Zavlak Ve Yaman Grup Kararına Uymadı

Politika 14.08.2020 - 18:07, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3271+ kez okundu.
 

Zavlak Ve Yaman Grup Kararına Uymadı

Meclis üyeleri Zavlak ve Yaman’ın AVM kararı ortalığı karıştırdı
Meclis üyeleri Zavlak ve Yaman’ın AVM kararı ortalığı karıştırdı Mahmutlar'daki AVM inşaatı ile ilgili meclisten yetki isteyen Başkan Yücel'e  destek hiç beklemediği CHP Meclis üyeleri Nazmi Zavlak ve Hüseyin Yaman’dan geldi. Zavlak ve Yaman’ın grup kararına karşı oy kullanması  ‘’Parti içinde disiplinsizlik mi var?’’ şeklinde yorumlanırken konuyla ilgili CHP’li tüm meclis üyelerinin Antalya İl başkanlığına çağrıldığı ve konunun araştırıldığı öğrenildi. Grup kararına uymayan meclis üyeleriyle ilgili nasıl bir karar alınacağı şimdiden merak konusu oldu. CHP Antalya İl Başkanlığının kamuoyunda çıkan ‘’Rant kokusu’’ nedeniyle rahatsızlık duyduğu bu yüzden meclis üyeleriyle tek tek görüşeceği öğrenildi. Başkan Yücel, CHP’li Nazmi Zavlak ile Hüseyin Yaman’ın yanı sıra İYİ Parti'den ikişer üyenin oylarıyla yetkiyi kıl payı aldı. Alanya Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz hafta yapılan meclis toplantısına Mahmutlar'daki yarım kalan ve hukuki süreci AVM inşaatıyla ilgili gündem maddesi damga vurdu. Son anda gündeme eklenen maddede Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, inşaatın devamına izin verilmesi konusunda meclisten yetki istedi. Zavlak Ve Yaman Grup Kararına Uymadı Ak Parti grubu AVM konusunda yetki isteyen ’li Başkan Yücel’e destek vermedi. Mahmutlar’da uzun süredir atıl vaziyette kaderine teslim bırakılan AVM ile ilgili meclise gündem dışı verilen öneriye CHP grubundan tepki geldi. CHP grup sözcüsü Erkan Demirci, önerinin oylamaya sunulmadan önce görüşülmesi için komisyona havale edilmesini talep etmesine ve bu talebe karşı çıkmasına rağmen Millet İttifakı’ndan 4 meclis üyesinin destek vermesi dikkat çekti. Sunulan öneri doğrultusunda yetkinin Başkan Yücel’e verilmesine CHP’den Nazmi Zavlak ve Hüseyin Yaman, İYİ Parti’den ise Hasan Basar ve Halit Öztürk kabul oyu kullandı. Başkan Yücel, toplam 19 meclis üyesinin oylarıyla yetkiyi kıl payı aldı. CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci de konunun meclis gündemine son dakikada eklendiğini, bilgilerinin olmadığını ifade ederek, "Bu önemli konu yangından mal kaçırır gibi son dakikada meclis gündemine bizlerden habersiz eklenmemeliydi. Biz konuyla ilgili bilgimiz olmadığı için grup kararı almadık, partimizin fikrini almadık. Ayrıca hukuk anlamında devam eden davalar var, bu konularda da bilgimiz yok, konu önce komisyona iletilmeli ve araştırma yapılmalıydı. Bunu talep ettik ancak sayın Başkan Adem Murat Yücel ısrarla oylama yapacağını söyledi. Biz de partimiz adına oylamaya katılmama kararı aldık" demesine rağmen CHP’li Nazmi Zavlak ve Hüseyin Yaman’ın grup kararına karşı oy kullanmaları şaşkınlık yarattı.
Meclis üyeleri Zavlak ve Yaman’ın AVM kararı ortalığı karıştırdı

Meclis üyeleri Zavlak ve Yaman’ın AVM kararı ortalığı karıştırdı

Mahmutlar'daki AVM inşaatı ile ilgili meclisten yetki isteyen Başkan Yücel'e  destek hiç beklemediği CHP Meclis üyeleri Nazmi Zavlak ve Hüseyin Yaman’dan geldi.

Zavlak ve Yaman’ın grup kararına karşı oy kullanması  ‘’Parti içinde disiplinsizlik mi var?’’ şeklinde yorumlanırken konuyla ilgili CHP’li tüm meclis üyelerinin Antalya İl başkanlığına çağrıldığı ve konunun araştırıldığı öğrenildi. Grup kararına uymayan meclis üyeleriyle ilgili nasıl bir karar alınacağı şimdiden merak konusu oldu. CHP Antalya İl Başkanlığının kamuoyunda çıkan ‘’Rant kokusu’’ nedeniyle rahatsızlık duyduğu bu yüzden meclis üyeleriyle tek tek görüşeceği öğrenildi.

Başkan Yücel, CHP’li Nazmi Zavlak ile Hüseyin Yaman’ın yanı sıra İYİ Parti'den ikişer üyenin oylarıyla yetkiyi kıl payı aldı.

Alanya Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz hafta yapılan meclis toplantısına Mahmutlar'daki yarım kalan ve hukuki süreci AVM inşaatıyla ilgili gündem maddesi damga vurdu. Son anda gündeme eklenen maddede Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, inşaatın devamına izin verilmesi konusunda meclisten yetki istedi.

Zavlak Ve Yaman Grup Kararına Uymadı

Ak Parti grubu AVM konusunda yetki isteyen ’li Başkan Yücel’e destek vermedi. Mahmutlar’da uzun süredir atıl vaziyette kaderine teslim bırakılan AVM ile ilgili meclise gündem dışı verilen öneriye CHP grubundan tepki geldi. CHP grup sözcüsü Erkan Demirci, önerinin oylamaya sunulmadan önce görüşülmesi için komisyona havale edilmesini talep etmesine ve bu talebe karşı çıkmasına rağmen

Millet İttifakı’ndan 4 meclis üyesinin destek vermesi dikkat çekti. Sunulan öneri doğrultusunda yetkinin Başkan Yücel’e verilmesine CHP’den Nazmi Zavlak ve Hüseyin Yaman, İYİ Parti’den ise Hasan Basar ve Halit Öztürk kabul oyu kullandı. Başkan Yücel, toplam 19 meclis üyesinin oylarıyla yetkiyi kıl payı aldı. CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci de konunun meclis gündemine son dakikada eklendiğini, bilgilerinin olmadığını ifade ederek, "Bu önemli konu yangından mal kaçırır gibi son dakikada meclis gündemine bizlerden habersiz eklenmemeliydi. Biz konuyla ilgili bilgimiz olmadığı için grup kararı almadık, partimizin fikrini almadık. Ayrıca hukuk anlamında devam eden davalar var, bu konularda da bilgimiz yok, konu önce komisyona iletilmeli ve araştırma yapılmalıydı. Bunu talep ettik ancak sayın Başkan Adem Murat Yücel ısrarla oylama yapacağını söyledi. Biz de partimiz adına oylamaya katılmama kararı aldık" demesine rağmen CHP’li Nazmi Zavlak ve Hüseyin Yaman’ın grup kararına karşı oy kullanmaları şaşkınlık yarattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.