Zeybek, Güvenlik Soruşturması, Parti Devletini Güçlendirme Çabasıdır

Politika 09.04.2021 - 00:13, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1668+ kez okundu.
 

Zeybek, Güvenlik Soruşturması, Parti Devletini Güçlendirme Çabasıdır

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ve kamuoyunda tartışılan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi görüşmelerinde yaptığı konuşmada, kanunun tekrar Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edileceğini söyledi. CHP’li Zeybek konuşmasında Güvenlik Soruşturması Teklifinin Anayasa’ya aykırılıklar içerdiğini belirterek, teklifin uygulamayı keyfî olma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını, öngörülebilirlik ilkesi, ayrımcılık yasağı, eşitlik ilkeleri ile şeffaflık ilkesine aykırılık oluşturduğunu, kamu güvenliğine katılma hakkının ve lekelenmeme hakkının ihlal edildiğini belirtti. GÜVENLİK SORUŞTURMASI, PARTİ DEVLETİNİ GÜÇLENDİRME ÇABASIDIR CHP Antalya Milletvekili Zeybek konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “ Güvenlik Soruşturmasına neden ihtiyaç duyulduğunun cevabı çok basit, AKP’nin mülakatla alınan kamu görevlilerinde sorun olmuyor, sizden olmayanları çok rahat eleyebiliyorsunuz ancak mülakatsız yapılan sınavlarda adaylar sizden değilse almamanın yolu güvenlik soruşturmasından geçecek.  2016'dan bugüne kadar hakaret suçundan "Güvenlik soruşturması olumsuz." raporu alanlar oldu. Hakaret suçundan ceza alan bir gencimiz kamu görevlisi olamayacak ama AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalefete her gün hakaret edecek ama Cumhurbaşkanlığı yapabilecek. Bu uygulamalar bu ülkede zaten mevcut olan parti devletini güçlendirmek içindir. Parti devleti, paralel parti devletidir ve suçtur.” dedi. SORUŞTURMAYI YAPAN KAMU GÖREVLİLERİ NE KADAR BAĞIMSIZ? CHP’li Zeybek, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasında görev alacak kamu görevlilerinin bağımsız kararlar alamayacağını belirtirken, AKP döneminde kamu görevlilerinin parti görevlisi gibi çalıştıklarını belirtti. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek konuşmasında parti devletine dönüşmenin devleti çökerteceğini, hukuk ve demokrasinin yok sayılacağını ve toplumsal barışı bozacağını vurguladı.
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ve kamuoyunda tartışılan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi görüşmelerinde yaptığı konuşmada, kanunun tekrar Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edileceğini söyledi. CHP’li Zeybek konuşmasında Güvenlik Soruşturması Teklifinin Anayasa’ya aykırılıklar içerdiğini belirterek, teklifin uygulamayı keyfî olma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını, öngörülebilirlik ilkesi, ayrımcılık yasağı, eşitlik ilkeleri ile şeffaflık ilkesine aykırılık oluşturduğunu, kamu güvenliğine katılma hakkının ve lekelenmeme hakkının ihlal edildiğini belirtti.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI, PARTİ DEVLETİNİ GÜÇLENDİRME ÇABASIDIR

CHP Antalya Milletvekili Zeybek konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı;

“ Güvenlik Soruşturmasına neden ihtiyaç duyulduğunun cevabı çok basit, AKP’nin mülakatla alınan kamu görevlilerinde sorun olmuyor, sizden olmayanları çok rahat eleyebiliyorsunuz ancak mülakatsız yapılan sınavlarda adaylar sizden değilse almamanın yolu güvenlik soruşturmasından geçecek.  2016'dan bugüne kadar hakaret suçundan "Güvenlik soruşturması olumsuz." raporu alanlar oldu. Hakaret suçundan ceza alan bir gencimiz kamu görevlisi olamayacak ama AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalefete her gün hakaret edecek ama Cumhurbaşkanlığı yapabilecek. Bu uygulamalar bu ülkede zaten mevcut olan parti devletini güçlendirmek içindir. Parti devleti, paralel parti devletidir ve suçtur.” dedi.

SORUŞTURMAYI YAPAN KAMU GÖREVLİLERİ NE KADAR BAĞIMSIZ?

CHP’li Zeybek, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasında görev alacak kamu görevlilerinin bağımsız kararlar alamayacağını belirtirken, AKP döneminde kamu görevlilerinin parti görevlisi gibi çalıştıklarını belirtti. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek konuşmasında parti devletine dönüşmenin devleti çökerteceğini, hukuk ve demokrasinin yok sayılacağını ve toplumsal barışı bozacağını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.