Zeybek, Yangın Bölgesinde Mermer Ocağı İddiaları Doğru Mu?

Politika 29.12.2021 - 19:36, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2340+ kez okundu.
 

Zeybek, Yangın Bölgesinde Mermer Ocağı İddiaları Doğru Mu?

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek Manavgat Beşkonak bölgesinde Kırkkavak ve Düzağaç köyleri arasındaki sahada mermer ocağı açılmasına dair izin verildiği iddialarını verdiği soru
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek Manavgat Beşkonak bölgesinde Kırkkavak ve Düzağaç köyleri arasındaki sahada mermer ocağı açılmasına dair izin verildiği iddialarını verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. CHP’li Zeybek verdiği önerge sonrası yaptığı açıklamada şunları ifade etti; YANGIN BÖLGESİNDE MERMER OCAĞI İDDİALARI DOĞRU MU? "28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan, on gün süren, sekiz vatandaşımızın hayatını kaybettiği, çok sayıda canlının telef olduğu, evler ve tarım arazileri ile on binlerce hektarlık alanın kül olduğu Manavgat orman yangının acıları hala hafızalardaki yerini korumaktadır. Vatandaşlarımız, Manavgat orman yangını sonrası yaraların sarılmasını beklerken önce kaybettikleri evlerinin yenileri için senet imzalayıp borçlandırıldı, sonra yanan ormanlardan çıkartılan tonlarca  ağaç ve kerestelerin talan edildiğini gördü. Şimdi ise yangın bölgesinin maden ocakları ile ranta açılması ihtimali ile karşı karşıyalar. Yangınlar devam ederken uyardığımız noktaya döndük, yanan alanlar ranta ve talana kurban edilmesin demiştik, Manavgat Beşkonak'ta yöre halkının itirazlarına rağmen mermer ocağı açılmaya çalışılıyor. Bu mermer ocağının izninin Manavgat orman yangının devam ettiği günlerde verildiği iddiası ise olayın bir başka vahim noktasıdır. Manavgat orman yangınındaki ihmallerin ve aksaklıkların araştırılması için verdiğimiz Meclis Araştırma Önergesi ne yazık ki TBMM Genel Kurulu'nda AKP ve MHP oyları ile reddedilmişti, o gün ki uyarılarımız hala geçerliliğini korumakta Manavgat ve Antalya'nın doğası ranta ve talana kurban edilemez. Yağmalamaya izin vermeyeceğiz." dedi. CHP Antalya Milletvekili Zeybek verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi;    Manavgat Beşkonak bölgesinde Kırkkavak ve Düzağaç köyleri arasındaki sahada mermer ocağı açılmasına dair izin verildiği iddiası doğru mudur? Doğru ise mermer ocağı açma izni hangi firmaya verilmiştir? Manavgat Beşkonak’ta açılması planlanan mermer ocağının bölgenin doğası ve turizm faaliyetlerine vereceği tahribata dair hangi çalışmalar yapılmıştır? Bahse konu mermer ocağı izni Manavgat orman yangının devam ettiği günlerde verildiği iddiası doğru mudur? Manavgat orman yangını sonrası bölgedeki aksaklıklar hala giderilememişken mermer ocağı izni için neden acele edilmiştir? İzni veren kurum sahada inceleme yapmış mıdır? Manavgat orman yangını sonrası Beşkonak’taki mermer ocağı izninin devamı niteliğinde Manavgat ve çevresinde kaç maden izni başvurusu olmuştur? Bu başvurular hangi aşamadadır? Manavgat Beşkonak’ta açılması planlanan mermer ocağının açılmasına karşı olan yöre halkının görüşü dikkate alınmış mıdır?
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek Manavgat Beşkonak bölgesinde Kırkkavak ve Düzağaç köyleri arasındaki sahada mermer ocağı açılmasına dair izin verildiği iddialarını verdiği soru

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek Manavgat Beşkonak bölgesinde Kırkkavak ve Düzağaç köyleri arasındaki sahada mermer ocağı açılmasına dair izin verildiği iddialarını verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. CHP’li Zeybek verdiği önerge sonrası yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

YANGIN BÖLGESİNDE MERMER OCAĞI İDDİALARI DOĞRU MU?

"28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan, on gün süren, sekiz vatandaşımızın hayatını kaybettiği, çok sayıda canlının telef olduğu, evler ve tarım arazileri ile on binlerce hektarlık alanın kül olduğu Manavgat orman yangının acıları hala hafızalardaki yerini korumaktadır.

Vatandaşlarımız, Manavgat orman yangını sonrası yaraların sarılmasını beklerken önce kaybettikleri evlerinin yenileri için senet imzalayıp borçlandırıldı, sonra yanan ormanlardan çıkartılan tonlarca  ağaç ve kerestelerin talan edildiğini gördü. Şimdi ise yangın bölgesinin maden ocakları ile ranta açılması ihtimali ile karşı karşıyalar. Yangınlar devam ederken uyardığımız noktaya döndük, yanan alanlar ranta ve talana kurban edilmesin demiştik, Manavgat Beşkonak'ta yöre halkının itirazlarına rağmen mermer ocağı açılmaya çalışılıyor. Bu mermer ocağının izninin Manavgat orman yangının devam ettiği günlerde verildiği iddiası ise olayın bir başka vahim noktasıdır. Manavgat orman yangınındaki ihmallerin ve aksaklıkların araştırılması için verdiğimiz Meclis Araştırma Önergesi ne yazık ki TBMM Genel Kurulu'nda AKP ve MHP oyları ile reddedilmişti, o gün ki uyarılarımız hala geçerliliğini korumakta Manavgat ve Antalya'nın doğası ranta ve talana kurban edilemez. Yağmalamaya izin vermeyeceğiz." dedi.

CHP Antalya Milletvekili Zeybek verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi;   

Manavgat Beşkonak bölgesinde Kırkkavak ve Düzağaç köyleri arasındaki sahada mermer ocağı açılmasına dair izin verildiği iddiası doğru mudur? Doğru ise mermer ocağı açma izni hangi firmaya verilmiştir?

Manavgat Beşkonak’ta açılması planlanan mermer ocağının bölgenin doğası ve turizm faaliyetlerine vereceği tahribata dair hangi çalışmalar yapılmıştır?

Bahse konu mermer ocağı izni Manavgat orman yangının devam ettiği günlerde verildiği iddiası doğru mudur? Manavgat orman yangını sonrası bölgedeki aksaklıklar hala giderilememişken mermer ocağı izni için neden acele edilmiştir? İzni veren kurum sahada inceleme yapmış mıdır?

Manavgat orman yangını sonrası Beşkonak’taki mermer ocağı izninin devamı niteliğinde Manavgat ve çevresinde kaç maden izni başvurusu olmuştur? Bu başvurular hangi aşamadadır?

Manavgat Beşkonak’ta açılması planlanan mermer ocağının açılmasına karşı olan yöre halkının görüşü dikkate alınmış mıdır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.