Yılın Gençlik Meclisi’nde Yeni Dönem Heyecanı

Gündem 29.07.2020 - 01:19, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1721+ kez okundu.
 

Yılın Gençlik Meclisi’nde Yeni Dönem Heyecanı

Türkiye’nin ödüllü genç vekillerden oluşan Döşemealtı Gençlik Meclisi’nin (DÖGEM) dönem kayıtları 3 Ağustos’ta başlıyor
Türkiye’nin ödüllü genç vekillerden oluşan Döşemealtı Gençlik Meclisi’nin  (DÖGEM) dönem kayıtları 3 Ağustos’ta başlıyor TBMM RUHUNA UYGUN İlçede yaşayan gençlerin yerel yönetimlerde söz sahibi olması, kent kimliğini geliştirmeleri ve katılımcı demokrasi anlayışı kent yönetimine katılmaları amacıyla projenin başlatıldığını belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Türkiye Büyük Millet Meclisi ruhuna uygun olarak planlanan, hiçbir siyasi partiye ya da güce endeksli olmayan ödüllü Gençlik Meclisi’miz aktif, üretken, gönüllü, bilgili ve kent yönetimine katkı sağlayan gençlerin artmasını sağlıyor” dedi. GENÇ VEKİLLER PROJE ÜRETİYOR Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Gençlik Meclisi Projesi’nin hayata geçirilmesiyle ilgili şunları söyledi:  “Burada Genç vekillerimiz inisiyatif alıp projeler üreterek kültürden, spora, araştırmadan, müziğe bir çok alanda çalışmalar yapıyorlar. Ayrıca gençlerimize Avrupa Birliği Erasmus+ programı projeleri ile Avrupa ülkelerine gitmelerini burada eğitimden kültüre hem kendilerini tanıtıp hem de oradaki akranlarının yaşamları hakkında bilgi sahibi olarak ufuklarını genişletiyorlar.” DÖRT YILDIR BAŞARI İLE DEVAM EDİYOR Döşemealtı 4 yıldır yürütülen Gençlik Meclisi’nde (DÖGEM) 5. dönem kayıtları 3 Ağustos tarihinde başlayacak. Ödüllü Gençlik Meclisi-DÖGEM 5.  dönem kayıtları 18 Eylül tarihine kadar devam edecek. Yüzde 50 cinsiyet kotası, engelli gençlere yönelik pozitif ayrımcılık yönleriyle de dikkat çeken Döşemealtı Gençlik Meclisi Gençvekilleri daha önceki yıllarda olduğu gibi kendi yönetimini kendileri seçimle belirleyecek ve almış oldukları kararlar Belediye Meclisi’nde tavsiye niteliği taşıyacak. DÖGEM AVRUPA YOLCUSU DÖGEM Akademi bünyesinde kişisel, sosyal ve mesleki gelişim seminerleri alacak olan gençler kurulan kulüplerde sosyal sorumluluk ve farkındalık projeleri ile sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktiviteler, tiyatrodan, koroya, spordan, doğa yürüyüşüne-bisiklet turuna,sinemadan,futbol ve voleybola, opera ve bale gibi bir çok etkinliğe katılma şansı elde edecek. Kurulduğu günden bu yana 72 Genç vekilin Avrupa Birliği ülkelerine Erasmus projeleri ile giderken, 5. dönemde ise 20 gencimiz Gönüllü projesi kapsamında, 10 gencimiz ise gençlik değişim projesi kapsamında Avrupa’ya gideceği belirtildi. ÖDÜLE DOYMUYOR Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) Projesi SODEM tarafından Ulusal çapta düzenlenen Yerel Yönetim Projeleri Ödüllerinde “Katılım ve Yönetişim” başarı ödülünün yanı sıra Ulusal Gençlik Parlamentosu’nca Türkiye’de ‘Yılın Gençlik Meclisi’ ödülü ile Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından İyi Yönetişim Başarı ödüllerine layık görüldü.
Türkiye’nin ödüllü genç vekillerden oluşan Döşemealtı Gençlik Meclisi’nin (DÖGEM) dönem kayıtları 3 Ağustos’ta başlıyor

Türkiye’nin ödüllü genç vekillerden oluşan Döşemealtı Gençlik Meclisi’nin  (DÖGEM) dönem kayıtları 3 Ağustos’ta başlıyor

TBMM RUHUNA UYGUN

İlçede yaşayan gençlerin yerel yönetimlerde söz sahibi olması, kent kimliğini geliştirmeleri ve katılımcı demokrasi anlayışı kent yönetimine katılmaları amacıyla projenin başlatıldığını belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Türkiye Büyük Millet Meclisi ruhuna uygun olarak planlanan, hiçbir siyasi partiye ya da güce endeksli olmayan ödüllü Gençlik Meclisi’miz aktif, üretken, gönüllü, bilgili ve kent yönetimine katkı sağlayan gençlerin artmasını sağlıyor” dedi.

GENÇ VEKİLLER PROJE ÜRETİYOR

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Gençlik Meclisi Projesi’nin hayata geçirilmesiyle ilgili şunları söyledi:  “Burada Genç vekillerimiz inisiyatif alıp projeler üreterek kültürden, spora, araştırmadan, müziğe bir çok alanda çalışmalar yapıyorlar. Ayrıca gençlerimize Avrupa Birliği Erasmus+ programı projeleri ile Avrupa ülkelerine gitmelerini burada eğitimden kültüre hem kendilerini tanıtıp hem de oradaki akranlarının yaşamları hakkında bilgi sahibi olarak ufuklarını genişletiyorlar.”

DÖRT YILDIR BAŞARI İLE DEVAM EDİYOR

Döşemealtı 4 yıldır yürütülen Gençlik Meclisi’nde (DÖGEM) 5. dönem kayıtları 3 Ağustos tarihinde başlayacak. Ödüllü Gençlik Meclisi-DÖGEM 5.  dönem kayıtları 18 Eylül tarihine kadar devam edecek. Yüzde 50 cinsiyet kotası, engelli gençlere yönelik pozitif ayrımcılık yönleriyle de dikkat çeken Döşemealtı Gençlik Meclisi Gençvekilleri daha önceki yıllarda olduğu gibi kendi yönetimini kendileri seçimle belirleyecek ve almış oldukları kararlar Belediye Meclisi’nde tavsiye niteliği taşıyacak.

DÖGEM AVRUPA YOLCUSU

DÖGEM Akademi bünyesinde kişisel, sosyal ve mesleki gelişim seminerleri alacak olan gençler kurulan kulüplerde sosyal sorumluluk ve farkındalık projeleri ile sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktiviteler, tiyatrodan, koroya, spordan, doğa yürüyüşüne-bisiklet turuna,sinemadan,futbol ve voleybola, opera ve bale gibi bir çok etkinliğe katılma şansı elde edecek. Kurulduğu günden bu yana 72 Genç vekilin Avrupa Birliği ülkelerine Erasmus projeleri ile giderken, 5. dönemde ise 20 gencimiz Gönüllü projesi kapsamında, 10 gencimiz ise gençlik değişim projesi kapsamında Avrupa’ya gideceği belirtildi.

ÖDÜLE DOYMUYOR

Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) Projesi SODEM tarafından Ulusal çapta düzenlenen Yerel Yönetim Projeleri Ödüllerinde “Katılım ve Yönetişim” başarı ödülünün yanı sıra Ulusal Gençlik Parlamentosu’nca Türkiye’de ‘Yılın Gençlik Meclisi’ ödülü ile Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından İyi Yönetişim Başarı ödüllerine layık görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.