Vatanı Korumak Çocukları Korumaktır

Asayiş 23.04.2019 - 21:16, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2944+ kez okundu.
 

Vatanı Korumak Çocukları Korumaktır

23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk Halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. 99 yıl önce bugün “Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim ve Kararlığı Kurtaracaktır” düşüncesi ışığında hem saltanata hem de işgal güçlerine karşı başlatılan milli mücadele hareketiyle Ulusal Egemenliğe dayalı tam bağımsız bir Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Bugün çocuk günüdür, yani istikbale ve istiklale ait bir gündür. Günümüz Türkiye tablosunun çocuklarımıza vaat ettiği gelecek ise tehlikeli ve karanlıktır. Çocuklarımızın istismara, tecavüze uğramasını engelleyemiyoruz.  İstismarı engelleyemediğimiz gibi, sonrasında da istismara uğrayan çocuklarımızı koruyamıyoruz. En kötüsü ise adli süreçte de bu çocukları uğradıkları, istismarı kat be kat arttıracak ağırlıkta muamelelere tabi  tutuyoruz. Çocuk ihmal ve istismarı aratarak devam etmektedir.  Bunca yıldır, defalarca kanunlar değiştirilmiş, cezalar arttırılmış hatta hadım ve idam cezaları gündeme getirilmiştir. Ama insanlar değişmediği için çocukların yazgısı da değişmemektedir. Çocuklara bayram armağan eden ilk ve tek ülke olan Türkiye'de “ çocuğun cinsel sömürüsünden, çocuk işçi ölümlerine, eğitim ve sağlık sistemindeki çarpıklıklardan geçim sıkıntısının sebep olduğu açlık koşullarına, aile içi şiddete adar birçok başlık altında çocuklar, sistematik şiddetle karşı karşıyadırlar. 2018 verilerine göre; Kayıt dışı çalıştırılan çocuk sayısı milyonlarla ifade edilmektedir. 2016-2018 yılları arasında iş cinayetlerinde hayatını kaybeden çocuk sayısı 190’dır. Yüzbinlerce çocuk sokaklarda yaşamakta,  dilendirilmektedir. Bugün kız çocuklarının yarısı, erkek çocuklarının dörtte biri zorunlu ilköğretim sonrasında eğitimlerine devam edememektedir. Unutulmamalıdır ki “Bir ülkenin çocukları mutsuzsa, kimse mutlu değildir”. İşte bu düşünceden hareketle, Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak; Toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi ve yasal ortamda çocuk haklarının korunması adına üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu, çocuklara yönelik tüm hukuksuzluklarda onların yanında olacağımızı, çocuk hak ve ihlallerinin takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyor ve geleceğimiz olan çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyoruz.

23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk Halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. 99 yıl önce bugün “Milletin Bağımsızlığını Yine Milletin Azim ve Kararlığı Kurtaracaktır” düşüncesi ışığında hem saltanata hem de işgal güçlerine karşı başlatılan milli mücadele hareketiyle Ulusal Egemenliğe dayalı tam bağımsız bir Türkiye’nin temelleri atılmıştır.

Bugün çocuk günüdür, yani istikbale ve istiklale ait bir gündür. Günümüz Türkiye tablosunun çocuklarımıza vaat ettiği gelecek ise tehlikeli ve karanlıktır.

Çocuklarımızın istismara, tecavüze uğramasını engelleyemiyoruz.  İstismarı engelleyemediğimiz gibi, sonrasında da istismara uğrayan çocuklarımızı koruyamıyoruz. En kötüsü ise adli süreçte de bu çocukları uğradıkları, istismarı kat be kat arttıracak ağırlıkta muamelelere tabi  tutuyoruz.

Çocuk ihmal ve istismarı aratarak devam etmektedir.  Bunca yıldır, defalarca kanunlar değiştirilmiş, cezalar arttırılmış hatta hadım ve idam cezaları gündeme getirilmiştir. Ama insanlar değişmediği için çocukların yazgısı da değişmemektedir.

Çocuklara bayram armağan eden ilk ve tek ülke olan Türkiye'de “ çocuğun cinsel sömürüsünden, çocuk işçi ölümlerine, eğitim ve sağlık sistemindeki çarpıklıklardan geçim sıkıntısının sebep olduğu açlık koşullarına, aile içi şiddete adar birçok başlık altında çocuklar, sistematik şiddetle karşı karşıyadırlar.

2018 verilerine göre; Kayıt dışı çalıştırılan çocuk sayısı milyonlarla ifade edilmektedir. 2016-2018 yılları arasında iş cinayetlerinde hayatını kaybeden çocuk sayısı 190’dır. Yüzbinlerce çocuk sokaklarda yaşamakta,  dilendirilmektedir.

Bugün kız çocuklarının yarısı, erkek çocuklarının dörtte biri zorunlu ilköğretim sonrasında eğitimlerine devam edememektedir.

Unutulmamalıdır ki “Bir ülkenin çocukları mutsuzsa, kimse mutlu değildir”.

İşte bu düşünceden hareketle, Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak; Toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi ve yasal ortamda çocuk haklarının korunması adına üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu, çocuklara yönelik tüm hukuksuzluklarda onların yanında olacağımızı, çocuk hak ve ihlallerinin takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyor ve geleceğimiz olan çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.