İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya’nın Şanlı Teğmenlerin Ordudan İhraç Edilmesiyle İlgili Açıklaması
İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya’nın Şanlı Teğmenlerin Ordudan İhraç Edilmesiyle İlgili Açıklaması
Son dönemlerde ülkemizde yaşanan olaylar, aklımızın ve vicdanımızın kabul edemeyeceği boyutlara ulaşmıştır.
antalyahabertakip.com - Toplumun birlik ve beraberliğini sarsan gelişmeler birbiri ardına gündeme getirilirken, en son yaşanan olay hepimizi derinden üzmüştür.
Büyük Türk milletinin varlığını ortadan kaldırmak isteyen işgalcilere karşı büyük bir kahramanlık destanı yazarak Cumhuriyetimizi kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün askerleri olduklarını haykıran beş vatan evladımızın ordudan ihraç edilmesi kabul edilemez bir karar olmuştur.
Haksızlıklar ve Hukuksuzluklar Döneminde Yeni Bir Adaletsizlik
23 yıldır devleti keyfiyetle yöneten AKP iktidarı, hukuk devleti ilkelerini göz ardı ederek, zaman zaman kendi siyasi çıkarlarına uygun kararlarla vatan evlatlarının haklarını gasp etmektedir. Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davaları ile başlayan bu süreç, o dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un dahi hapse atılmasına neden olmuştur. Binlerce asker ve vatansever bu davalar sonucu mağdur edilmiş, hukuk devleti ilkeleri yok sayılmıştır.
Bugün de aynı hukuk tanımazlık devam etmektedir. Teröristbaşların mecliste konuşmasının tartışıldığı, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmenin serbest bırakıldığı bir dönemde, şanlı Türk Ordusu'nun teğmenlerinin sadece Atatürk' e ve Cumhuriyete olan bağlılıkları nedeniyle ihraç edilmesi, iktidarın hukuka ve vicdana aykırı uygulamalarının yeni bir örneği olmuştur.
Mustafa Kemal’in Askerleri Asla Yalnız Değildir!
Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeyi bir şeref bilen, vatanı ve milletini her şeyin üzerinde tutan bu şanlı Teğmenlerimizin ihraç edilmesi, siyasi bir hesaplaşmanın sonucu olup, asla kabul edilemez bir karar olmuştur.
Unutulmamalıdır ki; Her Türk, kadınıyla, erkeğiyle asker doğar, asker olarak yaşar ve asker olarak ömrünü tamamlar. Siyasi iktidar, teğmenlerimizin rütbelerini sökebilir, ancak yüreklerindeki vatan aşkını ve asker ruhunu asla yok edemez.
İYİ Parti olarak net tavrımızı bir kez daha ortaya koyuyoruz:
Bugün ihraç edilen bu kahramanlar, tarih sayfalarında onurlu bir yer edinirken, bu hukuksuz kararı verenler tarihin karanlık sayfalarında anılacaktır.
Teğmenlerimizin maruz kaldıkları bu adaletsizliğe karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.
''Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet! Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz!''
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.