Uyarıyoruz: Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarına Dikkat

Asayiş 15.03.2022 - 20:33, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2986+ kez okundu.
 

Uyarıyoruz: Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarına Dikkat

Akaryakıt fiyatlarının her geçen gün artmasıyla ulaşımda da elektrikli araçların yaygınlaştığını açıklayan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban TAT, bu araçların şarj edilebilmesi için ev tipi şarj istasyonlarının
Akaryakıt fiyatlarının her geçen gün artmasıyla ulaşımda da elektrikli araçların yaygınlaştığını açıklayan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban TAT, bu araçların şarj edilebilmesi için ev tipi şarj istasyonlarının kurulumuna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. “EV TİPİ ŞARJ İSTASYONLARI KURULUMUNA DİKKAT” Elektrikli araç sayısı artmaya devam ederken kullanıcıların şarj sorununu çözmek adına ev veya işyerine kurdurdukları şarj istasyonunun kurulumuna dikkat etmeleri hususunda uyarılarda bulunan TAT, “Elektrikli araç satın alırken beraberinde verilen AC tipi şarj istasyonu veya kullanıcının dışarıdan tedarik ettiği şarj istasyonları eğer tekniğine ve yasal prosedürlere uygun bağlantıların yapılmadığı takdirde ileride doğabilecek mağduriyetlere neden olacaktır.” dedi. “DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR” EMO Antalya Şube Başkanı Şaban TAT, ilk olarak odamıza kayıtlı elektrik veya elektronik mühendisi ünvanına sahip yetkili mühendisler tarafından şarj istasyonunun kurulumunun yapılacağı yerin uygunluğunun kontrol edilmesi gerekmektedir. Uygunluk konusunda karar kılındığında mutlaka istasyonun kurulacağı yerin elektrik projesi oluşturulmalı ve bu proje ile ilgili dağıtım şirketinden bağlantı görüşü alınmalıdır. Bağlantı görüşü alındıktan sonra yetkili mühendislik firması tarafından projesine uygun imalat yapıldıktan sonra tesisat kontrol işlemleri ilgili dağıtım firmasından yaptırılarak işlem tamamlanmış olacaktır. Gerek şebekede gerekse tesisatta oluşabilecek olumsuzluklar karşısında, can ve mal güvenliği açısından mağduriyetlerin yaşanmaması adına kullanıcıların bu hususlara dikkat etmesi ve bu işlemleri yaptırmak adına yetkili Elektrik veya Elektronik Mühendislik firmaları ile çalışmaları da ayrıca önem arz etmektedir. 
Akaryakıt fiyatlarının her geçen gün artmasıyla ulaşımda da elektrikli araçların yaygınlaştığını açıklayan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban TAT, bu araçların şarj edilebilmesi için ev tipi şarj istasyonlarının

Akaryakıt fiyatlarının her geçen gün artmasıyla ulaşımda da elektrikli araçların yaygınlaştığını açıklayan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban TAT, bu araçların şarj edilebilmesi için ev tipi şarj istasyonlarının kurulumuna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

“EV TİPİ ŞARJ İSTASYONLARI KURULUMUNA DİKKAT”

Elektrikli araç sayısı artmaya devam ederken kullanıcıların şarj sorununu çözmek adına ev veya işyerine kurdurdukları şarj istasyonunun kurulumuna dikkat etmeleri hususunda uyarılarda bulunan TAT, “Elektrikli araç satın alırken beraberinde verilen AC tipi şarj istasyonu veya kullanıcının dışarıdan tedarik ettiği şarj istasyonları eğer tekniğine ve yasal prosedürlere uygun bağlantıların yapılmadığı takdirde ileride doğabilecek mağduriyetlere neden olacaktır.” dedi.

“DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR”

EMO Antalya Şube Başkanı Şaban TAT, ilk olarak odamıza kayıtlı elektrik veya elektronik mühendisi ünvanına sahip yetkili mühendisler tarafından şarj istasyonunun kurulumunun yapılacağı yerin uygunluğunun kontrol edilmesi gerekmektedir. Uygunluk konusunda karar kılındığında mutlaka istasyonun kurulacağı yerin elektrik projesi oluşturulmalı ve bu proje ile ilgili dağıtım şirketinden bağlantı görüşü alınmalıdır. Bağlantı görüşü alındıktan sonra yetkili mühendislik firması tarafından projesine uygun imalat yapıldıktan sonra tesisat kontrol işlemleri ilgili dağıtım firmasından yaptırılarak işlem tamamlanmış olacaktır. Gerek şebekede gerekse tesisatta oluşabilecek olumsuzluklar karşısında, can ve mal güvenliği açısından mağduriyetlerin yaşanmaması adına kullanıcıların bu hususlara dikkat etmesi ve bu işlemleri yaptırmak adına yetkili Elektrik veya Elektronik Mühendislik firmaları ile çalışmaları da ayrıca önem arz etmektedir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.