Yılmaz Büyükerşen Örneğini Çoğaltmalıyız

Politika 25.03.2019 - 21:37, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2431+ kez okundu.
 

Yılmaz Büyükerşen Örneğini Çoğaltmalıyız

Her CHP’li belediye başkanının kendi bölgesinde Yılmaz Büyükerşen örneği sergilemesi gerektiğini vurgulayan CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Semih Esen, “Yılmaz Büyükerşen’in, Eskişehir’de ortaya koyduğu belediyecilik örneğini çoğaltmalıyız” dedi
Yerel seçimlerde son viraj alınırken Esen, çalışmalarını sürdürerek Siirtliler Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Çalışkan, mütevazi ve dürüstlük ilkelerinden asla ayrılmayacağını dile getiren Esen, “İnsanların ihtiyaçlarını doğru sıralayan, doğru sırayla çözen ve bunları çözerken kamu kaynaklarını verimli kullanan belediyecilik örneği göreceksiniz. Tüm bunları yaparken de yaşadığı hayatı değiştirmeyen, ekonomik durumunda iyileşme olmayan,  çalışkan ve mütevazi belediyeciler. Bunun sözünü hepinize veriyorum. Benim hayatımda hiçbir şey değişmeyecek. Ne ekonomik durumum daha iyiye gidecek ne tüketim alışkanlıklarım değişecek ne arkadaşlarım değişecek ne de insanlarla iletişimim değişecek. Bu konuda gayet müsterih olun. Hiçbir şekilde herhangi bir bireysel egomu bireysel ihtiyacımı kamu aracıyla geliştirmeyeceğim. Olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. SÖYLEDİKLERİMİZİ SOMUTA ÇEVİRECEĞİZ Seçim döneminde söylenen sözlerin yerini bulması için belediye başkanlığı döneminde bu sözlerin gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Esen, şöyle konuştu; “Ülkemizde demokrasinin düzelmesini açması gereken bir çiçek tarlası olarak düşünürsek, bir yerde açan bir çiçekle o bahar da gelmez o demokrasi çiçek tarlası da oluşmaz. Dolayısıyla görüyoruz ki merkezi iktidar bunun derdinde değil. Biz demokrasi, adalet özgürlük, haklar dedikçe bu duyulmuyor. Bunun, özellikle merkezi iktidar tarafından duyulmadığını ve anlaşılmadığını görüyoruz. Bizim görevimiz bu kavramları somut hale çevirmek. Bunu da belediye başkanları olarak kendi bölgelerimizde halkın gerçek sorunlarına yönelik hizmet ederek yapacağız. Sadece soyut kavramları seçim döneminde ağdalı cümlelerle kullanırsak elbette vatandaş bunlar ne işe yarıyor der. Bunların ne işe yaradığını da vereceğimiz hizmetle vatandaşa göstermemiz lazım. Her birimiz kendi bölgesinde herkese eşit davranacağız. İster oy versin ister vermesin ister sevsin ister sevmesin; kamunun kaynaklarını herkese eşit ulaştıracağız.” TAVIR KOYMAMIZ GEREKEN YERDE KOYACAĞIZ Hizmetle siyaseti birbirinde ayrıt edeceklerini ifade eden Esen, ancak konu kamu hakkı olduğunda tavır koyması gereken yerde de geri adım atmayacağını söyledi. Esen, “Siyasetimiz, hizmetimiz sırasında belli olmayacak. Ancak halk adına siyasi bir tavır koymamız gereken bir an gelirse ne olursak olalım ister belediye başkanı olalım o tavrı sergilemekten de geri durmayız. Ben partimin sonuna kadar arkasında dururum. CHP’li olmanın gerektirdiği insancıl, adaletten yana insan hak ve özgürlüklerinden yana tavrımı her zaman rahat rahat ortaya koyarım. Bunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.  
Her CHP’li belediye başkanının kendi bölgesinde Yılmaz Büyükerşen örneği sergilemesi gerektiğini vurgulayan CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Semih Esen, “Yılmaz Büyükerşen’in, Eskişehir’de ortaya koyduğu belediyecilik örneğini çoğaltmalıyız” dedi

Yerel seçimlerde son viraj alınırken Esen, çalışmalarını sürdürerek Siirtliler Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Çalışkan, mütevazi ve dürüstlük ilkelerinden asla ayrılmayacağını dile getiren Esen, “İnsanların ihtiyaçlarını doğru sıralayan, doğru sırayla çözen ve bunları çözerken kamu kaynaklarını verimli kullanan belediyecilik örneği göreceksiniz. Tüm bunları yaparken de yaşadığı hayatı değiştirmeyen, ekonomik durumunda iyileşme olmayan,  çalışkan ve mütevazi belediyeciler. Bunun sözünü hepinize veriyorum. Benim hayatımda hiçbir şey değişmeyecek. Ne ekonomik durumum daha iyiye gidecek ne tüketim alışkanlıklarım değişecek ne arkadaşlarım değişecek ne de insanlarla iletişimim değişecek. Bu konuda gayet müsterih olun. Hiçbir şekilde herhangi bir bireysel egomu bireysel ihtiyacımı kamu aracıyla geliştirmeyeceğim. Olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

SÖYLEDİKLERİMİZİ SOMUTA ÇEVİRECEĞİZ

Seçim döneminde söylenen sözlerin yerini bulması için belediye başkanlığı döneminde bu sözlerin gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Esen, şöyle konuştu; “Ülkemizde demokrasinin düzelmesini açması gereken bir çiçek tarlası olarak düşünürsek, bir yerde açan bir çiçekle o bahar da gelmez o demokrasi çiçek tarlası da oluşmaz. Dolayısıyla görüyoruz ki merkezi iktidar bunun derdinde değil. Biz demokrasi, adalet özgürlük, haklar dedikçe bu duyulmuyor. Bunun, özellikle merkezi iktidar tarafından duyulmadığını ve anlaşılmadığını görüyoruz. Bizim görevimiz bu kavramları somut hale çevirmek. Bunu da belediye başkanları olarak kendi bölgelerimizde halkın gerçek sorunlarına yönelik hizmet ederek yapacağız. Sadece soyut kavramları seçim döneminde ağdalı cümlelerle kullanırsak elbette vatandaş bunlar ne işe yarıyor der. Bunların ne işe yaradığını da vereceğimiz hizmetle vatandaşa göstermemiz lazım. Her birimiz kendi bölgesinde herkese eşit davranacağız. İster oy versin ister vermesin ister sevsin ister sevmesin; kamunun kaynaklarını herkese eşit ulaştıracağız.”

TAVIR KOYMAMIZ GEREKEN YERDE KOYACAĞIZ

Hizmetle siyaseti birbirinde ayrıt edeceklerini ifade eden Esen, ancak konu kamu hakkı olduğunda tavır koyması gereken yerde de geri adım atmayacağını söyledi. Esen, “Siyasetimiz, hizmetimiz sırasında belli olmayacak. Ancak halk adına siyasi bir tavır koymamız gereken bir an gelirse ne olursak olalım ister belediye başkanı olalım o tavrı sergilemekten de geri durmayız. Ben partimin sonuna kadar arkasında dururum. CHP’li olmanın gerektirdiği insancıl, adaletten yana insan hak ve özgürlüklerinden yana tavrımı her zaman rahat rahat ortaya koyarım. Bunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.