EMO’dan Akdeniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Öğrencilerine Teknik Gezi

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 28.12.2023 - 20:39, Güncelleme: 28.12.2023 - 20:39 2362+ kez okundu.
 

EMO’dan Akdeniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Öğrencilerine Teknik Gezi

Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, (EMO) Serik'in içme suyunu sağlayan ASAT'a ait Belkıs İçme Suyu Tesisine Akdeniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi öğrencilerine yönelik teknik bir gezi düzenledi.
antalyahabertakip.com - Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat yönetiminde yapılan gezide öğrenciler Belkıs İçme Suyu Tesisi hakkında bilgilendirildi. Başkan Tat “Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi olarak, Serik'in içme suyunu sağlayan ASAT'a ait Belkıs İçme Suyu Tesisini Akdeniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi öğrencileriyle birlikte teknik bir gezi gerçekleştirdik. 2023 yılında yenilenen ve enerji verimliliği açısından oldukça önemli olan tesiste; verimli motorlar, pompalar ve uzaktan kontrolü mümkün kılan Scada sistemi gibi teknolojik unsurlarla donatılmış bir tesisin inceleme fırsatını elde ettik. ASAT yetkilileri, Su Şebeke ve Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Osman Sütçü, Su Üretim Şube Müdürü Nihat Ozan Yolcular, İçme Suyu İşletme Şefi Halil Sarıca ve Makine Mühendisi Haluk Köksoy, tesisin teknik detaylarını en ince ayrıntısına kadar bizlere aktardılar. İnsan yaşamı için hayati önem taşıyan suyun, minimum enerji kullanımıyla son kullanıcıya ulaştırılması büyük bir önem arz etmektedir. Bu tür yüksek enerji verimliliğine sahip tesislerin sayısının artırılması, suyun sadece şu anda ucuz olmasından ziyade uzun vadede de uygun maliyetle sunulabilmesi açısından kritik bir adımdır. Bu verimli tesisin yapımında emeği geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ve ASAT kurumuna teşekkür ederiz” açıklamalarında bulundu.
Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, (EMO) Serik'in içme suyunu sağlayan ASAT'a ait Belkıs İçme Suyu Tesisine Akdeniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi öğrencilerine yönelik teknik bir gezi düzenledi.

antalyahabertakip.com - Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat yönetiminde yapılan gezide öğrenciler Belkıs İçme Suyu Tesisi hakkında bilgilendirildi.

Başkan Tat “Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi olarak, Serik'in içme suyunu sağlayan ASAT'a ait Belkıs İçme Suyu Tesisini Akdeniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi öğrencileriyle birlikte teknik bir gezi gerçekleştirdik.

2023 yılında yenilenen ve enerji verimliliği açısından oldukça önemli olan tesiste; verimli motorlar, pompalar ve uzaktan kontrolü mümkün kılan Scada sistemi gibi teknolojik unsurlarla donatılmış bir tesisin inceleme fırsatını elde ettik. ASAT yetkilileri, Su Şebeke ve Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Osman Sütçü, Su Üretim Şube Müdürü Nihat Ozan Yolcular, İçme Suyu İşletme Şefi Halil Sarıca ve Makine Mühendisi Haluk Köksoy, tesisin teknik detaylarını en ince ayrıntısına kadar bizlere aktardılar. İnsan yaşamı için hayati önem taşıyan suyun, minimum enerji kullanımıyla son kullanıcıya ulaştırılması büyük bir önem arz etmektedir. Bu tür yüksek enerji verimliliğine sahip tesislerin sayısının artırılması, suyun sadece şu anda ucuz olmasından ziyade uzun vadede de uygun maliyetle sunulabilmesi açısından kritik bir adımdır. Bu verimli tesisin yapımında emeği geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ve ASAT kurumuna teşekkür ederiz” açıklamalarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.