TYGD Genel Başkanı Kenan Akçahanoğlu, Antalya’da Gazetecilere Yapılan Saldırıları Kınadı

Asayiş 21.05.2019 - 00:25, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3453+ kez okundu.
 

TYGD Genel Başkanı Kenan Akçahanoğlu, Antalya’da Gazetecilere Yapılan Saldırıları Kınadı

Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği (TYGD) Genel Başkanı Kenan Akçahanoğlu, Antalya’daki gazetecilere yapılan saldırıları kınadı.
Antalya’da bir hafta içinde iki gazeteciye yapılan saldırı ile basın açıklamasında bulunan Akçahanoğlu, “Bundan sonra basın mensuplarımıza böyle bir olayın olmamasını temenni ediyoruz” dedi. Akçahanoğlu şunları kaydetti; “Antalya’da iki meslektaşımız olan Gazeteci İdris Özyol ve Gazeteci Ergin Çevik’e kişi veya kişiler tarafından yapılan çirkin saldırıyı biz Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği (TYGD) olarak kınıyoruz. Antalya’da asayişin güvenliğin çok iyi derecede çalıştığına inanıyoruz ve bu saldırının da tüm basına olduğuna inanıyoruz. Bundan sonra basın mensuplarımıza böyle bir olayın olmamasını temenni ediyoruz. Tabi ki basın mensubu yazacaktır, eleştirecektir ama ülkemizde demokrasi vardır. Demokrasi’den dolayı da yazmak zorundadır şehrin eksiklerini. Bireysel olarak halkın gördüğünü anlatmak zorundadır. Buna engel olmak saldırılarla olursa demokrasi bitmiş olur. Ülkemizde demokrasi var, hukuk var, kanun var. İnsanlar başkaları ile ilgili memnun olmadığı, inanmadığı şeyi yazıp çiziyorsa kanun var, devlet var, bununla ilgili bir yanlış varsa hukuka başvurulur, eğer bir yanlış varsa cezalandırılır. Hukuk devleti yerine kendimiz veririz cezasını hiçbir zaman onaylamıyoruz. O yüzden Antalya’da yaşanan olayda kişi veya kişilerin kaba kuvvetle basınımıza saldırmasını kınıyoruz. İnşallah böyle bir şey bir daha yaşanmaz. Tekrarı olmamasın cenabı hak’tan diliyoruz” dedi.
Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği (TYGD) Genel Başkanı Kenan Akçahanoğlu, Antalya’daki gazetecilere yapılan saldırıları kınadı.

Antalya’da bir hafta içinde iki gazeteciye yapılan saldırı ile basın açıklamasında bulunan Akçahanoğlu, “Bundan sonra basın mensuplarımıza böyle bir olayın olmamasını temenni ediyoruz” dedi.

Akçahanoğlu şunları kaydetti; “Antalya’da iki meslektaşımız olan Gazeteci İdris Özyol ve Gazeteci Ergin Çevik’e kişi veya kişiler tarafından yapılan çirkin saldırıyı biz Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği (TYGD) olarak kınıyoruz.

Antalya’da asayişin güvenliğin çok iyi derecede çalıştığına inanıyoruz ve bu saldırının da tüm basına olduğuna inanıyoruz. Bundan sonra basın mensuplarımıza böyle bir olayın olmamasını temenni ediyoruz.

Tabi ki basın mensubu yazacaktır, eleştirecektir ama ülkemizde demokrasi vardır. Demokrasi’den dolayı da yazmak zorundadır şehrin eksiklerini. Bireysel olarak halkın gördüğünü anlatmak zorundadır.

Buna engel olmak saldırılarla olursa demokrasi bitmiş olur.

Ülkemizde demokrasi var, hukuk var, kanun var. İnsanlar başkaları ile ilgili memnun olmadığı, inanmadığı şeyi yazıp çiziyorsa kanun var, devlet var, bununla ilgili bir yanlış varsa hukuka başvurulur, eğer bir yanlış varsa cezalandırılır.

Hukuk devleti yerine kendimiz veririz cezasını hiçbir zaman onaylamıyoruz. O yüzden Antalya’da yaşanan olayda kişi veya kişilerin kaba kuvvetle basınımıza saldırmasını kınıyoruz.

İnşallah böyle bir şey bir daha yaşanmaz.

Tekrarı olmamasın cenabı hak’tan diliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.