Üretime Katkı Sunan Kadınlarımızı Desteklemeye Devam Edeceğiz

Asayiş 30.09.2021 - 21:09, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2389+ kez okundu.
 

Üretime Katkı Sunan Kadınlarımızı Desteklemeye Devam Edeceğiz

Vali Ersin Yazıcı, Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) Kadın Üreticiler Merkezi’ni ziyaret etti.
Vali Ersin Yazıcı, Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) Kadın Üreticiler Merkezi’ni ziyaret etti. Başarılı çalışmalarından dolayı Kooperatif Başkanı Dudu Kocabaş’ı tebrik eden Vali Yazıcı; “Kadınlarımızı iş gücüne ve üretime teşvik edecek projeler yapmaya ve destek olmaya devam edeceğiz.” dedi. Vali Ersin Yazıcı, Korkuteli İlçesi’ne gerçekleştirmiş olduğu ziyarette özellikle bölgedeki yerel ürünleri ön plana çıkarmaya çalışarak daha iyi şartlarla pazar bulabilmeleri için çalışan Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin (KORKOOP) Kadın Üreticiler Merkezi’ni ziyaret etti. Kooperatif ziyaretinde Vali Yazıcı’ya Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek ve beraberindeki heyet eşlik etti. Korkuteli'nin İlk Üretici Kooperatifi 2019 yılında Dudu Kocabaş tarafından kurulan ve 28’i kadın 56 üyesi bulunan Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP), Korkuteli’nin ilk üretici kooperatifi olma özelliği taşıyor. Kooperatif Başkanı Dudu Kocabaş’tan kooperatifin çalışmaları, ürettiği ürünler ve projeleri hakkında bilgi alan Vali Yazıcı; “Kadınlarımızı iş hayatında görmekten, onları üretimde görmekten ve böylesine önemli başarılara imza attıklarına tanık olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.  Onların önemli başarılara imza atmasını sağlayacak her türlü projenin tüm kurumlarımızla birlikte destekçisi olmaya da devam edeceğiz. Girişimci ruhlarını ortaya koyan tüm kadınlarımızı bir kez daha kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi. Yöresel Ürünlerin Pazarlanması Noktasında Önemli Kooperatifin hem ülke ekonomisine hem de yöresel ürünlerin ekonomik değere dönüşmesi açısından önemli çalışmalar yürüttüğüne değinen Vali Yazıcı, kooperatifteki kadınların girişimci ruhlarıyla özellikle yöreye büyük katkı sunduklarını belirtti. Yöresel ürünleri pazarlanması ve bilinirliğinin artması noktasında kooperatiflerin önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) yöresel ürünlerimizin pazarlanması ve bilinirliği açısından çok önemli. Kooperatifler yörenin kalkınması ve ürünlerini pazarlama açısından önemli çalışmalar yürütüyor. Kooperatif başkan ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Yerelden kalkınma hedefimizin kahramanları kadın üreticilerimize kolaylıklar diliyorum. Kadınlarımızı iş gücüne ve üretime teşvik edecek projeler yapmaya ve destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) Kadın Üreticiler Merkezi’ni gezerek yöresel ürünler olan ve üretimi yapılan tarhana, bulgur, reçel ve erişte ürünleri hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, ziyaret sonunda kooperatif üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Vali Ersin Yazıcı, Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) Kadın Üreticiler Merkezi’ni ziyaret etti.

Vali Ersin Yazıcı, Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) Kadın Üreticiler Merkezini ziyaret etti. Başarılı çalışmalarından dolayı Kooperatif Başkanı Dudu Kocabaş’ı tebrik eden Vali Yazıcı; Kadınlarımızı iş gücüne ve üretime teşvik edecek projeler yapmaya ve destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı, Korkuteli İlçesine gerçekleştirmiş olduğu ziyarette özellikle bölgedeki yerel ürünleri ön plana çıkarmaya çalışarak daha iyi şartlarla pazar bulabilmeleri için çalışan Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin (KORKOOP) Kadın Üreticiler Merkezini ziyaret etti. Kooperatif ziyaretinde Vali Yazıcı’ya Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Korkuteli'nin İlk Üretici Kooperatifi
2019 yılında Dudu Kocabaş tarafından kurulan ve 28i kadın 56 üyesi bulunan Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP), Korkutelinin ilk üretici kooperatifi olma özelliği taşıyor. Kooperatif Başkanı Dudu Kocabaş’tan kooperatifin çalışmaları, ürettiği ürünler ve projeleri hakkında bilgi alan Vali Yazıcı; Kadınlarımızı iş hayatında görmekten, onları üretimde görmekten ve böylesine önemli başarılara imza attıklarına tanık olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.  Onların önemli başarılara imza atmasını sağlayacak her türlü projenin tüm kurumlarımızla birlikte destekçisi olmaya da devam edeceğiz. Girişimci ruhlarını ortaya koyan tüm kadınlarımızı bir kez daha kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

Yöresel Ürünlerin Pazarlanması Noktasında Önemli

Kooperatifin hem ülke ekonomisine hem de yöresel ürünlerin ekonomik değere dönüşmesi açısından önemli çalışmalar yürüttüğüne değinen Vali Yazıcı, kooperatifteki kadınların girişimci ruhlarıyla özellikle yöreye büyük katkı sunduklarını belirtti. Yöresel ürünleri pazarlanması ve bilinirliğinin artması noktasında kooperatiflerin önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Vali Yazıcı; Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) yöresel ürünlerimizin pazarlanması ve bilinirliği açısından çok önemli. Kooperatifler yörenin kalkınması ve ürünlerini pazarlama açısından önemli çalışmalar yürütüyor. Kooperatif başkan ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Yerelden kalkınma hedefimizin kahramanları kadın üreticilerimize kolaylıklar diliyorum. Kadınlarımızı iş gücüne ve üretime teşvik edecek projeler yapmaya ve destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) Kadın Üreticiler Merkezini gezerek yöresel ürünler olan ve üretimi yapılan tarhana, bulgur, reçel ve erişte ürünleri hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, ziyaret sonunda kooperatif üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.