Akdeniz Üniversite’de Tepki Çeken Anketin Aslı (Özel-Haber)

10.04.2022 - 18:17, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2348+ kez okundu.
 

Akdeniz Üniversite’de Tepki Çeken Anketin Aslı (Özel-Haber)

Sabahtan beri haber merkezimize gelen ihbarlarda bir konu dikkatimizi çekti. İhbarda Akdeniz Üniversitesinin öğrencilerine yaptırdığı anket dikkatimizi çekti.
Akdeniz Üniversitesi OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) sayfasında tüm üniversiteli öğrenciler üzerinde yapılan bir anket dikkatimizi çekti. Ankette sorulan sorular ilk göründüğünde pek mantıklı değildi. Ancak Akdeniz Üniversitesinde yaptığımız araştırmada işin aslını öğrendik. Bu anket Cumhurbaşkanlığı ve Antalya Valiliği tarafında Türkiye geneli Kadına Şiddetin toplumsal algısını ölçmek için hazırlanmış bir anket. Haber merkezimize gelen örnek belgelerde: Gelen belgelerde birkaç sorular yayınlanmış bilindiği gibi bunlar birkaç üniversite öğrencisi tarafından sosyal medya hesaplarında da yayınlanmış. Olmasından dolayı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü hedef alınarak yıpratılma çabası içinde olunması yanlıştır. Yaptığımız araştırmada ve gerekli birimlerden aldığımız bilgilerde anketin yapılma amacı “Kadına Yönelik Şiddet İl Eylem Planı Kapsamında Üniversiteli Öğrencilerin Toplumsal Cinsiyet Algısını Ölçmek “ için 04.04.2022 ve 09.04.2022 tarihleri arasında yapılan bir anket.  Soruların geneline bakıldığında bizlere lansedildiği gibi olmadığı görülmektedir. Anketin Başlangıç Sorusu:
Sabahtan beri haber merkezimize gelen ihbarlarda bir konu dikkatimizi çekti. İhbarda Akdeniz Üniversitesinin öğrencilerine yaptırdığı anket dikkatimizi çekti.

Akdeniz Üniversitesi OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) sayfasında tüm üniversiteli öğrenciler üzerinde yapılan bir anket dikkatimizi çekti. Ankette sorulan sorular ilk göründüğünde pek mantıklı değildi.

Ancak Akdeniz Üniversitesinde yaptığımız araştırmada işin aslını öğrendik. Bu anket Cumhurbaşkanlığı ve Antalya Valiliği tarafında Türkiye geneli Kadına Şiddetin toplumsal algısını ölçmek için hazırlanmış bir anket.

Haber merkezimize gelen örnek belgelerde:

Gelen belgelerde birkaç sorular yayınlanmış bilindiği gibi bunlar birkaç üniversite öğrencisi tarafından sosyal medya hesaplarında da yayınlanmış. Olmasından dolayı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü hedef alınarak yıpratılma çabası içinde olunması yanlıştır.

Yaptığımız araştırmada ve gerekli birimlerden aldığımız bilgilerde anketin yapılma amacı “Kadına Yönelik Şiddet İl Eylem Planı Kapsamında Üniversiteli Öğrencilerin Toplumsal Cinsiyet Algısını Ölçmek “ için 04.04.2022 ve 09.04.2022 tarihleri arasında yapılan bir anket.  Soruların geneline bakıldığında bizlere lansedildiği gibi olmadığı görülmektedir.

Anketin Başlangıç Sorusu:

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.