Yapılandırma Fırsatını Kaçırmayın

Asayiş 19.08.2021 - 16:41, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1668+ kez okundu.
 

Yapılandırma Fırsatını Kaçırmayın

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz, 7326 sayılı Kanun ile getirilen ödeme kolaylıklarına ilişkin sigortalı ve işverenlere önemli bir çağrıda bulundu.
Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz, 7326 sayılı Kanun ile getirilen ödeme kolaylıklarına ilişkin sigortalı ve işverenlere önemli bir çağrıda bulundu.  İl Müdürü Deniz, 31 Ağustos 2021 Salı günü sona erecek yapılandırmayla ilgili "İşveren ve sigortalılarımız bu fırsatı kaçırmasın" dedi. Başvurularınızı e-Devlet/e-Sigorta Üzerinden Yapabilirsiniz! Başvuruların nereden yapılabileceği ve takibi hakkında da bilgi veren Deniz; sigortalı çalıştıran işverenlerce e-Sigorta üzerinden, primlerini kendi ödeyen sigortalılarımızın ise e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecekleri gibi şahsen ya da posta yoluyla ilgili Sosyal Güvenlik Merkezlerine de başvurabileceklerdir. Tebligat Beklemeden Taksit Tutarınızı Hemen Öğrenebilirsiniz Başvuruda bulunan kişiler yapılandırılan borçlarını, taksit tutarlarını ve ödeme vadelerini görebileceklerdir.  e-sigorta ve e-Devlet üzerinden ödeme planlarını görüntüleyen sigortalı ve işverenlerimiz, ödeme planında yer alan tutarları tebligat beklemeden doğrudan borçlarını ödeyebileceklerdir. Öte yandan İl Müdürü Deniz; Borcunu peşin ödeyenler için hesaplama sonrasında borç aslı dışında kalan tutarın yüzde 90’ının silineceğini, taksitle ödemeyi tercih eden borçluların ise ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitle çok avantajlı taksitlendirme farkı ile ödeme yapabileceklerini ifade etti. “Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istemiyoruz" diyen Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: Yapılandırmada ilk taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabilecektir. Yapılandırma devam ettiği sürece sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacaktır.”  dedi. Deniz açıklamasının sonunda, vatandaşlarımızın başvuru süresinin dolmasını beklemeden ve zaman kaybetmeden yapılandırmanın sunduğu fırsatlarından faydalanmak için e-Sigorta, e-Devlet üzerinden online, şahsen ya da posta yolu ile bir an önce başvuruda bulunmalarını bekliyoruz ifadesinde bulundu.
Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz, 7326 sayılı Kanun ile getirilen ödeme kolaylıklarına ilişkin sigortalı ve işverenlere önemli bir çağrıda bulundu.

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz, 7326 sayılı Kanun ile getirilen ödeme kolaylıklarına ilişkin sigortalı ve işverenlere önemli bir çağrıda bulundu.

 İl Müdürü Deniz, 31 Ağustos 2021 Salı günü sona erecek yapılandırmayla ilgili "İşveren ve sigortalılarımız bu fırsatı kaçırmasın" dedi.

Başvurularınızı e-Devlet/e-Sigorta Üzerinden Yapabilirsiniz!

Başvuruların nereden yapılabileceği ve takibi hakkında da bilgi veren Deniz; sigortalı çalıştıran işverenlerce e-Sigorta üzerinden, primlerini kendi ödeyen sigortalılarımızın ise e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecekleri gibi şahsen ya da posta yoluyla ilgili Sosyal Güvenlik Merkezlerine de başvurabileceklerdir.

Tebligat Beklemeden Taksit Tutarınızı Hemen Öğrenebilirsiniz

Başvuruda bulunan kişiler yapılandırılan borçlarını, taksit tutarlarını ve ödeme vadelerini görebileceklerdir.  e-sigorta ve e-Devlet üzerinden ödeme planlarını görüntüleyen sigortalı ve işverenlerimiz, ödeme planında yer alan tutarları tebligat beklemeden doğrudan borçlarını ödeyebileceklerdir.

Öte yandan İl Müdürü Deniz; Borcunu peşin ödeyenler için hesaplama sonrasında borç aslı dışında kalan tutarın yüzde 90’ının silineceğini, taksitle ödemeyi tercih eden borçluların ise ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitle çok avantajlı taksitlendirme farkı ile ödeme yapabileceklerini ifade etti.

“Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istemiyoruz" diyen Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: Yapılandırmada ilk taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabilecektir. Yapılandırma devam ettiği sürece sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacaktır.”  dedi.

Deniz açıklamasının sonunda, vatandaşlarımızın başvuru süresinin dolmasını beklemeden ve zaman kaybetmeden yapılandırmanın sunduğu fırsatlarından faydalanmak için e-Sigorta, e-Devlet üzerinden online, şahsen ya da posta yolu ile bir an önce başvuruda bulunmalarını bekliyoruz ifadesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.