Miran Ecdad Mirasına Sahip Çıkmıştır

Asayiş 23.07.2020 - 22:08, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 2227+ kez okundu.
 

Miran Ecdad Mirasına Sahip Çıkmıştır

Danıştay'ın 1934'teki Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi sonrası zincirlerin kırıldığı Ayasofya'da 500 kişilik cemaat ile ilk Cuma namazının kılınacak olmasının gururunu yaşadıklarını belirten Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “Ecd
Danıştay'ın 1934'teki Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi sonrası zincirlerin kırıldığı Ayasofya'da 500 kişilik cemaat ile ilk Cuma namazının kılınacak olmasının gururunu yaşadıklarını belirten Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “Ecdad mirasına sahip çıkmıştır. Medeniyetimizin bu eşsiz kazanımının Fatih’in iradesine ve fetih hukukuna uygun olarak asli hüviyetine kavuşturulmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz ”dedi. ‘Yanlış hesap Danıştay’dan dönmüştür’ ‘Fatih İstanbul'un Fatih'i, Ayasofya ise Camiidir’ diyen Başkan Miran, Ayasofya’nın aslına dönmesinin milletin Ayasofya Camii üzerinden Türkiye’nin egemenliğine kast eden dayatmalara boyun eğmeyen kararlılığını hukuken de tespit ve tescil ettiğini belirtti. Miran sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayasofya üzerinden milletimizin değerleri üzerinde tesis edilen vesayet havası dağılmış, hürriyete vurulan prangalar parçalanmıştır. İstanbul’un fethini “işgal” gören ve göstermeye yeltenenler; “Zulüm 1453’te başladı” diyerek tarihi tahrif, fethi tahkir, fetih ruhunu tahfif edenlerin hevesleri kursağında kalmıştır. 86 yıllık yanlış hesap 567 yıllık hakikati silememiş, yanlış hesap millet iradesine çarpıp Danıştay’dan geri dönmüştür “Türkiye’nin en büyük emek örgütü Konfederasyonumuz Memur-Sen olarak; 1 milyonu aşkın üyemizin çelik iradesiyle Ayasofya Camii konusunda milletimizle birlikte ortaya koyduğumuz direniş ve iradenin hakkaniyetle neticelenmesinin haklı onur ve gururunu milletimizle birlikte yaşıyor, 86 yıldır Ayasofya Camii için mücadele eden herkese ve her kesime minnettarlığımızı ifade ediyor, Medeniyetimizin bu eşsiz kazanımının Fatih’in iradesine ve fetih hukukuna uygun olarak asli hüviyetine kavuşturulmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Cumamız mübarek olsun” AYASOFYA PROGRAMI 24 Temmuz’da saat 10.00’da sala ve tekbirlerle başlayacak programda, Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapılacak. Türkiye’nin seçkin hafızları, ilk olarak birinci cüzü okuyacak, ardından Kehf  Suresi, Meryem Suresi, Yasin Suresi, Fetih Suresi ile kısa surelerden olan İhlas, Felak ve Nas Surelerini tilavet edecek. Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, okunan hatimlerin ve surelerin duasını yapacak.
Danıştay'ın 1934'teki Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi sonrası zincirlerin kırıldığı Ayasofya'da 500 kişilik cemaat ile ilk Cuma namazının kılınacak olmasının gururunu yaşadıklarını belirten Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “Ecd

Danıştay'ın 1934'teki Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi sonrası zincirlerin kırıldığı Ayasofya'da 500 kişilik cemaat ile ilk Cuma namazının kılınacak olmasının gururunu yaşadıklarını belirten Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “Ecdad mirasına sahip çıkmıştır. Medeniyetimizin bu eşsiz kazanımının Fatih’in iradesine ve fetih hukukuna uygun olarak asli hüviyetine kavuşturulmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz ”dedi.

‘Yanlış hesap Danıştay’dan dönmüştür’

‘Fatih İstanbul'un Fatih'i, Ayasofya ise Camiidir’ diyen Başkan Miran, Ayasofya’nın aslına dönmesinin milletin Ayasofya Camii üzerinden Türkiye’nin egemenliğine kast eden dayatmalara boyun eğmeyen kararlılığını hukuken de tespit ve tescil ettiğini belirtti. Miran sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayasofya üzerinden milletimizin değerleri üzerinde tesis edilen vesayet havası dağılmış, hürriyete vurulan prangalar parçalanmıştır. İstanbul’un fethini “işgal” gören ve göstermeye yeltenenler; “Zulüm 1453’te başladı” diyerek tarihi tahrif, fethi tahkir, fetih ruhunu tahfif edenlerin hevesleri kursağında kalmıştır. 86 yıllık yanlış hesap 567 yıllık hakikati silememiş, yanlış hesap millet iradesine çarpıp Danıştay’dan geri dönmüştür

“Türkiye’nin en büyük emek örgütü Konfederasyonumuz Memur-Sen olarak; 1 milyonu aşkın üyemizin çelik iradesiyle Ayasofya Camii konusunda milletimizle birlikte ortaya koyduğumuz direniş ve iradenin hakkaniyetle neticelenmesinin haklı onur ve gururunu milletimizle birlikte yaşıyor, 86 yıldır Ayasofya Camii için mücadele eden herkese ve her kesime minnettarlığımızı ifade ediyor, Medeniyetimizin bu eşsiz kazanımının Fatih’in iradesine ve fetih hukukuna uygun olarak asli hüviyetine kavuşturulmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Cumamız mübarek olsun”

AYASOFYA PROGRAMI

24 Temmuz’da saat 10.00’da sala ve tekbirlerle başlayacak programda, Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapılacak. Türkiye’nin seçkin hafızları, ilk olarak birinci cüzü okuyacak, ardından Kehf  Suresi, Meryem Suresi, Yasin Suresi, Fetih Suresi ile kısa surelerden olan İhlas, Felak ve Nas Surelerini tilavet edecek. Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, okunan hatimlerin ve surelerin duasını yapacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.