CHP Antalya Örgütü’nden Sert Bildiri: “Bu Yıkım Projesine Karşı Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz”
antalyahabertakip.com - Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerinin ciddi tehdit altında olduğu, laik ve demokratik hukuk devleti ilkesinden uzaklaşılmakta olduğu vurgulandı.
“Tarihsel Bir Kırılmanın Eşiğindeyiz”
Açıklamanın girişinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını geride bırakmış olmasına rağmen, temel kurucu ilkelerinden uzaklaştırılmaya çalışıldığı belirtildi.
“Cumhuriyet tarihimizin en kritik dönemlerinden birindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti; kurucu değerlerinden, laiklikten ve demokratik hukuk devleti ilkesinden her geçen gün daha fazla uzaklaştırılmakta, tarihsel bir kırılmanın eşiğine sürüklenmektedir.” denilen açıklamada, bu sürecin özellikle iktidar eliyle yürütüldüğü ifade edildi.
Ulus Devlet ve Halk Egemenliği Vurgusu
Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi ve ulus devlet anlayışının da hedefte olduğu vurgulandı.
“Ulus devlet; ortak yurttaşlık bağıyla bir araya gelen halkların, egemenliklerini tek çatı altında topladığı ve demokratik hukukla yönetilen yapılardır. Türkiye Cumhuriyeti de bu anlayışla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, emperyalizme karşı verilen eşsiz bir mücadelenin sonucunda doğmuştur.”
Bu temellerin bugün, Cumhur İttifakı eliyle ve “Büyük Orta Doğu Projesi” kapsamında hedef alındığına dikkat çekildi.
“Laiklik ve Halk Egemenliği Tasfiye Edilmek İsteniyor”
CHP Antalya İl Örgütü, mevcut iktidarın din ve mezhep temelli bir sistem yaratmaya çalıştığını savunarak şu ifadeleri kullandı:
“Laik, sosyal ve demokratik devlet yapısı; yerini ümmet anlayışına, halk egemenliği ise biat kültürüne bırakmak isteniyor. Bu, doğrudan rejimin değişimidir. Kurucu değerlerimiz hiç olmadığı kadar baskı altındadır.”
“CHP Kurucu Değerlerin Teminatıdır”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ülkenin kurucu partisi olduğuna ve sadece bir siyasi yapı değil, aynı zamanda bağımsızlık mücadelesinin sembolü olduğuna dikkat çekilen açıklamada, kurucu değerleri hedef alan herkesin karşısında CHP’yi bulacağı belirtildi.
“CHP; sadece muhalefet değil, Türkiye’nin ulus devlet yapısının ve demokrasisinin en büyük güvencesidir. Bu değerlere saldıran herkes karşısında partimizi bulacaktır.”
“Başarılı Belediyelerimiz Yargı Kıskacında”
Açıklamada ayrıca CHP’li belediyelere yönelik sistematik baskılara da dikkat çekildi. Şeffaf, halkçı ve liyakat esaslı yönetim anlayışlarının iktidar tarafından hedef alındığı belirtilerek şöyle denildi:
“Seçimle göreve gelen belediye başkanlarımız; delile dayanmayan, iftiracıların ve itirafçıların beyanlarıyla oluşturulan dosyalarla tutuklanmakta ve cezaevine gönderilmektedir. Bu, yalnızca başkanlarımıza değil, doğrudan halkın iradesine yöneltilmiş bir darbedir.”
Bu durumun FETÖ dönemindeki yargı pratiklerini andırdığı da açıklamada özellikle vurgulandı.
“Yargı Eliyle Meşruiyet Arayışı”
CHP Antalya İl Örgütü açıklamasında, iktidarın halk desteğini kaybettikçe meşruiyetini yargı sopasıyla sağlamaya çalıştığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı:
“İktidar, kaybettiği toplumsal desteği baskı ve korku iklimi yaratarak sürdürmeye çalışıyor. Ancak bu operasyonlar onların çaresizliğini ve korkusunu gösteriyor.”
“CHP Türkiye’nin Birinci Partisidir”
Açıklamanın son bölümünde CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olduğu hatırlatılarak, hiçbir baskıya boyun eğilmeyeceği, halkın iradesine ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkılacağı vurgulandı.
“Bu baskı rejimine, bu yargı darbesine asla boyun eğmeyeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde; Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ve hukuksuzca tutuklanan tüm belediye başkanlarımızın arkasında dimdik duracağız.”
“Bu Mücadele Sadece Bizim Değil, Türkiye’nin Mücadelesidir”
Açıklama, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve 19 ilçe başkanının imzasıyla şu sözlerle sona erdi:
“Bu ülkenin geleceği baskıyla değil demokrasiyle, korkuyla değil halkın ortak iradesiyle şekillenecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk ilkeleri ve devrimlerinden aldığımız güçle bu yıkım projesine karşı, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında sonuna kadar mücadele edeceğiz.”
