1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Antalya’da Coşkuyla Kutlandı

Asayiş 01.07.2022 - 21:05, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2589+ kez okundu.
 

1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Antalya’da Coşkuyla Kutlandı

Vali Ersin Yazıcı, denizlerimizde egemenlik ve bağımsızlığımızı kazandıran Kabotaj Kanunu’nun 96’ıncı yıl dönümü ve 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Kaleiçi’nde düzenlenen kutlama törenine katıldı.
Vali Ersin Yazıcı, denizlerimizde egemenlik ve bağımsızlığımızı kazandıran Kabotaj Kanunu’nun 96’ıncı yıl dönümü ve 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Kaleiçi’nde düzenlenen kutlama törenine katıldı. Vali Yazıcı ve protokol üyelerinin denizlerimizde balık çeşitliliğini arttırmak için 20 bin çipura ve levrek yavrusunu denize bıraktığı etkinlik birbirinden renkli yarışmalara sahne oldu. Denizlerimizde egemenlik ve bağımsızlığımızı kazandıran Kabotaj Kanunu’nun 96’ıncı yıl dönümü ve 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Kaleiçi’nde kutlama töreni gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve birbirinden renkli görüntülere sahne olan kutlama törenine Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Komutalı Yarbay Murat Sezgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan katıldı. Tören Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü’nde üretilen ve denizlerimizde balık çeşitliliğini arttırmak için 20 bin çipura ve levrek yavrusunun Vali Yazıcı ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Erkan tarafından denize bırakılmasıyla başladı. Balık yavrularının denize bırakılmasının ardından geleneksel yüzme yarışı ve çıpa çıkarma yarışı düzenlenirken yarışmaların sonunda geçekleştirilen Fly Board gösterisi protokol üyeleri ve vatandaşların büyük beğenisini topladı. Türk Denizciliğini Geliştirmek ve Çok Daha İyi Noktalara Taşımak Ortak Gayemiz Denizciliğin günümüzde ülkeler için çok önemli olduğuna değinen Vali Yazıcı; “Günümüz dünyasında ülke ekonomileri için lokomotif görevi gören denizcilik sektörü, sağladığı girdilerin büyüklüğü ve önemi açısından ülkeler için hayati önem taşıyan sektörlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizler de denizcilik sektörümüzün gelişmesi için, ülkemizin uluslararası denizcilik pazarından daha fazla pay alması için gerekli çalışmaları her daim yapmaya devam ediyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak ulusal zenginliğimiz olan denizlerimize ve denizciliğe gereken özeni göstermemiz çok önemlidir. Türk denizciliğini geliştirmek ve çok daha iyi noktalara taşımak ortak çabamız olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nızı kutluyor, denizcilerimize sevgi ve selamlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. Vali Yazıcı, etkinliklerin sonunda Optimist Yelken yarışmasında dereceye giren çocuklara ödüllerini takdim ederek başarılar diledi.
Vali Ersin Yazıcı, denizlerimizde egemenlik ve bağımsızlığımızı kazandıran Kabotaj Kanunu’nun 96’ıncı yıl dönümü ve 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Kaleiçi’nde düzenlenen kutlama törenine katıldı.

Vali Ersin Yazıcı, denizlerimizde egemenlik ve bağımsızlığımızı kazandıran Kabotaj Kanunu’nun 96’ıncı yıl dönümü ve 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Kaleiçi’nde düzenlenen kutlama törenine katıldı. Vali Yazıcı ve protokol üyelerinin denizlerimizde balık çeşitliliğini arttırmak için 20 bin çipura ve levrek yavrusunu denize bıraktığı etkinlik birbirinden renkli yarışmalara sahne oldu.

Denizlerimizde egemenlik ve bağımsızlığımızı kazandıran Kabotaj Kanunu’nun 96’ıncı yıl dönümü ve 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Kaleiçi’nde kutlama töreni gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve birbirinden renkli görüntülere sahne olan kutlama törenine Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Komutalı Yarbay Murat Sezgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan katıldı.

Tören Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü’nde üretilen ve denizlerimizde balık çeşitliliğini arttırmak için 20 bin çipura ve levrek yavrusunun Vali Yazıcı ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Erkan tarafından denize bırakılmasıyla başladı. Balık yavrularının denize bırakılmasının ardından geleneksel yüzme yarışı ve çıpa çıkarma yarışı düzenlenirken yarışmaların sonunda geçekleştirilen Fly Board gösterisi protokol üyeleri ve vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Türk Denizciliğini Geliştirmek ve Çok Daha İyi Noktalara Taşımak Ortak Gayemiz

Denizciliğin günümüzde ülkeler için çok önemli olduğuna değinen Vali Yazıcı; “Günümüz dünyasında ülke ekonomileri için lokomotif görevi gören denizcilik sektörü, sağladığı girdilerin büyüklüğü ve önemi açısından ülkeler için hayati önem taşıyan sektörlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizler de denizcilik sektörümüzün gelişmesi için, ülkemizin uluslararası denizcilik pazarından daha fazla pay alması için gerekli çalışmaları her daim yapmaya devam ediyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak ulusal zenginliğimiz olan denizlerimize ve denizciliğe gereken özeni göstermemiz çok önemlidir. Türk denizciliğini geliştirmek ve çok daha iyi noktalara taşımak ortak çabamız olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nızı kutluyor, denizcilerimize sevgi ve selamlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Yazıcı, etkinliklerin sonunda Optimist Yelken yarışmasında dereceye giren çocuklara ödüllerini takdim ederek başarılar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.