Türk-Alman İş İnsanları Derneği (TDU) 2024 İlk Toplantısı Bugün Köln’de Gerçekleşiyor

Asayiş (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 21.01.2024 - 19:31, Güncelleme: 21.01.2024 - 19:36 4176+ kez okundu.
 

Türk-Alman İş İnsanları Derneği (TDU) 2024 İlk Toplantısı Bugün Köln’de Gerçekleşiyor

Almanya’daki Türk iş insanlarının sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle 3. ve 4. nesil Türk kökenli kadınların iş hayatındaki başarıları dikkat çekiyor.
antalyahabertakip.com - Almanya ve dünya ticaretinde özellikle iyi eğitim almış Türk kökenli iş insanları, Almanya’nın diğer ülkelerle ticari ilişkilerinde etkin görevler üstleniyorlar. Hüseyin Baraner yaptığı konuşmada; "Alman ekonomisi dünya ile entegrasyon konusunda bazı zorluklar yaşıyor. Almanya'da faaliyet gösteren Türk kökenli iş insanlarına ait şirketler, bu konuda aracılık edebilir. Özellikle 2024’ten sonra başlatılacak Türk-Alman ortak girişimi, başta Arap ülkeleri, Asya ve Afrika'da oldukça başarılı olabilir. Almanlar Afrika'da etkili değiller, Asya'da ise güç kaybediyorlar ve Arap ülkeleriyle dengeli bir ilişki kuramıyorlar. Bu noktada, Almanya'da faaliyet gösteren Türk şirketleriyle ortak hareket etmek oldukça faydalı olacaktır."  TDU toplantısının dışında son 6 hafta Alman, Avusturya, İsviçre ve Benelüks pazarlarında yaptığımız görüşmeler neticesinde Almanya’da 2025'i 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yılı’ olarak ilan edeceğiz. Ayrıca diğer ticari ve ekonomi ağırlıklı kurumlarımızın desteği ile Münih, Berlin, Frankfurt, Stuttgart ve Hamburg’ta seçkin Türk kökenli iş adamları ile yapacağımız toplantılarda, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Avrupalı iş insanlarına daha etkin bir şekilde tanıtılması için çalışmalar başlatacağız. Bu tanıtım, büyük çaplı tüm şirketlerde ve kurumlarda gerçekleşecek. Şu ana kadar Avrupa’da şirketi olan Türk kökenli 220 Türk iş insanı destek vereceğini ve Avrupa’daki müşteri ve iş ortaklarına KKTC’yi tanıtacağının sözünü verdi” dedi.
Almanya’daki Türk iş insanlarının sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle 3. ve 4. nesil Türk kökenli kadınların iş hayatındaki başarıları dikkat çekiyor.

antalyahabertakip.com - Almanya ve dünya ticaretinde özellikle iyi eğitim almış Türk kökenli iş insanları, Almanya’nın diğer ülkelerle ticari ilişkilerinde etkin görevler üstleniyorlar.

Hüseyin Baraner yaptığı konuşmada;

"Alman ekonomisi dünya ile entegrasyon konusunda bazı zorluklar yaşıyor. Almanya'da faaliyet gösteren Türk kökenli iş insanlarına ait şirketler, bu konuda aracılık edebilir. Özellikle 2024’ten sonra başlatılacak Türk-Alman ortak girişimi, başta Arap ülkeleri, Asya ve Afrika'da oldukça başarılı olabilir.

Almanlar Afrika'da etkili değiller, Asya'da ise güç kaybediyorlar ve Arap ülkeleriyle dengeli bir ilişki kuramıyorlar. Bu noktada, Almanya'da faaliyet gösteren Türk şirketleriyle ortak hareket etmek oldukça faydalı olacaktır."

 TDU toplantısının dışında son 6 hafta Alman, Avusturya, İsviçre ve Benelüks pazarlarında yaptığımız görüşmeler neticesinde

Almanya’da 2025'i 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yılı’ olarak ilan edeceğiz.

Ayrıca diğer ticari ve ekonomi ağırlıklı kurumlarımızın desteği ile Münih, Berlin, Frankfurt, Stuttgart ve Hamburg’ta seçkin Türk kökenli iş adamları ile yapacağımız toplantılarda, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Avrupalı iş insanlarına daha etkin bir şekilde tanıtılması için çalışmalar başlatacağız.

Bu tanıtım, büyük çaplı tüm şirketlerde ve kurumlarda gerçekleşecek.

Şu ana kadar Avrupa’da şirketi olan Türk kökenli 220 Türk iş insanı destek vereceğini ve Avrupa’daki müşteri ve iş ortaklarına KKTC’yi tanıtacağının sözünü verdi” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.