Vali Karaloğlu Abdal Musa Anma Etkinliklerine Katıldı

Asayiş 08.07.2019 - 21:27, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3119+ kez okundu.
 

Vali Karaloğlu Abdal Musa Anma Etkinliklerine Katıldı

Vali Münir Karaloğlu Elmalı’ın Tekke Köyünde bu sene 35.si düzenlen Abdal Musa Anma Etkinliklerine katıldı. Resterosyanu tamamlanarak ziyarete açılan Abdal Musa Türbesini ziyaret etti.
Elmalı’nın Tekke kmyünde bu sene 35.si düzenlenen Abdal Musa Anma Etkinliklerine katılan Vali Münir Karaloğlu Elmalı’nın önemli bir ilim ve irfan merkezi olduğunu belirtti. Abdal Musa’nın ve Elmalı’da yaşayan diğer erenlerin Anadolu’nun Türk İslam yurdu olması için bu toprakların mayalanması için çok önemli olduklarını belirten Vali Münir Karaloğlu “Elmalı Anadolu’nun çok önemli ilim irfan merkezlerimizden bir tanesi. 35 yıldır. Tekke köyü Muhtarlığı, Derneği, buradaki dedelik konumu Abdal Musa Sultanı anmak için etkinlik yapıyor. Ben emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. YURT TUTMAK İÇİN GÖNÜL FETHETMEK GEREKİR Bir toprağı yurt tutmak için sadece kılıçla fethin yeterli olmayacağına dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu “Bir toprağı yurt tutabilmeniz için gönülleri fethetmeniz lazım. Gönülleri fethedebilmek için de gönül sultanlarına ihtiyacınız vardır. İşte Abdal Musa, Kaygusuz Abdal ve bu bölgedeki gönül sultanları bu toprakları kıyamete kadar bizim kılacak gönülleri fethettiler. Eğer gönülleri fethetmezseniz Moğollar gibi gelirsiniz kılıçla fethedersiniz gönüllere dokunamadığınız için belli bir süre sonra yok olup gidersiniz. Biz Abdal Musa’yı, Kaygusuz’u anladığımız kadar bu topraklara sahip çıkacağız. Onların bize bıraktığı değerlere sahip çıktığımız kadar bu topraklarda var olacağız. Onun için bu ve benzeri etkinlikleri çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı. EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM Abdal Musa Türbesi’nin restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu “ Son iki senede önce türbemizi projelendirdik. Sonra kuruldan geçirdik ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzce ihalesini yaptık. Derneğimizin, Hüseyin dedemizin, muhtarımızın ve köydeki vatandaşlarımızın da düşüncelerini alarak onardık. Bugüne getirdik. Şükürler olsun bu anma programına yetişti. Ben geçen Pazar günü de buradaydım son halini gelip görmüştüm yetişemeyecek diye endişelerim vardı. Az önce dedemizle ziyaret ettik. Çok da güzel olmuş emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık” dedi. Abdal Musa Türbesinin bundan sonraki yıllarda Türkiye’nin dört bir tarafından ziyaret eden vatandaşların daha geniş ve daha nezih bir ortamda türbe ziyaretlerini gerçekleştirip ibadetini yapabileceğini belirten Vali Karaloğlu “Rabbim birliğimizi beraberliğimizi dostluğumuz kardeşliğimizi daim eylesin. Aramızdaki sevgiyi ve muhabbeti daim eylesin” diyerek etkinliklere katılan herkese ziyaretlerinin kabul olmasını diledi.
Vali Münir Karaloğlu Elmalı’ın Tekke Köyünde bu sene 35.si düzenlen Abdal Musa Anma Etkinliklerine katıldı. Resterosyanu tamamlanarak ziyarete açılan Abdal Musa Türbesini ziyaret etti.

Elmalı’nın Tekke kmyünde bu sene 35.si düzenlenen Abdal Musa Anma Etkinliklerine katılan Vali Münir Karaloğlu Elmalı’nın önemli bir ilim ve irfan merkezi olduğunu belirtti.

Abdal Musa’nın ve Elmalı’da yaşayan diğer erenlerin Anadolu’nun Türk İslam yurdu olması için bu toprakların mayalanması için çok önemli olduklarını belirten Vali Münir Karaloğlu “Elmalı Anadolu’nun çok önemli ilim irfan merkezlerimizden bir tanesi. 35 yıldır. Tekke köyü Muhtarlığı, Derneği, buradaki dedelik konumu Abdal Musa Sultanı anmak için etkinlik yapıyor. Ben emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

YURT TUTMAK İÇİN GÖNÜL FETHETMEK GEREKİR

Bir toprağı yurt tutmak için sadece kılıçla fethin yeterli olmayacağına dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu “Bir toprağı yurt tutabilmeniz için gönülleri fethetmeniz lazım. Gönülleri fethedebilmek için de gönül sultanlarına ihtiyacınız vardır. İşte Abdal Musa, Kaygusuz Abdal ve bu bölgedeki gönül sultanları bu toprakları kıyamete kadar bizim kılacak gönülleri fethettiler. Eğer gönülleri fethetmezseniz Moğollar gibi gelirsiniz kılıçla fethedersiniz gönüllere dokunamadığınız için belli bir süre sonra yok olup gidersiniz. Biz Abdal Musa’yı, Kaygusuz’u anladığımız kadar bu topraklara sahip çıkacağız. Onların bize bıraktığı değerlere sahip çıktığımız kadar bu topraklarda var olacağız. Onun için bu ve benzeri etkinlikleri çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Abdal Musa Türbesi’nin restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu “ Son iki senede önce türbemizi projelendirdik. Sonra kuruldan geçirdik ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzce ihalesini yaptık. Derneğimizin, Hüseyin dedemizin, muhtarımızın ve köydeki vatandaşlarımızın da düşüncelerini alarak onardık. Bugüne getirdik. Şükürler olsun bu anma programına yetişti. Ben geçen Pazar günü de buradaydım son halini gelip görmüştüm yetişemeyecek diye endişelerim vardı. Az önce dedemizle ziyaret ettik. Çok da güzel olmuş emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık” dedi.

Abdal Musa Türbesinin bundan sonraki yıllarda Türkiye’nin dört bir tarafından ziyaret eden vatandaşların daha geniş ve daha nezih bir ortamda türbe ziyaretlerini gerçekleştirip ibadetini yapabileceğini belirten Vali Karaloğlu “Rabbim birliğimizi beraberliğimizi dostluğumuz kardeşliğimizi daim eylesin. Aramızdaki sevgiyi ve muhabbeti daim eylesin” diyerek etkinliklere katılan herkese ziyaretlerinin kabul olmasını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.