Başkaya Yola Çıktı

Politika (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 25.01.2023 - 11:49, Güncelleme: 25.01.2023 - 11:49 3156+ kez okundu.
 

Başkaya Yola Çıktı

Geçmiş dönem CHP İl Genel Meclisi, Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Gazeteci Songül Başkaya, önümüzdeki genel seçimlerde Milletvekili adayı olabilmek için çalışmalara başlarken ilk ziyaretini CHP Kepez ve Kemer ilçe örgütlerine yaptı.
Geçmiş dönem CHP İl Genel Meclisi, Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Gazeteci Songül Başkaya, önümüzdeki genel seçimlerde Milletvekili adayı olabilmek için çalışmalara başlarken ilk ziyaretini CHP Kepez ve Kemer ilçe örgütlerine yaptı. Ufukta seçimin görünmesi ile birlikte siyaset dünyası hareketlendi. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekili adayı olmak isteyen isimler parti örgütleri ve kanaat önderlerini ziyaret turuna başladılar. 1935'te Antalya Milletvekili seçilen Üsküdar Kız Lisesi Müdürü Türkan Örs Baştuğ’dan sonra Antalya'dan Meclis’e kadın milletvekili gönderemeyen Cumhuriyet Halk Partisi'nde öne çıkan kadın adayların başında gelen gazeteci Songül Başkaya da çalışmalarına hız verdi. Antalya İl Genel Meclis Üyeliği, Muratpaşa ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği de yapan Songül Başkaya, milletvekili adayı olmak için ziyaretlerine partisinin Kepez ve Kemer İlçe Örgütlülerinden başladı. Partililerle buluşan ve hedeflerini anlatan Songül Başkaya, nüfusun yarısını teşkil eden kadınların maalesef temsilde çok geride kaldığını özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nde kadın milletvekili oranının ve genç temsilinin artmasının partiye güç katacağını ifade etti. CHP Kemer İlçe binasında düzenlenen Uğur Mumcu’yu anma etkinliğine de katılan Songül Başkaya, 90’lı yıllarda olduğu gibi bugün de gazetecilerin tehdit altında olduğunu belirterek, “Basın İlan Kurumu ve RTÜK tarafından gazeteciler baskı altında. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde hiçbir şeyden bahsedemeyiz. Bence yazılı medya bitirilmeye çalışılıyor. Bize ‘yazmayın, çizmeyin, gazetecilik yapmayın’ deniyor” diye konuştu. Basın İlan Kurumu internet medyasına geçiş sürecinde bir düzenleme yapıldığını da kaydeden Songül Başkaya, İnternet medyasının kontrol edilebilir bir alan olduğunu, oysa yazılı medyada baskı yapıldıktan sonra müdahale edilemediğini öne sürdü. Başkaya, 6’lı masanın adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğini ifade ederken, “Yeter söz milletin” dedi. Başkaya’nın ziyaretinde partinin etkili isimlerinin de harekete geçtiği gözden kaçmadı.
Geçmiş dönem CHP İl Genel Meclisi, Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Gazeteci Songül Başkaya, önümüzdeki genel seçimlerde Milletvekili adayı olabilmek için çalışmalara başlarken ilk ziyaretini CHP Kepez ve Kemer ilçe örgütlerine yaptı.

Geçmiş dönem CHP İl Genel Meclisi, Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Gazeteci Songül Başkaya, önümüzdeki genel seçimlerde Milletvekili adayı olabilmek için çalışmalara başlarken ilk ziyaretini CHP Kepez ve Kemer ilçe örgütlerine yaptı.

Ufukta seçimin görünmesi ile birlikte siyaset dünyası hareketlendi. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekili adayı olmak isteyen isimler parti örgütleri ve kanaat önderlerini ziyaret turuna başladılar. 1935'te Antalya Milletvekili seçilen Üsküdar Kız Lisesi Müdürü Türkan Örs Baştuğ’dan sonra Antalya'dan Meclis’e kadın milletvekili gönderemeyen Cumhuriyet Halk Partisi'nde öne çıkan kadın adayların başında gelen gazeteci Songül Başkaya da çalışmalarına hız verdi.

Antalya İl Genel Meclis Üyeliği, Muratpaşa ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği de yapan Songül Başkaya, milletvekili adayı olmak için ziyaretlerine partisinin Kepez ve Kemer İlçe Örgütlülerinden başladı. Partililerle buluşan ve hedeflerini anlatan Songül Başkaya, nüfusun yarısını teşkil eden kadınların maalesef temsilde çok geride kaldığını özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nde kadın milletvekili oranının ve genç temsilinin artmasının partiye güç katacağını ifade etti.

CHP Kemer İlçe binasında düzenlenen Uğur Mumcu’yu anma etkinliğine de katılan Songül Başkaya, 90’lı yıllarda olduğu gibi bugün de gazetecilerin tehdit altında olduğunu belirterek, “Basın İlan Kurumu ve RTÜK tarafından gazeteciler baskı altında. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde hiçbir şeyden bahsedemeyiz. Bence yazılı medya bitirilmeye çalışılıyor. Bize ‘yazmayın, çizmeyin, gazetecilik yapmayın’ deniyor” diye konuştu.

Basın İlan Kurumu internet medyasına geçiş sürecinde bir düzenleme yapıldığını da kaydeden Songül Başkaya, İnternet medyasının kontrol edilebilir bir alan olduğunu, oysa yazılı medyada baskı yapıldıktan sonra müdahale edilemediğini öne sürdü. Başkaya, 6’lı masanın adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğini ifade ederken, “Yeter söz milletin” dedi. Başkaya’nın ziyaretinde partinin etkili isimlerinin de harekete geçtiği gözden kaçmadı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.