Vali Yazıcı, Karyağdı Armudunun Hasadını Gerçekleştirdi

Gündem 01.10.2020 - 22:27, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 2320+ kez okundu.
 

Vali Yazıcı, Karyağdı Armudunun Hasadını Gerçekleştirdi

Vali Ersin Yazıcı, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yetiştirilen ve Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret alan karyağdı armudunun hasadını gerçekleştirdi.
Vali Ersin Yazıcı, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yetiştirilen ve Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret alan karyağdı armudunun hasadını gerçekleştirdi. Korkuteli Yazır Mahallesi'nde tarla günü etkinliğine katılan Vali Ersin Yazıcı’ya Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek ve beraberindeki heyet katıldı. Tarla günü hasadı bölge çiftçisi Şükrü Doğrul’un bahçesinde yapıldı. Vali Yazıcı hasadını gerçekleştirdiği Karyağdı Armudu’yla ilgili bahçe sahibi ve bölge çiftçilerinden bilgi aldı. Bahçe sahibi Şükrü Doğrul Karyağdı Armudu ile ilgili “Bizim armudumuzun en önemli özelliği tadı. Çekirdek etrafındaki kumsu yapının olmaması. Kendine has bir kokusu olması. Şeker oranının yüksek olması" diye konuştu. Bölge çiftçisi açısından büyük öneme sahip Karyağdı Armudu Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret alarak tescillenmiştir. Karyağdı Armudu ile ilgili açıklama yapan Vali Yazıcı, “Karyağdı Armudu bölge için önemli bir tarım ürünü. Coğrafi işaret tescilinin alınması hem ilçenin tanıtımı hem de ürünün ticari değeri açısından çok önemli. Tadı ve kokusuyla öne çıkan bölgemize has bu armudumuzu inşallah tanıtım faaliyetleriyle bilinirliğini arttırıp markalaştıracağız.” dedi. Hasat sonrası bahçe sahibi, bahçe sahibinin çocukları ve bölge çiftçileriyle sohbet eden Vali Yazıcı, çalışmalarında başarı ve bol bereketli hasatlar diledi.
Vali Ersin Yazıcı, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yetiştirilen ve Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret alan karyağdı armudunun hasadını gerçekleştirdi.

Vali Ersin Yazıcı, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yetiştirilen ve Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret alan karyağdı armudunun hasadını gerçekleştirdi.

Korkuteli Yazır Mahallesi'nde tarla günü etkinliğine katılan Vali Ersin Yazıcı’ya Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek ve beraberindeki heyet katıldı. Tarla günü hasadı bölge çiftçisi Şükrü Doğrul’un bahçesinde yapıldı.

Vali Yazıcı hasadını gerçekleştirdiği Karyağdı Armudu’yla ilgili bahçe sahibi ve bölge çiftçilerinden bilgi aldı. Bahçe sahibi Şükrü Doğrul Karyağdı Armudu ile ilgili “Bizim armudumuzun en önemli özelliği tadı. Çekirdek etrafındaki kumsu yapının olmaması. Kendine has bir kokusu olması. Şeker oranının yüksek olması" diye konuştu. Bölge çiftçisi açısından büyük öneme sahip Karyağdı Armudu Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret alarak tescillenmiştir. Karyağdı Armudu ile ilgili açıklama yapan Vali Yazıcı, “Karyağdı Armudu bölge için önemli bir tarım ürünü. Coğrafi işaret tescilinin alınması hem ilçenin tanıtımı hem de ürünün ticari değeri açısından çok önemli. Tadı ve kokusuyla öne çıkan bölgemize has bu armudumuzu inşallah tanıtım faaliyetleriyle bilinirliğini arttırıp markalaştıracağız.” dedi.

Hasat sonrası bahçe sahibi, bahçe sahibinin çocukları ve bölge çiftçileriyle sohbet eden Vali Yazıcı, çalışmalarında başarı ve bol bereketli hasatlar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.