AESOB Başkanı Adlıhan Dere’den 19 Mayıs Mesajı

Ekonomi 17.05.2019 - 21:40, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1581+ kez okundu.
 

AESOB Başkanı Adlıhan Dere’den 19 Mayıs Mesajı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Mücadelemizin ve Cumhuriyetimizin ilk adımını attığını belirterek şöyle dedi;   “19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadelenin ilk ateşini yaktığı ve Yüce Türk Milleti’nin küllerinden yeniden doğduğu şanlı bir destanın başladığı tarihtir. 1919 yılında, işgal altında olan İstanbul’dan, Bandırma Vapuru’yla Samsun’a giden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarıyla birlikte milli mücadeleyi başlatmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurmuş, kazanılan zaferlerle yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmıştır. Milletimizin kaderi 19 Mayıs 1919 tarihindeki milli mücadeleyle değişmeye başlamıştır. Bu mücadeleyle milletimiz, düşman boyunduruğu altına girmeyi reddederek hürriyeti tercih etmiştir. Yokluk ve bütün imkansızlıklar altında milletçe verilen bu önemli ve büyük mücadele azim ve kararlılıkla sonuçlanmış, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tarihte eşine az rastlanır bir duyguyla savunulmuştur. Bunun sonucunda düşman, topraklarımızı bir daha girmemek üzere terk etmiştir. Bütün imkansızlıklara rağmen özgürlüğünü asla yitirmek istemeyen büyük Türk Milleti, bu mücadeleyle bir kez daha hürriyetine verdiği önemi tüm Dünyaya kanıtlamıştır. Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Atatürk’ün, her şeyden önce ulusal varlığımızı borçlu olduğumuz bugünü gençlere armağan etmesi, Türk Gençliğine olan inancını ve güvenini göstermektedir. Bizler de bu vesileyle, Kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 100. yılında Aziz milletimizin ve geleceğimizin güvencesi gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı gönülden kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bugüne kadar hayatlarını vatan uğruna feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Mücadelemizin ve Cumhuriyetimizin ilk adımını attığını belirterek şöyle dedi;  

“19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadelenin ilk ateşini yaktığı ve Yüce Türk Milleti’nin küllerinden yeniden doğduğu şanlı bir destanın başladığı tarihtir. 1919 yılında, işgal altında olan İstanbul’dan, Bandırma Vapuru’yla Samsun’a giden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarıyla birlikte milli mücadeleyi başlatmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurmuş, kazanılan zaferlerle yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmıştır. Milletimizin kaderi 19 Mayıs 1919 tarihindeki milli mücadeleyle değişmeye başlamıştır. Bu mücadeleyle milletimiz, düşman boyunduruğu altına girmeyi reddederek hürriyeti tercih etmiştir. Yokluk ve bütün imkansızlıklar altında milletçe verilen bu önemli ve büyük mücadele azim ve kararlılıkla sonuçlanmış, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tarihte eşine az rastlanır bir duyguyla savunulmuştur. Bunun sonucunda düşman, topraklarımızı bir daha girmemek üzere terk etmiştir. Bütün imkansızlıklara rağmen özgürlüğünü asla yitirmek istemeyen büyük Türk Milleti, bu mücadeleyle bir kez daha hürriyetine verdiği önemi tüm Dünyaya kanıtlamıştır. Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Atatürk’ün, her şeyden önce ulusal varlığımızı borçlu olduğumuz bugünü gençlere armağan etmesi, Türk Gençliğine olan inancını ve güvenini göstermektedir. Bizler de bu vesileyle, Kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 100. yılında Aziz milletimizin ve geleceğimizin güvencesi gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı gönülden kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bugüne kadar hayatlarını vatan uğruna feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.