Uluslararası Öğrencilerden Coşkulu Mezuniyet Töreni

21.06.2019 - 22:48, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2196+ kez okundu.
 

Uluslararası Öğrencilerden Coşkulu Mezuniyet Töreni

Akdeniz Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’de eğitim alan uluslararası öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.
Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Güven, “TÖMER olarak öğrencilerimizle birlikte yoğun ve güzel bir yıl geçirdik. Onlar, Türkçeyi ve Türkiye’yi çok sevdi. Biz de onları çok sevdik. Mezun olan öğrencilerimizin her birine hayatta başarılar diliyorum.’ diye konuştu. Mezuniyet töreninde dünyanın farklı ülkelerinden gelen uluslararası öğrenciler şiir dinletisi, skeçler, dans gösterileri, koro ve solo şarkılar yeteneklerini sergiledi. Uluslararası öğrenciler Türk kültürünü yansıtan gösterileri ve söyledikleri türkülerle izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları etkinliklerin fotoğraflarıyla hazırladıkları slayt gösterileri de izleyenleri hem hüzünlendirdi hem gülümsetti. Türkiye ve Türkçe dostu öğrencilerin çeşitli gösterileriyle renkli görüntülere sahne olan tören sonunda uluslararası öğrenciler diplomalarını alarak hep birlikte kep atıp geleneksel Türkçe oyun havaları eşliğinde oyunlar oynadılar.
Akdeniz Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’de eğitim alan uluslararası öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Güven, “TÖMER olarak öğrencilerimizle birlikte yoğun ve güzel bir yıl geçirdik. Onlar, Türkçeyi ve Türkiye’yi çok sevdi. Biz de onları çok sevdik. Mezun olan öğrencilerimizin her birine hayatta başarılar diliyorum.’ diye konuştu.

Mezuniyet töreninde dünyanın farklı ülkelerinden gelen uluslararası öğrenciler şiir dinletisi, skeçler, dans gösterileri, koro ve solo şarkılar yeteneklerini sergiledi. Uluslararası öğrenciler Türk kültürünü yansıtan gösterileri ve söyledikleri türkülerle izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları etkinliklerin fotoğraflarıyla hazırladıkları slayt gösterileri de izleyenleri hem hüzünlendirdi hem gülümsetti.

Türkiye ve Türkçe dostu öğrencilerin çeşitli gösterileriyle renkli görüntülere sahne olan tören sonunda uluslararası öğrenciler diplomalarını alarak hep birlikte kep atıp geleneksel Türkçe oyun havaları eşliğinde oyunlar oynadılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.