Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik Anneler Günü Kutlu Olsun

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 10.05.2024 - 19:34, Güncelleme: 10.05.2024 - 19:34 2624 kez okundu.
 

Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik Anneler Günü Kutlu Olsun

Bizi millet yapan değerlerimizin, kültürümüzün ve geleneklerimizin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında ve kuşaktan kuşağa aktarılmasında en önemli rol şüphesiz ki annelerimizindir.
antalyahabertakip.com - Büyük ve huzurlu bir toplumun tesis edilmesinde ancak ve ancak sağlıklı aile ilişkilerine sahip güçlü bireylerin var olması ile mümkün olacağı bilinci ile hareket eden annelerimiz, geleceğe umutla bakan, erdemli ve kendine güvenen bir neslin yetiştirilmesinde üstlendikleri görevi toplumun her alanında var olmaları ile açıkça ortaya koymaktadır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Bu millet, esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her devrin büyük adamlarını, bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını, daha yüksek nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.”  sözleri annelerimizin millet, toplum ve aile hayatı için taşıdığı önemi vurgulamaktadır. Annelerimizin hayatımız için ne mana ifade ettiğini en iyi anlatan sözlerden birisi de; “Ana başa taç imiş, Her derde ilaç imiş, Kişi Pir olsa da, Anaya muhtaç imiş.” dizeleridir. Hepimiz günlük hayatın yoğunluğu içinde zaman zaman unutsak da, hangi yaşta, hangi makam ve mevkide olursak olalım, yaşadığımız her derdi ve sıkıntıyı ilk hissedenin, ilk yüreği sızlayanın, ilk gözyaşı dökenin, ilk dualarını yollayanın annelerimiz olduğunu bizzat yaşayarak görmekteyiz. Her zaman hürmetlerin en büyüğünü hak eden, hayatımızdaki en güvenli limanımız annelerimize vereceğimiz en büyük armağan; emeklerinin boşa gitmediğini hissettirmek ve gurur duyacakları bir evlat olarak, hak ettikleri sevgi, saygı ve ilgiyi onlardan eksik etmemektir. Onlara vazgeçilmez olduklarını hatırlatarak şükranlarımızı sunmak için de bu gün bizler için bir fırsat günüdür. Bu anlamlı günde Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü yetiştiren Zübeyde Hanım başta olmak üzere; köklü tarihimize değer katan büyüklerimiz, Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimizin anneleri, yavrusunu bu vatana emanet eden Kadın Şehitlerimiz ile anne olmanın mutluluğunu yaşayan tüm annelerimizin, anne olmak isteyen ve ebediyete irtihal etmiş hasretle anılan Melek Annelerin Anneler Günü’nü kutlarım.
Bizi millet yapan değerlerimizin, kültürümüzün ve geleneklerimizin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında ve kuşaktan kuşağa aktarılmasında en önemli rol şüphesiz ki annelerimizindir.

antalyahabertakip.com - Büyük ve huzurlu bir toplumun tesis edilmesinde ancak ve ancak sağlıklı aile ilişkilerine sahip güçlü bireylerin var olması ile mümkün olacağı bilinci ile hareket eden annelerimiz, geleceğe umutla bakan, erdemli ve kendine güvenen bir neslin yetiştirilmesinde üstlendikleri görevi toplumun her alanında var olmaları ile açıkça ortaya koymaktadır.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Bu millet, esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her devrin büyük adamlarını, bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını, daha yüksek nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.”  sözleri annelerimizin millet, toplum ve aile hayatı için taşıdığı önemi vurgulamaktadır.

Annelerimizin hayatımız için ne mana ifade ettiğini en iyi anlatan sözlerden birisi de; “Ana başa taç imiş, Her derde ilaç imiş, Kişi Pir olsa da, Anaya muhtaç imiş.” dizeleridir. Hepimiz günlük hayatın yoğunluğu içinde zaman zaman unutsak da, hangi yaşta, hangi makam ve mevkide olursak olalım, yaşadığımız her derdi ve sıkıntıyı ilk hissedenin, ilk yüreği sızlayanın, ilk gözyaşı dökenin, ilk dualarını yollayanın annelerimiz olduğunu bizzat yaşayarak görmekteyiz.

Her zaman hürmetlerin en büyüğünü hak eden, hayatımızdaki en güvenli limanımız annelerimize vereceğimiz en büyük armağan; emeklerinin boşa gitmediğini hissettirmek ve gurur duyacakları bir evlat olarak, hak ettikleri sevgi, saygı ve ilgiyi onlardan eksik etmemektir. Onlara vazgeçilmez olduklarını hatırlatarak şükranlarımızı sunmak için de bu gün bizler için bir fırsat günüdür.

Bu anlamlı günde Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü yetiştiren Zübeyde Hanım başta olmak üzere; köklü tarihimize değer katan büyüklerimiz, Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimizin anneleri, yavrusunu bu vatana emanet eden Kadın Şehitlerimiz ile anne olmanın mutluluğunu yaşayan tüm annelerimizin, anne olmak isteyen ve ebediyete irtihal etmiş hasretle anılan Melek Annelerin Anneler Günü’nü kutlarım.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.