Vakıflar Unutulmaya Yüz Tutmuş Değerlerimizi Bize Hatırlatıyor

Asayiş 09.05.2022 - 20:16, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2835+ kez okundu.
 

Vakıflar Unutulmaya Yüz Tutmuş Değerlerimizi Bize Hatırlatıyor

Vakıflar Haftası kapsamında Vali Ersin Yazıcı Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hasan Haldan ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Vakıflar Haftası kapsamında Vali Ersin Yazıcı Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hasan Haldan ve beraberindeki heyeti kabul etti. Vakıfların Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğuna değinen Vali Yazıcı; “Türk tarihinde ve Osmanlı’da vakıfların bir kutsallığı vardır. Eskiden de şu anda da vakfedilen hiçbir şeye dokunulmuyor. Vakıf kültürü insanlara yardım etmenin güzelliğini yaşatarak, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi bizlere hatırlatıyor. Günümüzde yardımlaşmalar Sivil Toplum Örgütleri üzerinden yürütülüyor. STK’lar çok önemli bir yere sahip, gelişmişliğin ve kalkınmışlığın en önemli göstergesi sayılıyor. Biz bunu bin yıl önce yapmaya başlamışız. Atalarımız, dünyada bir örneği yokken bu sistemi uygulamaya koymuşlar. Ecdadımızla ne kadar gurur duysak az. Günümüzde de sizler başarılı çalışmalar yapıyorsunuz, çalışmalarınızı yakından takip etmekteyim. Başarılarınızın devamını diliyor, haftanızı kutluyorum.” dedi. Ziyaretin sonunda Vali Ersin Yazıcı, Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hasan Haldan ve beraberindeki heyeti tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Vakıflar Haftası kapsamında Vali Ersin Yazıcı Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hasan Haldan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Vakıflar Haftası kapsamında Vali Ersin Yazıcı Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hasan Haldan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Vakıfların Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğuna değinen Vali Yazıcı; “Türk tarihinde ve Osmanlı’da vakıfların bir kutsallığı vardır. Eskiden de şu anda da vakfedilen hiçbir şeye dokunulmuyor. Vakıf kültürü insanlara yardım etmenin güzelliğini yaşatarak, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi bizlere hatırlatıyor. Günümüzde yardımlaşmalar Sivil Toplum Örgütleri üzerinden yürütülüyor. STK’lar çok önemli bir yere sahip, gelişmişliğin ve kalkınmışlığın en önemli göstergesi sayılıyor. Biz bunu bin yıl önce yapmaya başlamışız. Atalarımız, dünyada bir örneği yokken bu sistemi uygulamaya koymuşlar. Ecdadımızla ne kadar gurur duysak az. Günümüzde de sizler başarılı çalışmalar yapıyorsunuz, çalışmalarınızı yakından takip etmekteyim. Başarılarınızın devamını diliyor, haftanızı kutluyorum.” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Ersin Yazıcı, Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hasan Haldan ve beraberindeki heyeti tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.