Zeybek, Aksu’da Hukuk Tanımamazlık Devam Ediyor

Politika 12.06.2020 - 21:00, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2870+ kez okundu.
 

Zeybek, Aksu’da Hukuk Tanımamazlık Devam Ediyor

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Aksu Belediyesi’nin Kemerağzı-Kundu’da Orion Bazaar olarak bilinen pazar yerindeki uygulamalarını soru önergesi ile gündeme taşıdı.
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Aksu Belediyesi’nin Kemerağzı-Kundu’da Orion Bazaar olarak bilinen pazar yerindeki uygulamalarını soru önergesi ile gündeme taşıdı. AKSU’DA HUKUK TANIMAMAZLIK DEVAM EDİYOR 2017 yılında Aksu Belediyesi tarafından spor alanı olarak belirtilen Kemerağzı’ndaki arazi pazar yeri olarak kiraya verildiğini, Orion Bazaar adı verilen içerisinde 200’den fazla dükkanın yer aldığı yapının üç yıllığına kiraya verilmesi ile birçok hukuki ve şaibeli sorununda başladığını belirten CHP’li Zeybek, “Encümen kararı ile uygunsuz bir şekilde ticari olmayan bir alan kiraya veriliyor, bu durum mahkeme kararı ile kesinleşiyor, yüksek mahkemede kararı onaylıyor, yargı kararına müteakip Aksu Belediyesi alanın boşaltılması için tebligat göndermesine rağmen üç yıla yakın bir süredir alan boşaltılmıyor. Mahkemelerin kararlarına aykırı olarak işgal devam ediyor ve yetkili belediye müdahale etmemekte devam ediyor.” dedi. İşgal içinde işgal durumunun olduğunu belirten Zeybek, yaptığı açıklamada şu açıklamalarda bulundu; “Kira sözleşmesinin Belediye tarafından feshedilmesine ve boşaltma tebligatına rağmen aylardır süren işgale ek olarak, kira sözleşmesindeki altı bin metre kare kullanım alanı dışında üç bin metre kare alanı da pazar yönetimi Belediyenin gözü önünde ticari amaç için kullanmaktadır. Ayrıca imar izni olmayan bir yere yasal olarak işyeri ruhsatının verilemeyeceğinin bilinmesine rağmen Aksu Belediyesi’nde görevli yetkililer ruhsat vermiştir, bununla ilgili mahkeme kararları da mevcuttur. Tüm bu hukuksuzlukların gerekçeleri ile yargı kararlarına rağmen neden Pazar yerinin boşaltılmadığı ve ne zaman boşaltılacağını önergemizde sorduk.”    PAZAR YERİ ASAYİŞ SORUNU OLDU CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, yargı kararları ve Sayıştay raporlarında yer alan pazar yerindeki hukuksuzların artık turizm bölgesi olan Kemerağzı’nda asayiş sorunlarına da yol açtığını belirtti. Yakın zamanda konuyu gündeme getiren gazeteciye yönelik saldırının hala hafızalarda tazeliğini koruduğunu belirten Zeybek, “Pazar alanı etrafında yaşanan kavgalar, silah sesleri durumun ciddiyetini artırmaktadır. Hukuk tanımamak ve kendi kanunlarını uygulamak isteyen bu oluşum gücünü hangi makamdan almaktadır. Yakın zamanda pazar yönetimi ile belediye yetkililerinin tekrar kira sürecini uzatacak bir anlaşma yapmak için toplandıkları iddiası yargı kararlarını alenen yok saymak demektir. CHP Antalya İl Başkanlığımız, CHP Aksu İlçe Başkanlığımız ve duyarlı Aksu’lu hemşerilerimiz yaşanan hukuksuzluğun takipçisi olmaya devam ediyorlar, bizlerde onların iradesinin temsilcisi olarak konuyu mecliste gündemde tutmaya devam edeceğiz.”
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Aksu Belediyesi’nin Kemerağzı-Kundu’da Orion Bazaar olarak bilinen pazar yerindeki uygulamalarını soru önergesi ile gündeme taşıdı.

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Aksu Belediyesi’nin Kemerağzı-Kundu’da Orion Bazaar olarak bilinen pazar yerindeki uygulamalarını soru önergesi ile gündeme taşıdı.

AKSU’DA HUKUK TANIMAMAZLIK DEVAM EDİYOR

2017 yılında Aksu Belediyesi tarafından spor alanı olarak belirtilen Kemerağzı’ndaki arazi pazar yeri olarak kiraya verildiğini, Orion Bazaar adı verilen içerisinde 200’den fazla dükkanın yer aldığı yapının üç yıllığına kiraya verilmesi ile birçok hukuki ve şaibeli sorununda başladığını belirten CHP’li Zeybek, “Encümen kararı ile uygunsuz bir şekilde ticari olmayan bir alan kiraya veriliyor, bu durum mahkeme kararı ile kesinleşiyor, yüksek mahkemede kararı onaylıyor, yargı kararına müteakip Aksu Belediyesi alanın boşaltılması için tebligat göndermesine rağmen üç yıla yakın bir süredir alan boşaltılmıyor. Mahkemelerin kararlarına aykırı olarak işgal devam ediyor ve yetkili belediye müdahale etmemekte devam ediyor.” dedi. İşgal içinde işgal durumunun olduğunu belirten Zeybek, yaptığı açıklamada şu açıklamalarda bulundu; “Kira sözleşmesinin Belediye tarafından feshedilmesine ve boşaltma tebligatına rağmen aylardır süren işgale ek olarak, kira sözleşmesindeki altı bin metre kare kullanım alanı dışında üç bin metre kare alanı da pazar yönetimi Belediyenin gözü önünde ticari amaç için kullanmaktadır. Ayrıca imar izni olmayan bir yere yasal olarak işyeri ruhsatının verilemeyeceğinin bilinmesine rağmen Aksu Belediyesi’nde görevli yetkililer ruhsat vermiştir, bununla ilgili mahkeme kararları da mevcuttur. Tüm bu hukuksuzlukların gerekçeleri ile yargı kararlarına rağmen neden Pazar yerinin boşaltılmadığı ve ne zaman boşaltılacağını önergemizde sorduk.”   

PAZAR YERİ ASAYİŞ SORUNU OLDU

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, yargı kararları ve Sayıştay raporlarında yer alan pazar yerindeki hukuksuzların artık turizm bölgesi olan Kemerağzı’nda asayiş sorunlarına da yol açtığını belirtti. Yakın zamanda konuyu gündeme getiren gazeteciye yönelik saldırının hala hafızalarda tazeliğini koruduğunu belirten Zeybek, “Pazar alanı etrafında yaşanan kavgalar, silah sesleri durumun ciddiyetini artırmaktadır. Hukuk tanımamak ve kendi kanunlarını uygulamak isteyen bu oluşum gücünü hangi makamdan almaktadır. Yakın zamanda pazar yönetimi ile belediye yetkililerinin tekrar kira sürecini uzatacak bir anlaşma yapmak için toplandıkları iddiası yargı kararlarını alenen yok saymak demektir. CHP Antalya İl Başkanlığımız, CHP Aksu İlçe Başkanlığımız ve duyarlı Aksu’lu hemşerilerimiz yaşanan hukuksuzluğun takipçisi olmaya devam ediyorlar, bizlerde onların iradesinin temsilcisi olarak konuyu mecliste gündemde tutmaya devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.