Vali Yazıcı Gaziler Sanayi Sitesi Esnafı İle Bir Araya Geldi

Asayiş 13.04.2022 - 22:12, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1933+ kez okundu.
 

Vali Yazıcı Gaziler Sanayi Sitesi Esnafı İle Bir Araya Geldi

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni ziyaret ederek esnaflar ile bir araya geldi.
Vali Ersin Yazıcı, Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni ziyaret ederek esnaflar ile bir araya geldi. Vali Yazıcı, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı İbrahim Akyıldız ile birlikte kalkınmanın tabana yayılmasını sağlayıcı yanıyla; faydalı ekonomik, sosyal sonuçlara zemin hazırlayan ve bünyesinde 6 bin çalışanıyla hizmet veren Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Antalya’nın önemli üretim kentlerinden biri olmasında sanayi sitelerinin önemine değinen Vali Yazıcı, yerli ve milli sanayimizi ileriye taşımak için her türlü çalışmaya destek verdiklerini vurguladı. Küçük Sanayi sitesinde Koşanlar Turizm Taşımacılık Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin sahibi Çiğdem Koşan’ı ziyaret ederek firma hakkında bilgiler aldı. Firmasında araç tamiri, kaporta ve boya işlemlerinin yapıldığını belirten Koşan; “2002 yılında Küçük Sanayi Sitesi’nde kurulduk. Bir kadın olarak bu işi yapmam çok dikkat çekti. Ben 40’ını kadınların oluşturduğu çalışanlarımla birlikte çalışıyorum. Kadınların her işi kadın titizliğiyle en iyi şekilde yapacağının en iyi kanıtıyım. Çalışanlarımı da bu yüzden kadın seçmeye çalışıyorum. Hem kadın istihdamını arttırıyor hem de işi öğrendikten sonra kalıcı bir altın bilezikleri olduğunu düşünüyorum. En büyük hedeflerimizden biri işletmemizi büyütmek ve kadın çalışanların sayısını arttırmak.” dedi. Her İş Kolunda Kadınlar Olmalı Oto bakım işleriyle ilgilenen Çiğden Koşan’ı büyük bir dikkatle dinleyen Vali Yazıcı; “Halk arasında erkek işi diye anılan oto tamirini bir kadın olarak başarıyla yapmanızla gurur duydum. Kadınlara istihdam alanında olduğu gibi her alanda devlet olarak destek vermeye devam ediyoruz. Kadınların yaşamın her aşamasında etkin rol alması, engellerle karşılaşmadan hem sosyal hem de ekonomik olarak güçlü olması, toplumun güçlü olması demektir.  Güçlü kadınlar güçlü aileyi güçlü Türkiye’yi oluşturacaklardır. Bu yüzden her iş kolunda kadınları görmek beni çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı. Gençlerimiz Okusun Esnafları, Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) hakkında bilgilendiren Vali Yazıcı; “Sanayide çıraklık eğitiminde çalışan gençlerimizin lise diploması alabilmesi için haftada bir gün MESEM’e gidip eğitim almaları gerekiyor. Sizden ricam bu konuda onlara yardımcı olun. Gençlerimiz okusun, siz de onlara bu konuda zorluk çıkartmayın. Biliyorsunuz ki eleman bulmak, işin ustasını bulmak artık iyice zorlaştı. Bu yüzden MESEM’de eğitim alan ve sizin yetiştirdiğiniz çocuklarımız çok kıymetli lütfen bu konuda yardımlarınızı esirgemeyin.” şeklinde konuştu. Vali Yazıcı Gaziler Sanayi Sitesi’nde ki son ziyaretini Endüstriyel Mutfak ve CNC Lazer üzerine faaliyet gösteren Revinox firmasına yaparak çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Yazıcı sanayi esnafıyla yakından ilgilenerek taleplerini dinledi.
Vali Ersin Yazıcı, Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni ziyaret ederek esnaflar ile bir araya geldi.

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni ziyaret ederek esnaflar ile bir araya geldi.

Vali Yazıcı, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı İbrahim Akyıldız ile birlikte kalkınmanın tabana yayılmasını sağlayıcı yanıyla; faydalı ekonomik, sosyal sonuçlara zemin hazırlayan ve bünyesinde 6 bin çalışanıyla hizmet veren Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Antalya’nın önemli üretim kentlerinden biri olmasında sanayi sitelerinin önemine değinen Vali Yazıcı, yerli ve milli sanayimizi ileriye taşımak için her türlü çalışmaya destek verdiklerini vurguladı. Küçük Sanayi sitesinde Koşanlar Turizm Taşımacılık Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin sahibi Çiğdem Koşan’ı ziyaret ederek firma hakkında bilgiler aldı.

Firmasında araç tamiri, kaporta ve boya işlemlerinin yapıldığını belirten Koşan; “2002 yılında Küçük Sanayi Sitesi’nde kurulduk. Bir kadın olarak bu işi yapmam çok dikkat çekti. Ben 40’ını kadınların oluşturduğu çalışanlarımla birlikte çalışıyorum. Kadınların her işi kadın titizliğiyle en iyi şekilde yapacağının en iyi kanıtıyım. Çalışanlarımı da bu yüzden kadın seçmeye çalışıyorum. Hem kadın istihdamını arttırıyor hem de işi öğrendikten sonra kalıcı bir altın bilezikleri olduğunu düşünüyorum. En büyük hedeflerimizden biri işletmemizi büyütmek ve kadın çalışanların sayısını arttırmak.” dedi.

Her İş Kolunda Kadınlar Olmalı

Oto bakım işleriyle ilgilenen Çiğden Koşan’ı büyük bir dikkatle dinleyen Vali Yazıcı; “Halk arasında erkek işi diye anılan oto tamirini bir kadın olarak başarıyla yapmanızla gurur duydum. Kadınlara istihdam alanında olduğu gibi her alanda devlet olarak destek vermeye devam ediyoruz. Kadınların yaşamın her aşamasında etkin rol alması, engellerle karşılaşmadan hem sosyal hem de ekonomik olarak güçlü olması, toplumun güçlü olması demektir.  Güçlü kadınlar güçlü aileyi güçlü Türkiye’yi oluşturacaklardır. Bu yüzden her iş kolunda kadınları görmek beni çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Gençlerimiz Okusun

Esnafları, Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) hakkında bilgilendiren Vali Yazıcı; “Sanayide çıraklık eğitiminde çalışan gençlerimizin lise diploması alabilmesi için haftada bir gün MESEM’e gidip eğitim almaları gerekiyor. Sizden ricam bu konuda onlara yardımcı olun. Gençlerimiz okusun, siz de onlara bu konuda zorluk çıkartmayın. Biliyorsunuz ki eleman bulmak, işin ustasını bulmak artık iyice zorlaştı. Bu yüzden MESEM’de eğitim alan ve sizin yetiştirdiğiniz çocuklarımız çok kıymetli lütfen bu konuda yardımlarınızı esirgemeyin.” şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı Gaziler Sanayi Sitesi’nde ki son ziyaretini Endüstriyel Mutfak ve CNC Lazer üzerine faaliyet gösteren Revinox firmasına yaparak çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Yazıcı sanayi esnafıyla yakından ilgilenerek taleplerini dinledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.