Hakan Tütüncü 23 Nisan Mesajı Yayınladı

Gündem 21.04.2019 - 20:19, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2692+ kez okundu.
 

Hakan Tütüncü 23 Nisan Mesajı Yayınladı

Değerli Hemşehrilerim ve Kıymetli Çocuklar; 23 Nisan 1920, vatanımızın işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk Milleti'nin istiklali uğruna kararlılığını ve istikbale ilişkin umudunu ortaya koyduğu yeniden dirilişinin, silkinişinin ve şahlanışının günüdür.  “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ruhuyla 23 Nisan 1920’de kurulan Meclisimiz, demokrasi, milli irade ve millet egemenliğine verilen önemin en bariz göstergesi olup milletimizin tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. 23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan daha güzel aydınlık, huzurlu ve daha mutlu bir gelecek idealini temsilen, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir. Ülkemiz çocuklarına bayram armağan eden ilk ülke olmanın ötesinde dünya çocuklarına armağan edilen ilk bayrama da öncülük etmiştir. Bu günün geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan edilmesi, gençlerimize olan güvenimizi ve umudumuzu da açıkça ortaya koymaktadır. Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımıza güveniyoruz. Bu nedenle çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, kendine güvenen ve yeniliklere açık fertler olarak yetiştirilmeleri temel amacımızdır. Çocuklarımızı, içinde yaşadıkları çağı okuyup, geleceğe ilişkin ufku ve hedefleri olan insanlar olarak yetiştirmek bizler için bir zorunluluktur. Çocuklarımız kendilerine sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirerek ve tarihlerinden aldıkları özgüvenle ülkemizi yükseltecek büyük başarılara imza atacaklardır. Bu inanç ve düşüncelerle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu anlamlı günde değerli çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını da en samimi duygularımla kutluyorum. 

Değerli Hemşehrilerim ve Kıymetli Çocuklar;

23 Nisan 1920, vatanımızın işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk Milleti'nin istiklali uğruna kararlılığını ve istikbale ilişkin umudunu ortaya koyduğu yeniden dirilişinin, silkinişinin ve şahlanışının günüdür.

 “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ruhuyla 23 Nisan 1920’de kurulan Meclisimiz, demokrasi, milli irade ve millet egemenliğine verilen önemin en bariz göstergesi olup milletimizin tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir.

23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.

Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan daha güzel aydınlık, huzurlu ve daha mutlu bir gelecek idealini temsilen, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir. Ülkemiz çocuklarına bayram armağan eden ilk ülke olmanın ötesinde dünya çocuklarına armağan edilen ilk bayrama da öncülük etmiştir.

Bu günün geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan edilmesi, gençlerimize olan güvenimizi ve umudumuzu da açıkça ortaya koymaktadır.

Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımıza güveniyoruz. Bu nedenle çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, kendine güvenen ve yeniliklere açık fertler olarak yetiştirilmeleri temel amacımızdır. Çocuklarımızı, içinde yaşadıkları çağı okuyup, geleceğe ilişkin ufku ve hedefleri olan insanlar olarak yetiştirmek bizler için bir zorunluluktur.

Çocuklarımız kendilerine sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirerek ve tarihlerinden aldıkları özgüvenle ülkemizi yükseltecek büyük başarılara imza atacaklardır.

Bu inanç ve düşüncelerle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu anlamlı günde değerli çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını da en samimi duygularımla kutluyorum. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.