Karacaören Suyu Temiz Değil

Politika 11.12.2020 - 11:23, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2615+ kez okundu.
 

Karacaören Suyu Temiz Değil

Karacaören Barajı’nın suyunun kirli olduğunu dikkat çeken Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Antalya’nın içme suyu ihtiyacının karşılanması için Karacaören Barajının yerine Manavgattaki suyun kullanılması gerektiğini belirtti, Cumhurbaşkanı
Karacaören Barajı’nın suyunun kirli olduğunu dikkat çeken Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Antalya’nın içme suyu ihtiyacının karşılanması için Karacaören Barajının yerine Manavgattaki suyun kullanılması gerektiğini belirtti,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. “Karacaören Barajı sevdasından vazgeçin” . Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, parti il binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 3 aydan fazla coranavirus tedavisi tamamlandıktan sonra görevine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Düzen, Böcek’in görevine döndüğü gün açıklanan yüzde 15’lik ulaşım zammına ilişkin bu zammın pandemi süresince belediye bütçesinden karşılanması halka yansıtılmaması önerisinde bulundu. Ülke ekonomisine ilişkin de değerlendirme yapan Düzen, ekonominin kötü yönetildiğini kaydederek Türkiye için sağlıklı bir büyümenin söz konusu olmadığını belirtti. Asgari ücretin yoksulluk sınırına doğru ilerlemesi gerektiğini belirten Düzen, 2021 yılı için asgari ücretin 3 bin 500 liraya yükseltilmesini isteyerek vatandaşın ekonomik olarak rahatlatılmasının her şeyin önünde olduğunu söyledi.  Toplantıyı Dünya İnsan Hakları Günü’nde düzenlediklerine dikkat çeken Düzen, “Bizim için insan hakları her şeyin üzerindedir.  İnanç ve fikir hürriyeti, yaşama hürriyeti her biri diğerinden kıymetlidir. Bizim için emek, hak, adalet ve ahlak çok kıymetli. Bu düşüncemizden dolayı bize bedel ödetmeye çalışanlar var. Hiç umurumuzda değil. Biz hak, adalet ve emek mücadelesi veriyoruz” dedi. Antalya’nın içme suyu ihtiyacının karşılanması için Karacaören Barajı’ndan su getirilmeye çalışıldığına geçtiğimiz yıldan bu yanadır dikkat çektiklerini hatırlatan Düzen, Karacaören Barajı’ndaki Isparta atık su ve arıtma tesisleri, Isparta Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tabakhanelerden gelen kimyevi atıklar, logar atıkları, balık çiftliklerinden gelen kimyevi yem atıkları, tarımsal atıklar bu ve buna benzer atıkların, trafiğin doğurduğu sebeplerden dolayı bu suyun Antalya’ya getirilmesi doğru değil.  belirterek yapılma sebebinin enerji ve sulama olduğuna işaret etti. Düzen Karacaören’den Antalya’ya 30 kilometrelik boru hattı ve arıtma tesisleri ihalesinin yakın tarihte yapılacağına dair bilgi aldıklarını  “Karacaören Barajı’ndaki su temiz değil. Bu konuda çeşitli bilim adamlarının görüşleri var. Karacaören Barajı’ndaki su Antalya’ya içme suyu olarak getirilemez Bu konu siyaset üstü bir konu. Bütün Antalyalıları yakından ilgilendiriyor” dedi.  Karacaören Barajı’ndan çekilen fotoğrafları gösteren Düzen, “Ne kadar arıtma tesisi kurarsanız kurun bu suyu temizlemeye yeterli değil Manavgat suyu daha doğru seçenektir ”  
Karacaören Barajı’nın suyunun kirli olduğunu dikkat çeken Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Antalya’nın içme suyu ihtiyacının karşılanması için Karacaören Barajının yerine Manavgattaki suyun kullanılması gerektiğini belirtti, Cumhurbaşkanı

Karacaören Barajı’nın suyunun kirli olduğunu dikkat çeken Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Antalya’nın içme suyu ihtiyacının karşılanması için Karacaören Barajının yerine Manavgattaki suyun kullanılması gerektiğini belirtti,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. “Karacaören Barajı sevdasından vazgeçin” .

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, parti il binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 3 aydan fazla coranavirus tedavisi tamamlandıktan sonra görevine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Düzen, Böcek’in görevine döndüğü gün açıklanan yüzde 15’lik ulaşım zammına ilişkin bu zammın pandemi süresince belediye bütçesinden karşılanması halka yansıtılmaması önerisinde bulundu. Ülke ekonomisine ilişkin de değerlendirme yapan Düzen, ekonominin kötü yönetildiğini kaydederek Türkiye için sağlıklı bir büyümenin söz konusu olmadığını belirtti. Asgari ücretin yoksulluk sınırına doğru ilerlemesi gerektiğini belirten Düzen, 2021 yılı için asgari ücretin 3 bin 500 liraya yükseltilmesini isteyerek vatandaşın ekonomik olarak rahatlatılmasının her şeyin önünde olduğunu söyledi. 

Toplantıyı Dünya İnsan Hakları Günü’nde düzenlediklerine dikkat çeken Düzen, “Bizim için insan hakları her şeyin üzerindedir.  İnanç ve fikir hürriyeti, yaşama hürriyeti her biri diğerinden kıymetlidir. Bizim için emek, hak, adalet ve ahlak çok kıymetli. Bu düşüncemizden dolayı bize bedel ödetmeye çalışanlar var. Hiç umurumuzda değil. Biz hak, adalet ve emek mücadelesi veriyoruz” dedi.

Antalya’nın içme suyu ihtiyacının karşılanması için Karacaören Barajı’ndan su getirilmeye çalışıldığına geçtiğimiz yıldan bu yanadır dikkat çektiklerini hatırlatan Düzen, Karacaören Barajı’ndaki Isparta atık su ve arıtma tesisleri, Isparta Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tabakhanelerden gelen kimyevi atıklar, logar atıkları, balık çiftliklerinden gelen kimyevi yem atıkları, tarımsal atıklar bu ve buna benzer atıkların, trafiğin doğurduğu sebeplerden dolayı bu suyun Antalya’ya getirilmesi doğru değil.  belirterek yapılma sebebinin enerji ve sulama olduğuna işaret etti. Düzen Karacaören’den Antalya’ya 30 kilometrelik boru hattı ve arıtma tesisleri ihalesinin yakın tarihte yapılacağına dair bilgi aldıklarını  “Karacaören Barajı’ndaki su temiz değil. Bu konuda çeşitli bilim adamlarının görüşleri var. Karacaören Barajı’ndaki su Antalya’ya içme suyu olarak getirilemez Bu konu siyaset üstü bir konu. Bütün Antalyalıları yakından ilgilendiriyor” dedi.  Karacaören Barajı’ndan çekilen fotoğrafları gösteren Düzen, “Ne kadar arıtma tesisi kurarsanız kurun bu suyu temizlemeye yeterli değil Manavgat suyu daha doğru seçenektir ”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.