Vali Yazıcı Antalya Havalimanında Yapılan Çalışmaları İnceledi

Asayiş 02.09.2021 - 20:06, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2026+ kez okundu.
 

Vali Yazıcı Antalya Havalimanında Yapılan Çalışmaları İnceledi

Vali Ersin Yazıcı Fraport TAV Antalya Havalimanı’nın genişletilen Dış Hatlar-2 Terminalinde incelemelerde bulundu. Havalimanında yapılan çalışmaların, planlanan projelerin ve kapasitenin daha da arttırılması adına
Vali Ersin Yazıcı Fraport TAV Antalya Havalimanı’nın genişletilen Dış Hatlar-2 Terminalinde incelemelerde bulundu. Havalimanında yapılan çalışmaların, planlanan projelerin ve kapasitenin daha da arttırılması adına atılacak adımların değerlendirildiği toplantıya katıldı.  Bütüncül Yaklaşımla Yoğunluğun Önüne geçilecek Bu yıl beş milyondan fazla turistin şehre giriş yaptığı Antalya Havalimanı ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Özellikle gelen uçak ve turist sayısının fazla olduğu cuma, cumartesi ve pazar günleri günlük 65-70 bin arası misafirimizin giriş yaptığı havalimanında pandemi kuralları çerçevesinde en üst kapasitede hizmet verilmesine rağmen turistlerin Antalya’ya yoğun ilgisi nedeniyle kontrol noktası, bagaj alım noktası, otopark gibi alanlarda zaman zaman yoğunluklar yaşanabiliyor. Yaşanan bu yoğunluğu minimuma indirmek ve pandemi tedbirleri kapsamında kontrollü ve güvenli bir şekilde yolcuların transferini sağlamak adına kapasitesi arttırılan terminalde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Yazıcı; “22 Haziran’da Rusya Federasyonu’ndan uçuşların başlamasıyla birlikte Antalya’mızda turist sayısı artışa geçmişti. 1 Eylül itibariyle 5 Milyon 342 binden fazla misafirimizi Antalya’da ağırlamış olduk. Daha kısa sürede, daha fazla kişiye, daha fazla personelle, daha güvenli hizmet verilmesi amacıyla Dış Hatlar-2 Terminalinde yapımı tamamlanan 3500 m² yeni hizmet binası ile Check-in işlemleri ve bagaj alım noktalarını inceleyerek, devam eden genişletme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldık. Gelen misafirlerimizin pasaport kontrolünden bagaj alımına, gümrük kontrolünden otoparka hatta havalimanından tamamen ayrılana kadar yaşanan yoğunluğun önüne bütüncül bir yaklaşımla geçmek için tamamlanan ve devam eden projelerimiz var. Uzayan turizm sezonuyla birlikte misafirlerimizi Antalya’da güvenli bir şekilde karşılayıp ağırlamaya ve tatil dönüşü uğurlamaya devam edeceğiz.” dedi. Vali Yazıcı Havalimanında yapılan çalışmaları ve devam eden projeleri incelemesinin ardından beraberindeki heyet ile toplantı gerçekleştirdi. Havalimanından sorumlu Vali Yardımcısı Cengiz Cantürk, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Ahmet Çıtak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Antalya Havalimanı BaşMüdürü İlhami Şimşek ve ilgili yetkililerin katıldığı toplantıda Vali Yazıcı; “Misafirlerimizi karşıladığımız ilk noktanın havalimanı olması nedeniyle buradaki personelimizin niteliklerinin üst düzey olması, misafirlerimizin işlemlerinin yapıldığı noktaların geniş ve ferah olması, çevrenin düzenli olması ilimizin marka değerine güç katmaya devam edecektir. Kontrol noktası sayımızı, Pasaport kontrolü için Polis Memuru sayımızı arttırdık ve arttırmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.
Vali Ersin Yazıcı Fraport TAV Antalya Havalimanı’nın genişletilen Dış Hatlar-2 Terminalinde incelemelerde bulundu. Havalimanında yapılan çalışmaların, planlanan projelerin ve kapasitenin daha da arttırılması adına

Vali Ersin Yazıcı Fraport TAV Antalya Havalimanı’nın genişletilen Dış Hatlar-2 Terminalinde incelemelerde bulundu. Havalimanında yapılan çalışmaların, planlanan projelerin ve kapasitenin daha da arttırılması adına atılacak adımların değerlendirildiği toplantıya katıldı. 

Bütüncül Yaklaşımla Yoğunluğun Önüne geçilecek

Bu yıl beş milyondan fazla turistin şehre giriş yaptığı Antalya Havalimanı ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Özellikle gelen uçak ve turist sayısının fazla olduğu cuma, cumartesi ve pazar günleri günlük 65-70 bin arası misafirimizin giriş yaptığı havalimanında pandemi kuralları çerçevesinde en üst kapasitede hizmet verilmesine rağmen turistlerin Antalya’ya yoğun ilgisi nedeniyle kontrol noktası, bagaj alım noktası, otopark gibi alanlarda zaman zaman yoğunluklar yaşanabiliyor. Yaşanan bu yoğunluğu minimuma indirmek ve pandemi tedbirleri kapsamında kontrollü ve güvenli bir şekilde yolcuların transferini sağlamak adına kapasitesi arttırılan terminalde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Yazıcı; “22 Haziran’da Rusya Federasyonu’ndan uçuşların başlamasıyla birlikte Antalya’mızda turist sayısı artışa geçmişti. 1 Eylül itibariyle 5 Milyon 342 binden fazla misafirimizi Antalya’da ağırlamış olduk. Daha kısa sürede, daha fazla kişiye, daha fazla personelle, daha güvenli hizmet verilmesi amacıyla Dış Hatlar-2 Terminalinde yapımı tamamlanan 3500 m² yeni hizmet binası ile Check-in işlemleri ve bagaj alım noktalarını inceleyerek, devam eden genişletme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldık. Gelen misafirlerimizin pasaport kontrolünden bagaj alımına, gümrük kontrolünden otoparka hatta havalimanından tamamen ayrılana kadar yaşanan yoğunluğun önüne bütüncül bir yaklaşımla geçmek için tamamlanan ve devam eden projelerimiz var. Uzayan turizm sezonuyla birlikte misafirlerimizi Antalya’da güvenli bir şekilde karşılayıp ağırlamaya ve tatil dönüşü uğurlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Vali Yazıcı Havalimanında yapılan çalışmaları ve devam eden projeleri incelemesinin ardından beraberindeki heyet ile toplantı gerçekleştirdi. Havalimanından sorumlu Vali Yardımcısı Cengiz Cantürk, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Ahmet Çıtak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Antalya Havalimanı BaşMüdürü İlhami Şimşek ve ilgili yetkililerin katıldığı toplantıda Vali Yazıcı; “Misafirlerimizi karşıladığımız ilk noktanın havalimanı olması nedeniyle buradaki personelimizin niteliklerinin üst düzey olması, misafirlerimizin işlemlerinin yapıldığı noktaların geniş ve ferah olması, çevrenin düzenli olması ilimizin marka değerine güç katmaya devam edecektir. Kontrol noktası sayımızı, Pasaport kontrolü için Polis Memuru sayımızı arttırdık ve arttırmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.