Başkan Yücel'den MHP Tabanına Hüseyin Güney Şoku

Politika (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 26.02.2024 - 13:28, Güncelleme: 26.02.2024 - 13:28 2421+ kez okundu.
 

Başkan Yücel'den MHP Tabanına Hüseyin Güney Şoku

Alanya Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Adem Murat Yücel'in Alanya İlçe Seçim Kurulu'na verdiği meclis üyesi aday listesinde Hüseyin Güney sürprizi dikkat çekti.
antalyahabertakip.com - AK Parti ile MHP'nin birlikte oturup kafa kafaya vererek fermuar sistemine göre hazırladığı listenin sürprizi, 2008 ile 2018 arasında Ak Parti İlçe Başkanlığı'nın yanı sıra Menderes Türel döneminde Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü olarak görev yapan Hüseyin Güney oldu. Güney'in Koordinatörlük görevinin bitmesinde, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arası çok iyi olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in Ankara'ya serzenişlerinin büyük rol oynadığı, "Alanya'da iki belediye başkanı olduğu algısı var. Koordinatörlük makamı Belediye Başkanlığı makamıyla eşdeğer görülüyor" dediği, bunun üzerine İçişleri Bakanlığı'nın başta Alanya olmak üzere tüm Koordinatörlükleri kaldırdığı biliniyor. Adem Başkan tarafından herhangi bir "engellemeye" maruz kalmaması için bu kez MHP'den listeye yazılan Hüseyin Güney'e kapalı kapılar ardında hem Ak Parti'nin hem de MHP'nin itiraz ettiği iddia ediliyor. Listede MHP'den 1. sırada yer alan Hüseyin Güney'in zaten Ak Partili olduğu, 2. sırada Alaaddin Işık'ın da Ak Partili olduğu, bu haksızlığın da MHP tabanında rahatsızlığa neden olduğu iddia edildi. 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrası Alanya'da bir grup siyasetçi, turizmci ve işadamı ile Alanya'daki bazı tanınmış işadamı ve siyasetçiler hakkında "Bu kişilerin FETÖ ile bağlantısı var" şeklinde ifadeler veren ve bu ifadelerin tamamı yanlış çıkan Hüseyin Güney'e tepki olduğu gelen bilgiler arasında. Geçtiğimiz günlerde Alanya'daki bazı basın mensuplarını arayarak ya da ziyaret ederek "Sizleri çok ihmal ettik, hakkınızı helal edin" diyen ve reklam bütçesi çalışması yaptığı ifade edilen Hüseyin Güney'in, FETÖ soruşturmaları sırasında verdiği ifadeler nedeniyle sıkıntı yaşayacağını öngördüğü, bu nedenle şimdiden Alanya medyası ile ilişkilerini düzeltme yoluna gittiği konuşuluyor. Geçmişte Alanya'da FETÖ ile çok sıcak ilişkileri olan bazı isim ve kesimlerin yeniden aktif siyaset arenasına kesin dönüş yaptığının konuşulduğu şu günlerde, Hüseyin Güney'in nasıl bir strateji izleyeceği de en çok merak edilen konuların başında geliyor.
Alanya Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Adem Murat Yücel'in Alanya İlçe Seçim Kurulu'na verdiği meclis üyesi aday listesinde Hüseyin Güney sürprizi dikkat çekti.

antalyahabertakip.com - AK Parti ile MHP'nin birlikte oturup kafa kafaya vererek fermuar sistemine göre hazırladığı listenin sürprizi, 2008 ile 2018 arasında Ak Parti İlçe Başkanlığı'nın yanı sıra Menderes Türel döneminde Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü olarak görev yapan Hüseyin Güney oldu.

Güney'in Koordinatörlük görevinin bitmesinde, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arası çok iyi olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in Ankara'ya serzenişlerinin büyük rol oynadığı, "Alanya'da iki belediye başkanı olduğu algısı var. Koordinatörlük makamı Belediye Başkanlığı makamıyla eşdeğer görülüyor" dediği, bunun üzerine İçişleri Bakanlığı'nın başta Alanya olmak üzere tüm Koordinatörlükleri kaldırdığı biliniyor.

Adem Başkan tarafından herhangi bir "engellemeye" maruz kalmaması için bu kez MHP'den listeye yazılan Hüseyin Güney'e kapalı kapılar ardında hem Ak Parti'nin hem de MHP'nin itiraz ettiği iddia ediliyor.

Listede MHP'den 1. sırada yer alan Hüseyin Güney'in zaten Ak Partili olduğu, 2. sırada Alaaddin Işık'ın da Ak Partili olduğu, bu haksızlığın da MHP tabanında rahatsızlığa neden olduğu iddia edildi. 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrası Alanya'da bir grup siyasetçi, turizmci ve işadamı ile Alanya'daki bazı tanınmış işadamı ve siyasetçiler hakkında "Bu kişilerin FETÖ ile bağlantısı var" şeklinde ifadeler veren ve bu ifadelerin tamamı yanlış çıkan Hüseyin Güney'e tepki olduğu gelen bilgiler arasında.

Geçtiğimiz günlerde Alanya'daki bazı basın mensuplarını arayarak ya da ziyaret ederek "Sizleri çok ihmal ettik, hakkınızı helal edin" diyen ve reklam bütçesi çalışması yaptığı ifade edilen Hüseyin Güney'in, FETÖ soruşturmaları sırasında verdiği ifadeler nedeniyle sıkıntı yaşayacağını öngördüğü, bu nedenle şimdiden Alanya medyası ile ilişkilerini düzeltme yoluna gittiği konuşuluyor.

Geçmişte Alanya'da FETÖ ile çok sıcak ilişkileri olan bazı isim ve kesimlerin yeniden aktif siyaset arenasına kesin dönüş yaptığının konuşulduğu şu günlerde, Hüseyin Güney'in nasıl bir strateji izleyeceği de en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.