MATSO, Cumhurbaşkanı’ndan Antalya Turizmi Gündemli Bakanlar Kurulu Toplantısı Talep Etti

Ekonomi 08.08.2020 - 21:20, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2776+ kez okundu.
 

MATSO, Cumhurbaşkanı’ndan Antalya Turizmi Gündemli Bakanlar Kurulu Toplantısı Talep Etti

7 bin üyesi ile yapılan telefon görüşmesi sonrasında üyelerinden gelen sorunlarını 5 maddelik rapor haline getiren MATSO, destek talebinde bulunmak amacıyla Cumhurbaşkanı ve bakanlara göndererek Antalya Turizmi Gündemli Bakanlar Kurulu Toplantısı talep e
7 bin üyesi ile yapılan telefon görüşmesi sonrasında üyelerinden gelen sorunlarını 5 maddelik rapor haline getiren MATSO,  destek talebinde bulunmak amacıyla Cumhurbaşkanı ve bakanlara göndererek Antalya Turizmi Gündemli Bakanlar Kurulu Toplantısı talep etti Manavgat ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından Koronavirüs (Covid 19) salgını sonrasında üyelerin ekonomik sorunları ve normalleşme dönemindeki son durumlarını tespit etmek amacıyla 17 meslek grubundaki 7 bin üye ile telefonla görüşülerek sorunları ve talepleri alındı. MATSO tarafından üyelerden gelen sorun ve talepler doğrultusunda 5 maddelik rapor hazırlandı.  Turizm bölgelerinde bulunan çarşılardaki kapalı işyeri de fotoğraflanarak rapora eklendi. 10 sayfadan oluşan rapor, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’un ardından Cumhurbaşkanı ve bakanlara gönderilerek destek talebinde bulunuldu. MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Bakanlar Kurulunun Antalya Turizmi Gündemli toplanarak turizm bölgesindeki işletmelere ve çalışanlarına yönelik YENİ BİR TURİZM DESTEK PAKETİNİN çıkarılmasını talep ettiklerini belirterek “raporumuzu bir üst yazı ile Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlar Kurulu üyelerine gönderdik” dedi. Bakanlar Kurulu Antalya gündemli toplanmalıdır Boztaş, pandemi sonrasında beklenen turizm hareketliliğinin olmadığını belirterek Manavgat –Side Turizm destinasyonu ve Antalya genelinin bu süreci ülkenin diğer bölgelerindeki işletmelere göre çok ağır bir şekilde geçirdiğini söyledi. Diğer turizm bölgelerinde iç turizme yönelik hareketliliğin olduğunu vurgulayan Başkan Boztaş, Manavgat –Side bölgesinde iç turizm yönelik hareketlilik olmaması nedeniyle bölgenin ciddi sıkıntı olduğunu ifade ederek “Bakanlar Kurulu Antalya gündemli toplanmalıdır” dedi. Hisarcıklıoğlu, MATSO’nun seçilmiş kurullarının yapacağı toplantıya katılacak Desteklerinden TOBB Başkanı Raifat Hisarcıklıoğlu’na da teşekkür eden Başkan Boztaş, “11 Temmuz saat: 16:00’da Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu seçilmiş kurul üyelerimiz  ile video konferans yöntemi ile düzenleyeceğimiz toplantıya katılarak sorunları dinleyecek. Sayın başkanımıza bize şu ana kadar vermiş olduğu destekler için teşekkür ediyoruz. Hangi sorunumuz olursa yakından ilgileniyor ”diye konuştu. Başkan Boztaş,  Rapordaki taleplerin özetini şöyle sıraladı: 1 -KGF teminatlı kredi paketi ve krediye erişimin Kolaylaştırılması  2-  Mayıs 2021’den itibaren başlamak üzere tüm ödemelerinin ötelenmesi 3- Vergi ve sicil affı 4- Kısa çalışma ve işsizlik ödeneğinin 2021 yılı mayıs ayına kadar uzatılması. 5- kira ödemelerinde devlet desteği verilmesi.
7 bin üyesi ile yapılan telefon görüşmesi sonrasında üyelerinden gelen sorunlarını 5 maddelik rapor haline getiren MATSO, destek talebinde bulunmak amacıyla Cumhurbaşkanı ve bakanlara göndererek Antalya Turizmi Gündemli Bakanlar Kurulu Toplantısı talep e

7 bin üyesi ile yapılan telefon görüşmesi sonrasında üyelerinden gelen sorunlarını 5 maddelik rapor haline getiren MATSO,  destek talebinde bulunmak amacıyla Cumhurbaşkanı ve bakanlara göndererek Antalya Turizmi Gündemli Bakanlar Kurulu Toplantısı talep etti

Manavgat ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından Koronavirüs (Covid 19) salgını sonrasında üyelerin ekonomik sorunları ve normalleşme dönemindeki son durumlarını tespit etmek amacıyla 17 meslek grubundaki 7 bin üye ile telefonla görüşülerek sorunları ve talepleri alındı. MATSO tarafından üyelerden gelen sorun ve talepler doğrultusunda 5 maddelik rapor hazırlandı.  Turizm bölgelerinde bulunan çarşılardaki kapalı işyeri de fotoğraflanarak rapora eklendi. 10 sayfadan oluşan rapor, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’un ardından Cumhurbaşkanı ve bakanlara gönderilerek destek talebinde bulunuldu.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Bakanlar Kurulunun Antalya Turizmi Gündemli toplanarak turizm bölgesindeki işletmelere ve çalışanlarına yönelik YENİ BİR TURİZM DESTEK PAKETİNİN çıkarılmasını talep ettiklerini belirterek “raporumuzu bir üst yazı ile Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlar Kurulu üyelerine gönderdik” dedi.

Bakanlar Kurulu Antalya gündemli toplanmalıdır

Boztaş, pandemi sonrasında beklenen turizm hareketliliğinin olmadığını belirterek Manavgat –Side Turizm destinasyonu ve Antalya genelinin bu süreci ülkenin diğer bölgelerindeki işletmelere göre çok ağır bir şekilde geçirdiğini söyledi. Diğer turizm bölgelerinde iç turizme yönelik hareketliliğin olduğunu vurgulayan Başkan Boztaş, Manavgat –Side bölgesinde iç turizm yönelik hareketlilik olmaması nedeniyle bölgenin ciddi sıkıntı olduğunu ifade ederek “Bakanlar Kurulu Antalya gündemli toplanmalıdır” dedi.

Hisarcıklıoğlu, MATSO’nun seçilmiş kurullarının yapacağı toplantıya katılacak

Desteklerinden TOBB Başkanı Raifat Hisarcıklıoğlu’na da teşekkür eden Başkan Boztaş, “11 Temmuz saat: 16:00’da Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu seçilmiş kurul üyelerimiz  ile video konferans yöntemi ile düzenleyeceğimiz toplantıya katılarak sorunları dinleyecek. Sayın başkanımıza bize şu ana kadar vermiş olduğu destekler için teşekkür ediyoruz. Hangi sorunumuz olursa yakından ilgileniyor ”diye konuştu.

Başkan Boztaş,  Rapordaki taleplerin özetini şöyle sıraladı:

1 -KGF teminatlı kredi paketi ve krediye erişimin Kolaylaştırılması

 2-  Mayıs 2021’den itibaren başlamak üzere tüm ödemelerinin ötelenmesi

3- Vergi ve sicil affı

4- Kısa çalışma ve işsizlik ödeneğinin 2021 yılı mayıs ayına kadar uzatılması.

5- kira ödemelerinde devlet desteği verilmesi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.