Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'dan Beklentimiz İkinci Döneminde Sağlık Çalışanlarının Sorunlarına Kalıcı Çözümler Üretmesidir.

Sağlık (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 08.06.2023 - 20:17, Güncelleme: 08.06.2023 - 20:17 3222+ kez okundu.
 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'dan Beklentimiz İkinci Döneminde Sağlık Çalışanlarının Sorunlarına Kalıcı Çözümler Üretmesidir.

Yeni açıklanan kabinede Sayın Dr. Fahrettin Koca yeniden Sağlık Bakanı olarak görev almıştır. Kendilerini tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum.
Yeni açıklanan kabinede Sayın Dr. Fahrettin Koca yeniden Sağlık Bakanı olarak görev almıştır. Kendilerini tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum.  Sayın Bakanın ikinci döneminde sağlık çalışanlarının sorunlarına kalıcı çözümler üreterek, tüm sağlık camiası için daha iyi bir çalışma hayatını tesis etmesi temel beklentimizdir. Bu çerçevede ücret dengesizlikleri giderilmeli, günümüz şartlarının gerisinde kalan tüm ödemeler arttırılmalıdır.  Ücret politikasında tek kalem maaş sistemine geçilmelidir.  Tüm hastanelerde 24 saat kesintisiz kreş hizmeti  verilmelidir. Sağlıkta atamalarda liyakat tesis edilmeli, orta ve alt düzey yöneticiler objektif bir sınavla atanmalıdır.  Sağlıkta şiddeti önlemek için tüm sağlık kurum ve kuruluşları sıfır toleranslı alan ilan edilmelidir. Yeni atanan veya deprem nedeniyle yer değişikliği yapan personelin  barınma sorunu çözülmelidir.  Sağlık meslek mensuplarının sorumluluk ile yetkileri meslek kanunlarıyla belirlenmeli, tereddütler giderilmeli ve keyfi uygulamalar sonlandırılmalıdır. Planlı bir istihdam politikası ile atama bekleyen  gençlerimizin talepleri karşılanmalıdır.  Sağlık camiasının itibarının yeniden tesis edilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır.  Tüm bunlar yapılırken mutlaka sosyal taraflarla iş birliği içerisinde hareket edilmeli, çalışanların istekleri dikkate alınmalıdır. Yeni dönemin çalışanlar adına da yeni bir döneminin başlangıcı olmasını temenni ediyor, yeni kabine ülkemiz için hayırlı olsun diyorum. Hepinize Teşekkür Ediyor, Saygılar Sunuyorum. Turhan Turan Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı
Yeni açıklanan kabinede Sayın Dr. Fahrettin Koca yeniden Sağlık Bakanı olarak görev almıştır. Kendilerini tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum.

Yeni açıklanan kabinede Sayın Dr. Fahrettin Koca yeniden Sağlık Bakanı olarak görev almıştır. Kendilerini tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum. 

Sayın Bakanın ikinci döneminde sağlık çalışanlarının sorunlarına kalıcı çözümler üreterek, tüm sağlık camiası için daha iyi bir çalışma hayatını tesis etmesi temel beklentimizdir.

Bu çerçevede ücret dengesizlikleri giderilmeli, günümüz şartlarının gerisinde kalan tüm ödemeler arttırılmalıdır. 

Ücret politikasında tek kalem maaş sistemine geçilmelidir. 

Tüm hastanelerde 24 saat kesintisiz kreş hizmeti  verilmelidir. Sağlıkta atamalarda liyakat tesis edilmeli, orta ve alt düzey yöneticiler objektif bir sınavla atanmalıdır. 

Sağlıkta şiddeti önlemek için tüm sağlık kurum ve kuruluşları sıfır toleranslı alan ilan edilmelidir.

Yeni atanan veya deprem nedeniyle yer değişikliği yapan personelin  barınma sorunu çözülmelidir. 

Sağlık meslek mensuplarının sorumluluk ile yetkileri meslek kanunlarıyla belirlenmeli, tereddütler giderilmeli ve keyfi uygulamalar sonlandırılmalıdır. Planlı bir istihdam politikası ile atama bekleyen  gençlerimizin talepleri karşılanmalıdır. 

Sağlık camiasının itibarının yeniden tesis edilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. 

Tüm bunlar yapılırken mutlaka sosyal taraflarla iş birliği içerisinde hareket edilmeli, çalışanların istekleri dikkate alınmalıdır.

Yeni dönemin çalışanlar adına da yeni bir döneminin başlangıcı olmasını temenni ediyor, yeni kabine ülkemiz için hayırlı olsun diyorum.

Hepinize Teşekkür Ediyor, Saygılar Sunuyorum.

Turhan Turan Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.