Zeybek, Rant Ve Talan Sırası Manavgat’ta Mı?

Politika 04.06.2020 - 22:21, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2427+ kez okundu.
 

Zeybek, Rant Ve Talan Sırası Manavgat’ta Mı?

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Manavgat Ulualan bölgesinde 3 bin dönümlük alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından golf sahalarına tahsis edilmesini TBMM’ye taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesi ile Antalya’nın Manavgat İlçesinde bulunan Ulualan bölgesinde 3 bin dönümlük arazide yapılan plan değişikliği ile golf sahası başta olmak üzere konaklama tesislerine hangi gerekçelerle izin verildiğini soran CHP’li Zeybek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; RANT VE TALAN SIRASI MANAVGAT’TA MI? “Akdeniz, Manavgat Irmağı ve orman arazilerinin bulunduğu Manavgat’ın Ulualan bölgesinde Turizm Bakanlığı’nın kimseye sormadan, danışmadan oldubitti ile karar vermesi kabul edilemez. Turizm Bakanlığı’nın Ulualan için öngördüğü planın gerçekleşmesi halinde golf sahaları nedeniyle vatandaşın sahile erişimi kapanacak, Manavgat’ta yerel yönetim, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşın görüşüne aykırı bu değişiklikle yeni bir talan ve rant kapısı açılmak isteniyor. Bu senaryo Antalya’da Serik’ten sonra Manavgat’ta da uygulanmak isteniyor, Manavgat halkı ve bizler talana ve ranta hayır diyoruz.” CHP’li Zeybek verdiği soru önergesinde ayrıca Turizm Bakanlığı’nın Manavgat Ulualan’daki değişik ile yapılmak istenen golf sahası ve tesisleri hangi firmaların yapacağını, Manavgat’ta golf sahasına uygun başka alanlar varken özellikle buranın neden seçildiği sorularına da yer verdi.  ULUALAN, ÖLÜ ALAN OLMASIN CHP Antalya Milletvekili Zeybek, Manavgat halkının geleceğini şekillendirecek projeler yerine Ulualan’a yapılmak istenen Turizm Bakanlığı projelerinin toplum yararına olmadığını belirtti. CHP’li Zeybek yaptığı açıklamada “Manavgat halkı, “Ulualan, Ölü alan olmasın” diye kentlerine ve doğasına sahip çıkıyor, Manavgat halkının yanında dayanışma içindeyiz. Turizm Bakanlığı’nın Ulualan için planları toplum yararına değildir, plan değişikliği için Manavgat halkının görüşü ve istekleri dikkate alınmamıştır. Turizm Bakanını birkaç kişinin değil, halkın çıkarını düşünmeye ve korumaya davet ediyoruz. Antalya’nın ve Manavgat’ın doğasını, denizini, sahilini ranta ve talana teslim etmeyeceğiz.” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Manavgat Ulualan bölgesinde 3 bin dönümlük alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından golf sahalarına tahsis edilmesini TBMM’ye taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesi ile Antalya’nın Manavgat İlçesinde bulunan Ulualan bölgesinde 3 bin dönümlük arazide yapılan plan değişikliği ile golf sahası başta olmak üzere konaklama tesislerine hangi gerekçelerle izin verildiğini soran CHP’li Zeybek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

RANT VE TALAN SIRASI MANAVGAT’TA MI?

“Akdeniz, Manavgat Irmağı ve orman arazilerinin bulunduğu Manavgat’ın Ulualan bölgesinde Turizm Bakanlığı’nın kimseye sormadan, danışmadan oldubitti ile karar vermesi kabul edilemez. Turizm Bakanlığı’nın Ulualan için öngördüğü planın gerçekleşmesi halinde golf sahaları nedeniyle vatandaşın sahile erişimi kapanacak, Manavgat’ta yerel yönetim, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşın görüşüne aykırı bu değişiklikle yeni bir talan ve rant kapısı açılmak isteniyor. Bu senaryo Antalya’da Serik’ten sonra Manavgat’ta da uygulanmak isteniyor, Manavgat halkı ve bizler talana ve ranta hayır diyoruz.”

CHP’li Zeybek verdiği soru önergesinde ayrıca Turizm Bakanlığı’nın Manavgat Ulualan’daki değişik ile yapılmak istenen golf sahası ve tesisleri hangi firmaların yapacağını, Manavgat’ta golf sahasına uygun başka alanlar varken özellikle buranın neden seçildiği sorularına da yer verdi.

 ULUALAN, ÖLÜ ALAN OLMASIN

CHP Antalya Milletvekili Zeybek, Manavgat halkının geleceğini şekillendirecek projeler yerine Ulualan’a yapılmak istenen Turizm Bakanlığı projelerinin toplum yararına olmadığını belirtti. CHP’li Zeybek yaptığı açıklamada “Manavgat halkı, “Ulualan, Ölü alan olmasın” diye kentlerine ve doğasına sahip çıkıyor, Manavgat halkının yanında dayanışma içindeyiz. Turizm Bakanlığı’nın Ulualan için planları toplum yararına değildir, plan değişikliği için Manavgat halkının görüşü ve istekleri dikkate alınmamıştır. Turizm Bakanını birkaç kişinin değil, halkın çıkarını düşünmeye ve korumaya davet ediyoruz. Antalya’nın ve Manavgat’ın doğasını, denizini, sahilini ranta ve talana teslim etmeyeceğiz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.