Ulusal Egemenlik 104 Yaşında

Politika (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 22.04.2024 - 20:42, Güncelleme: 22.04.2024 - 20:44 2351 kez okundu.
 

Ulusal Egemenlik 104 Yaşında

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.
antalyahabertakip.com - Milletvekili Cavit Arı, mesajında şunları ifade etti; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak “Ulusal Kurtuluş Savaşı”nı başlatmış, Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongresi’nde alınan kararlar ile ''Ulusun egemenliğini yine ulusun sağlayacağını” ortaya koymuştur. Egemenliğin ulusta olduğuna inanmış ve bu inançla "Ulusu yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir." ilkesini öne sürmüştür.  23 Nisan 1920, Ankara’da TBMM’nin açılışı ile “Egemenlik” Saraydan/Sultandan alınıp Millete verildiği ve Milli Mücadele Hareketi’nin kendi devletini kurulduğu tarihi gün olmuştur. Bu tarihte Milli Mücadele, artık bir Halk devletinin ekseni etrafında gelişmeye başlamış ve bu eksen Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline oturmuştur.  23 Nisan 2024, emperyalizme karşı Özgürlük Bayrağı’nı açıp Milli Mücadele’yi başlatarak “Tam Bağımsızlık” kazanılmasının, Anadolu’da yeni bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasının temel taşı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104.Yıldönümüdür. Ulu Önder ATATÜRK, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da ATATÜRK bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. Ulu Önder ATATÜRK’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar’ı çocuklara armağan etmiştir. Herkes İçin Daha Fazla Adaletin ve Özgürlüklerin Olduğu, Ölümlerin ve Gözyaşlarının Son Bulduğu, Ülkemize, Halkımıza ve Tüm İnsanlığa Barış ve Huzur Getirdiği ve Sağlıklı Günlerde Yeniden Kucaklaşacağımız daha nice 23 Nisan’lara erişmek temennisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.

antalyahabertakip.com - Milletvekili Cavit Arı, mesajında şunları ifade etti;

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak “Ulusal Kurtuluş Savaşı”nı başlatmış, Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongresi’nde alınan kararlar ile ''Ulusun egemenliğini yine ulusun sağlayacağını” ortaya koymuştur. Egemenliğin ulusta olduğuna inanmış ve bu inançla "Ulusu yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir." ilkesini öne sürmüştür. 

23 Nisan 1920, Ankara’da TBMM’nin açılışı ile “Egemenlik” Saraydan/Sultandan alınıp Millete verildiği ve Milli Mücadele Hareketi’nin kendi devletini kurulduğu tarihi gün olmuştur. Bu tarihte Milli Mücadele, artık bir Halk devletinin ekseni etrafında gelişmeye başlamış ve bu eksen Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline oturmuştur. 

23 Nisan 2024, emperyalizme karşı Özgürlük Bayrağı’nı açıp Milli Mücadele’yi başlatarak “Tam Bağımsızlık” kazanılmasının, Anadolu’da yeni bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasının temel taşı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104.Yıldönümüdür.

Ulu Önder ATATÜRK, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da ATATÜRK bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. Ulu Önder ATATÜRK’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar’ı çocuklara armağan etmiştir.

Herkes İçin Daha Fazla Adaletin ve Özgürlüklerin Olduğu, Ölümlerin ve Gözyaşlarının Son Bulduğu, Ülkemize, Halkımıza ve Tüm İnsanlığa Barış ve Huzur Getirdiği ve Sağlıklı Günlerde Yeniden Kucaklaşacağımız daha nice 23 Nisan’lara erişmek temennisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.