Tütüncü: “Türk Ocağı, Türk’ün Has Ocağıdır”

Gündem (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 24.01.2023 - 17:10, Güncelleme: 24.01.2023 - 17:10 3025+ kez okundu.
 

Tütüncü: “Türk Ocağı, Türk’ün Has Ocağıdır”

Türk Ocakları Antalya Şubesi’nin 10. Genel Kurulu’nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 11 Ekim 1924 yılında Türk Ocağı defterine not düştüğü sözlere değinerek “Türk Ocağı, Türk’ün has ocağıdır.” dedi.
Türk Ocakları Antalya Şubesi’nin 10. Genel Kurulu’nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 11 Ekim 1924 yılında Türk Ocağı defterine not düştüğü sözlere değinerek “Türk Ocağı, Türk’ün has ocağıdır.” dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türk Ocakları Antalya Şubesi’nin 10. Genel Kurulu’na katıldı. Türk Ocağı Parkı’ndaki Dr. Burhanettin Onat Kültür Evi’nde gerçekleşen genel kurulda konuşan ve genel kurulun hayırlara vesile olması dileklerinde bulunan Başkan Tütüncü, Cumhuriyetin 100. Yılına girdiğimiz 2023’ün önemine değinerek, bunun yepyeni ufukların kapılarını aralamaya dönük çok özel bir tarih olduğunu söyledi. Türk Ocağı kurucusu merhum. Dr. Burhanettin Onat’ı hürmetle, minnetle ve rahmetle yad ettiklerini belirten Başkan Tütüncü, “Onun adına inşa ettiğimiz böylesi güzel bir parkın içerisinde bu güzel kültür evinde bir arada olmak çok daha güzel ve anlamlı.” dedi. TÜRKLERİN YOLCULUĞU MEDENİYET YOLCULUĞUDUR Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 11 Ekim 1924 yılında Türk Ocağı defterine not düştüğü sözlere değinen ve “Türk Ocağı, Türk’ün has ocağıdır.” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Tütüncü, “Biz insanlık tarihi kadar eski bir tarihe sahip bir milletiz. Yeryüzündeki yürüyüşümüz insanlık tarihi kadar eski ve atalarımız gittikleri her coğrafyaya adaleti, sevgiyi, hoşgörüyü, iyiliği ve güzelliği götürmüştür. Türklerin yeryüzündeki yolculuğu bir medeniyet yolculuğudur. Türklerin yeryüzü yolculuğu batıya doğru akan medeniyet nehridir. Kendi istikbaline uzanan eller olduğunda da onu en güzel şekilde kırmıştır. Bayrağını, izzetini, istikbalini de kimseye çiğnettirmemiştir. İşte Türk Ocağı, Türk’ün milli mücadele yıllarında, milli mücadelenin bir anlamda örgütlendiği, planlandığı, organize faaliyetlerin bu anlamda gerçekleştirildiği istiklal Harbi ve Milli Mücadelemizin karargahlarından birisidir. Harp bittikten sonra yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadelerinde anlamını bulduğu şekliyle Türk’ün medeniyet atlasını yazmaya, o atlası güzelleştirmeye dönük çalışmaların yapıldığı milli kültür, milli tarih şuurunun yerleştiği en önemli ocaktır. Hepimiz Türk Ocağı’nı her türlü değerimizin üzerinde görmek ve bunu da geleceğe en güzel şekilde taşımak mecburiyetinde olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek isterim.” diye konuştu.   YÖNETİCİLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR Bu hususta yerel yöneticilere çok önemli görevler düştüğüne değinen Başkan Tütüncü, “ Biz yerel yöneticilere düşen en önemli görev toplumsal barışa katkı sağlamaktır. Kardeşliğimizi birleştirmeye, kalpleri birleştirmeye yönelik adımlara öncülük etmektir. “ dedi.
Türk Ocakları Antalya Şubesi’nin 10. Genel Kurulu’nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 11 Ekim 1924 yılında Türk Ocağı defterine not düştüğü sözlere değinerek “Türk Ocağı, Türk’ün has ocağıdır.” dedi.

Türk Ocakları Antalya Şubesi’nin 10. Genel Kurulu’nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 11 Ekim 1924 yılında Türk Ocağı defterine not düştüğü sözlere değinerek “Türk Ocağı, Türk’ün has ocağıdır.” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türk Ocakları Antalya Şubesi’nin 10. Genel Kurulu’na katıldı. Türk Ocağı Parkı’ndaki Dr. Burhanettin Onat Kültür Evi’nde gerçekleşen genel kurulda konuşan ve genel kurulun hayırlara vesile olması dileklerinde bulunan Başkan Tütüncü, Cumhuriyetin 100. Yılına girdiğimiz 2023’ün önemine değinerek, bunun yepyeni ufukların kapılarını aralamaya dönük çok özel bir tarih olduğunu söyledi. Türk Ocağı kurucusu merhum. Dr. Burhanettin Onat’ı hürmetle, minnetle ve rahmetle yad ettiklerini belirten Başkan Tütüncü, “Onun adına inşa ettiğimiz böylesi güzel bir parkın içerisinde bu güzel kültür evinde bir arada olmak çok daha güzel ve anlamlı.” dedi.

TÜRKLERİN YOLCULUĞU MEDENİYET YOLCULUĞUDUR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 11 Ekim 1924 yılında Türk Ocağı defterine not düştüğü sözlere değinen ve “Türk Ocağı, Türk’ün has ocağıdır.” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Tütüncü, “Biz insanlık tarihi kadar eski bir tarihe sahip bir milletiz. Yeryüzündeki yürüyüşümüz insanlık tarihi kadar eski ve atalarımız gittikleri her coğrafyaya adaleti, sevgiyi, hoşgörüyü, iyiliği ve güzelliği götürmüştür. Türklerin yeryüzündeki yolculuğu bir medeniyet yolculuğudur. Türklerin yeryüzü yolculuğu batıya doğru akan medeniyet nehridir. Kendi istikbaline uzanan eller olduğunda da onu en güzel şekilde kırmıştır. Bayrağını, izzetini, istikbalini de kimseye çiğnettirmemiştir. İşte Türk Ocağı, Türk’ün milli mücadele yıllarında, milli mücadelenin bir anlamda örgütlendiği, planlandığı, organize faaliyetlerin bu anlamda gerçekleştirildiği istiklal Harbi ve Milli Mücadelemizin karargahlarından birisidir. Harp bittikten sonra yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadelerinde anlamını bulduğu şekliyle Türk’ün medeniyet atlasını yazmaya, o atlası güzelleştirmeye dönük çalışmaların yapıldığı milli kültür, milli tarih şuurunun yerleştiği en önemli ocaktır. Hepimiz Türk Ocağı’nı her türlü değerimizin üzerinde görmek ve bunu da geleceğe en güzel şekilde taşımak mecburiyetinde olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek isterim.” diye konuştu.  

YÖNETİCİLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Bu hususta yerel yöneticilere çok önemli görevler düştüğüne değinen Başkan Tütüncü, “ Biz yerel yöneticilere düşen en önemli görev toplumsal barışa katkı sağlamaktır. Kardeşliğimizi birleştirmeye, kalpleri birleştirmeye yönelik adımlara öncülük etmektir. “ dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.