Yeşeren Çoçuklar Yarışması Sonuçlandı

Belediyeler 30.05.2019 - 22:26, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2397+ kez okundu.
 

Yeşeren Çoçuklar Yarışması Sonuçlandı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ÖZEN koordinasyonunda, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen ‘Yeşeren Çocuklar Projesi” kapsamında 5 merkez ilçedeki 33 ortaokulda öğrenim göre 5, 6, ve7. sınıf öğrencilerinin katıldığı resim yarışması sonuçlandı. Tarımı eğlendirerek öğretmeyi sağlayan bu proje ile çocuklar öncelikle tükettikleri bitkisel ürünlerin nasıl yetiştirildiklerini uygulamalı olarak gördü. Proje ile çocuklara tarım ve doğa sevgisi kazandı. Öğrencilerden yaşadıkları eğlenceli ve öğretici deneyimlerini resmetmeri ve düşünleri hakkında kompozisyon yazmaları istendi. Ortaya birbirinden güzel eserler çıktı. Eserler Amaca uygunluk, Yaratıcılık, Resim Tekniğini Kullanma, Kompozisyon ve Farklı Teknikleri Uygulayabilme, İmla Kuralları, Özgünlük kriterlerine göre değerlendirildi. Dereceye girecek eserleri seçmekte zorlanan Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, BATEM, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanlarından oluşan jüri üyeleri bir hayli ter döktü. Zor bir seçim sonucunda tarımı ve doğayı yaşadıklarını anlatan eserlerden ilk üçe girenler belirlendi. Değerlendirme sonucunda resim alanında; Melahat Faraçlar Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Sude HARPUT birinciliği, Ermenek Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Fatmanur DAĞLI ikinciliği, Ayşe Ahmet Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Melisa ORAL üçüncülüğü kazandı. Ayrıca Şerife Tufan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Gizem YALÇIN ve Döşemealtı Toki Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Şeyma ER mansiyon ödülü almaya hak kazandı. Değerlendirme sonucunda kompozisyon alanında; Gülveren İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Kardelen DUMAN “Yemyeşil Bir Dünya” başlıklı kompozisyonu ile birinciliği, Melahat Faraçlar Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Irmak AĞDAŞ “Sonsuz Olsun” başlıklı kompozisyonu ile ikinciliği, Ayşe Sak İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi  Buğra ÇÖLYEN “Doğanın Önemi” başlıklı kompozisyonu ile üçüncülüğü kazandı. Ayrıca Hüseyin Avni Çöllü Ortaokulundan Kübranur EKER “İyi Bir Dünya İçin” başlıklı kompozisyonu, Kocademir Ortaokulu öğrencisi Gülizar Naz DOĞAN “Yeşeren Murattır” başlıklı kompozisyonu ile mansiyon ödülüne layık oldu. Juri özel ödülüne ise “Yeşeren Çocuklarız” başlıklı kompozisyonu ile Azra ATAN layık görüldü. Yeşeren Çocuklar Projesi kapsamında 33 haftada 43 okuldan 1300 öğrenci yeşeren çocuk oldu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu önderliğinde Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ÖZEN koordinasyonunda, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen ‘Yeşeren Çocuklar Projesi” kapsamında 5 merkez ilçedeki 33 ortaokulda öğrenim göre 5, 6, ve7. sınıf öğrencilerinin katıldığı resim yarışması sonuçlandı.

Tarımı eğlendirerek öğretmeyi sağlayan bu proje ile çocuklar öncelikle tükettikleri bitkisel ürünlerin nasıl yetiştirildiklerini uygulamalı olarak gördü. Proje ile çocuklara tarım ve doğa sevgisi kazandı. Öğrencilerden yaşadıkları eğlenceli ve öğretici deneyimlerini resmetmeri ve düşünleri hakkında kompozisyon yazmaları istendi. Ortaya birbirinden güzel eserler çıktı. Eserler Amaca uygunluk, Yaratıcılık, Resim Tekniğini Kullanma, Kompozisyon ve Farklı Teknikleri Uygulayabilme, İmla Kuralları, Özgünlük kriterlerine göre değerlendirildi. Dereceye girecek eserleri seçmekte zorlanan Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, BATEM, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanlarından oluşan jüri üyeleri bir hayli ter döktü. Zor bir seçim sonucunda tarımı ve doğayı yaşadıklarını anlatan eserlerden ilk üçe girenler belirlendi.

Değerlendirme sonucunda resim alanında;

Melahat Faraçlar Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Sude HARPUT birinciliği,

Ermenek Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Fatmanur DAĞLI ikinciliği,

Ayşe Ahmet Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Melisa ORAL üçüncülüğü kazandı.

Ayrıca Şerife Tufan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Gizem YALÇIN ve Döşemealtı Toki Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Şeyma ER mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Değerlendirme sonucunda kompozisyon alanında;

Gülveren İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Kardelen DUMAN “Yemyeşil Bir Dünya” başlıklı kompozisyonu ile birinciliği,

Melahat Faraçlar Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Irmak AĞDAŞ “Sonsuz Olsun” başlıklı kompozisyonu ile ikinciliği,

Ayşe Sak İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi  Buğra ÇÖLYEN “Doğanın Önemi” başlıklı kompozisyonu ile üçüncülüğü kazandı.

Ayrıca Hüseyin Avni Çöllü Ortaokulundan Kübranur EKER “İyi Bir Dünya İçin” başlıklı kompozisyonu, Kocademir Ortaokulu öğrencisi Gülizar Naz DOĞAN “Yeşeren Murattır” başlıklı kompozisyonu ile mansiyon ödülüne layık oldu.

Juri özel ödülüne ise “Yeşeren Çocuklarız” başlıklı kompozisyonu ile Azra ATAN layık görüldü.

Yeşeren Çocuklar Projesi kapsamında 33 haftada 43 okuldan 1300 öğrenci yeşeren çocuk oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.