TYGD Antalya İl Temsilcisi Taner Şahin Gazeteci İdris Özyol’a Yapılan Saldırıyı Kınadı

Gündem 16.05.2019 - 00:59, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2931+ kez okundu.
 

TYGD Antalya İl Temsilcisi Taner Şahin Gazeteci İdris Özyol’a Yapılan Saldırıyı Kınadı

Genel Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği (TYGD) Antalya İl Temsilciliği olarak Yeni Yüzyıl Gazetesi yazarı İdris Özyol’a yapılan saldırıyı kınıyoruz.
Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği (TYGD) Antalya İl Temsilcisi Taner Şahin yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Taner Şahin, “Yeni Yüzyıl Gazetesi yazarı İdris Özyol’un İşyerinin önünde kimliği belirsiz bir grup beyzbol sopalarıyla saldırdı. Bu saldırıyı azmettirenleri ve yapanları şiddetle kınıyoruz. Gazetelere ve gazetecilere yapılan tüm saldırılarda cezasız kalmakta, saldırganlar adeta ödüllendirilmektedir. Bu uygulamanın bu sefer de sürdürülmemesini bekliyoruz. Son dönemde gazetecilere ve gazetelere saldırılar yoğunlaşmaktadır. Belli çevrelerin ve belli siyasi odakların gazeteleri ve gazetecileri hedef gösteren tutumları sonucu saldırganlar cesaret almakta, gazeteciler saldırganların hedefi olmaktadır. Basın ve ifade hürriyeti toplumsal gelişmenin olmazsa olmazlarındandır. Basın ve ifade hürriyetinin olmadığı bir toplumda demokrasiden söz edilemez.  Gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlamak mümkün değildir. Basına yönelik saldırılar doğrudan halkın haber alma ve hakikatleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Basın ve ifade hürriyetinden nasibini almamış olan siyasilerin gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadır. Yeni Yüzyıl Yazarına yapılan saldırı basın hürriyeti konusundaki endişeleri giderek büyütmektedir. Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği (TYGD) Antalya İl Temsilciliği olarak gazeteci İdris Özyol’un en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, ailesine ve Yeni Yüzyıl Gazetesi çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi iletiyoruz. Saldırganların derhal yakalanıp yargılanmasını ve hak ettikleri cezayı almalarını talep ediyoruz.
Genel Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği (TYGD) Antalya İl Temsilciliği olarak Yeni Yüzyıl Gazetesi yazarı İdris Özyol’a yapılan saldırıyı kınıyoruz.

Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği (TYGD) Antalya İl Temsilcisi Taner Şahin yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Taner Şahin, “Yeni Yüzyıl Gazetesi yazarı İdris Özyol’un İşyerinin önünde kimliği belirsiz bir grup beyzbol sopalarıyla saldırdı. Bu saldırıyı azmettirenleri ve yapanları şiddetle kınıyoruz. Gazetelere ve gazetecilere yapılan tüm saldırılarda cezasız kalmakta, saldırganlar adeta ödüllendirilmektedir. Bu uygulamanın bu sefer de sürdürülmemesini bekliyoruz.

Son dönemde gazetecilere ve gazetelere saldırılar yoğunlaşmaktadır. Belli çevrelerin ve belli siyasi odakların gazeteleri ve gazetecileri hedef gösteren tutumları sonucu saldırganlar cesaret almakta, gazeteciler saldırganların hedefi olmaktadır.

Basın ve ifade hürriyeti toplumsal gelişmenin olmazsa olmazlarındandır. Basın ve ifade hürriyetinin olmadığı bir toplumda demokrasiden söz edilemez.  Gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlamak mümkün değildir.

Basına yönelik saldırılar doğrudan halkın haber alma ve hakikatleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Basın ve ifade hürriyetinden nasibini almamış olan siyasilerin gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadır.
Yeni Yüzyıl Yazarına yapılan saldırı basın hürriyeti konusundaki endişeleri giderek büyütmektedir.

Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği (TYGD) Antalya İl Temsilciliği olarak gazeteci İdris Özyol’un en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, ailesine ve Yeni Yüzyıl Gazetesi çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi iletiyoruz.

Saldırganların derhal yakalanıp yargılanmasını ve hak ettikleri cezayı almalarını talep ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.