Zerdalilik Terfi İstasyonuna Modern Koku Giderim Sistemi

Belediyeler 27.08.2021 - 20:19, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2143+ kez okundu.
 

Zerdalilik Terfi İstasyonuna Modern Koku Giderim Sistemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Muratpaşa ilçesi Zerdalilik Mahallesi’nde bulunan atık su terfi istasyonuna modern koku giderim sistemi inşa ediyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Muratpaşa ilçesi Zerdalilik Mahallesi’nde bulunan atık su terfi istasyonuna modern koku giderim sistemi inşa ediyor. Antalya kent merkezindeki Zerdalilik Mahallesi’nde bulunan atık su terfi istasyonu ile düşük kotta kalan bölgelerden arıtma tesisine giden hatlara evsel atık su pompalanıyor. Tesisin ekonomik ömrünü tamamlayan koku giderim sistemi, ASAT Genel Müdürlüğü tarafından modern bir teknoloji ile yenileniyor. Yeni sistem, oluşabilecek kötü kokuları çeşitli işlemlerden geçirerek çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde tahliye edecek. 2.5 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK Sistemin 2.5 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. Projede, koku giderim ve verimi hususunda halihazırda Türkiye ve dünyada kabul görmüş en verimli ve etkili sistem olan biotrickling (ileri biyolojik) + aktif karbon kullanılacak. Sistem saatte 7 bin 500 m3 giderim kapasitesine sahip olacak. EK İMALATLAR DA YAPILACAK Proje kapsamında dahili ve harici borulama, emiş fanı, ızgara odasının betonarme olarak kapatılması, atık suya maruz kalan alanların cam elyaf takviyeli plastikle kapatılması, çıkış bacasının terfi tabliye kotundan 9 metre yukarıya yükseltilerek sistem deşarjının çevre yerleşiminden daha üst kottan verilmesi de sağlanacak. 1 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK İş kapsamında mevcutta bulunan ve ekonomik ömrünü doldurmuş durumda olan eski koku giderim sisteminin ve borulamasının demontajı bitirildi. Yeni sistemin ekipmanlarının montajına başladı. Sistem montajının yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Sistem testlerin ardından hizmete girecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Muratpaşa ilçesi Zerdalilik Mahallesi’nde bulunan atık su terfi istasyonuna modern koku giderim sistemi inşa ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Muratpaşa ilçesi Zerdalilik Mahallesi’nde bulunan atık su terfi istasyonuna modern koku giderim sistemi inşa ediyor.

Antalya kent merkezindeki Zerdalilik Mahallesi’nde bulunan atık su terfi istasyonu ile düşük kotta kalan bölgelerden arıtma tesisine giden hatlara evsel atık su pompalanıyor. Tesisin ekonomik ömrünü tamamlayan koku giderim sistemi, ASAT Genel Müdürlüğü tarafından modern bir teknoloji ile yenileniyor. Yeni sistem, oluşabilecek kötü kokuları çeşitli işlemlerden geçirerek çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde tahliye edecek.

2.5 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Sistemin 2.5 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. Projede, koku giderim ve verimi hususunda halihazırda Türkiye ve dünyada kabul görmüş en verimli ve etkili sistem olan biotrickling (ileri biyolojik) + aktif karbon kullanılacak. Sistem saatte 7 bin 500 m3 giderim kapasitesine sahip olacak.

EK İMALATLAR DA YAPILACAK

Proje kapsamında dahili ve harici borulama, emiş fanı, ızgara odasının betonarme olarak kapatılması, atık suya maruz kalan alanların cam elyaf takviyeli plastikle kapatılması, çıkış bacasının terfi tabliye kotundan 9 metre yukarıya yükseltilerek sistem deşarjının çevre yerleşiminden daha üst kottan verilmesi de sağlanacak.

1 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

İş kapsamında mevcutta bulunan ve ekonomik ömrünü doldurmuş durumda olan eski koku giderim sisteminin ve borulamasının demontajı bitirildi. Yeni sistemin ekipmanlarının montajına başladı. Sistem montajının yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Sistem testlerin ardından hizmete girecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.