Başkan Sözen’den Andımız Duyarlılığı

Gündem 16.03.2021 - 20:53, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2932+ kez okundu.
 

Başkan Sözen’den Andımız Duyarlılığı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Danıştay İdari Davaları Kurulunun “Andımız Kaldırılsın” kararı üzerine farkındalık çalışması başlatarak kendisi okuduğu “Andımız” metinine bir de anlamlı video klip hazırlattı.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Danıştay İdari Davaları Kurulunun “Andımız Kaldırılsın” kararı üzerine farkındalık çalışması başlatarak kendisi okuduğu “Andımız” metinine bir de anlamlı video klip hazırlattı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türk Gençliğinin her sabah ilk dersten önce okuduğu “Andımız” metninin okullarda okutulmasının yasaklanması üzerinde sosyal medya üzerinden bir farkındalık çalışması başlattı. Danıştay 8. Dairesi’nin 2018 yılında “Andımız Kaldırılamaz” kararını almasının ardından yine Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 8. Dairenin kararını iptal etti. 1932 yılında Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Reşit Galip’in yazdığı ve Türk Gençliğinin ilkokullarda derse girmeden önce okuduğu Andımız, 13 Mart 2021 tarihinde okullarda okutturulamaz olarak karara bağlandı. Başkan Şükrü Sözen kendi sesiyle okuduğu Andımız metnine bir de anlamlı klip hazırlattı. Başkan Sözen’in seslendirmeli klibi, sosyal medya üzerinde oldukça beğeni topladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Gençliğin, çocuklarımızın yemini olan Andımız kaldırılsa bile yüreklerimizden asla silinmeyecektir. Türk Gençliğinin Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine bağlı olarak adeta yemin edercesine yağmur, çamur demeden her sabah büyük bir gururla okuduğu Andımız’ın kaldırılmasına üzüldük. Andımızın sadece bir yazıdan ibaret olmadığını tüm yüreğimle belirtmek istiyorum. Bu nedenle büyük bir gururla yemin ettiğimiz o satırları ben de tekrar dile getirmek istedim” dedi.  Okullarda okutturulması yasaklanan Andımız metni ise şu şekilde; Türküm, doğruyum, çalışkanım, İlkem: küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm: yükselmek, ileri gitmektir. Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Danıştay İdari Davaları Kurulunun “Andımız Kaldırılsın” kararı üzerine farkındalık çalışması başlatarak kendisi okuduğu “Andımız” metinine bir de anlamlı video klip hazırlattı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Danıştay İdari Davaları Kurulunun “Andımız Kaldırılsın” kararı üzerine farkındalık çalışması başlatarak kendisi okuduğu “Andımız” metinine bir de anlamlı video klip hazırlattı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türk Gençliğinin her sabah ilk dersten önce okuduğu “Andımız” metninin okullarda okutulmasının yasaklanması üzerinde sosyal medya üzerinden bir farkındalık çalışması başlattı.

Danıştay 8. Dairesi’nin 2018 yılında “Andımız Kaldırılamaz” kararını almasının ardından yine Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 8. Dairenin kararını iptal etti. 1932 yılında Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Reşit Galip’in yazdığı ve Türk Gençliğinin ilkokullarda derse girmeden önce okuduğu Andımız, 13 Mart 2021 tarihinde okullarda okutturulamaz olarak karara bağlandı. Başkan Şükrü Sözen kendi sesiyle okuduğu Andımız metnine bir de anlamlı klip hazırlattı. Başkan Sözen’in seslendirmeli klibi, sosyal medya üzerinde oldukça beğeni topladı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Gençliğin, çocuklarımızın yemini olan Andımız kaldırılsa bile yüreklerimizden asla silinmeyecektir. Türk Gençliğinin Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine bağlı olarak adeta yemin edercesine yağmur, çamur demeden her sabah büyük bir gururla okuduğu Andımız’ın kaldırılmasına üzüldük. Andımızın sadece bir yazıdan ibaret olmadığını tüm yüreğimle belirtmek istiyorum. Bu nedenle büyük bir gururla yemin ettiğimiz o satırları ben de tekrar dile getirmek istedim” dedi. 

Okullarda okutturulması yasaklanan Andımız metni ise şu şekilde;

Türküm, doğruyum, çalışkanım,
İlkem: küçüklerimi korumak,

büyüklerimi saymak,

yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm: yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.