Akıncı Ekonomik İstikrar İçin Güven

Ekonomi 29.07.2019 - 23:17, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2402+ kez okundu.
 

Akıncı Ekonomik İstikrar İçin Güven

ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, Merkez Bankası’nın faizleri düşürme kararının olumlu bir karar olduğunu kaydederek, “Enflasyonun düşmesi ve ekonomik istikrar için en önemli faktör Merkez Bankası politikasına ve hedeflerine güvendir” dedi.
Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından Temmuz ayı toplantısında faizleri düşürme kararının olumlu olduğunu kaydetti. Akıncı, “TCMB’nin aldığı faiz kararını, ekonomimize yeniden ivme kazandıracak olan yatırımların önündeki en önemli engellerden biri olan yüksek finansman giderlerini azaltıcı etkisinden dolayı çok olumlu buluyoruz” dedi. Merkez Bankası’nın bağımsızlığına olan güvenin azalmaması gerektiğini kaydeden Akıncı, “Bunun için 250-300 puanlık bir indirimle başlanması ve indirimlerin zamana yayılması daha doğru bir karar olabilirdi. Sonuç olarak enflasyonun düşmesi ve ekonomik istikrar için en önemli faktör Merkez Bankası politikasına ve hedeflerine güvendir” diye konuştu.    YENİDEN REFORM İKLİMİ OLUŞMALI Küresel koşullar, ABD ve Avrupa Merkez Bankaları yaklaşımına bağlı olarak tahvil faizlerinde düşüş olduğunu dile getiren Akıncı, “Bununla birlikte ülkemizde ekonomideki durgunluk ve baz etkisi sonucunda enflasyon oranının düşmeye başlaması faiz indirimine uygun bir ortam hazırlamıştır. Bu bakımdan Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı olumludur” dedi. Akıncı, “Bu faiz kararının şirketler kesimi için hayati önemi olan orta ve uzun vadeli kredi faizlerine de yansıması durumunda özel sektör odaklı bir büyüme dönemine yeniden gireceğimize inanıyorum” diye konuştu. Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele kararlılığını net bir biçimde göstermesi gerektiğinin altını çizen Akıncı, “Kısa dönemde finansman giderleri ve borçluluk başta olmak üzere yatırımları ve istihdamı olumsuz etkileyen problemlerin bu alınan kararlarla düzelmesi sonucunda da uzun dönemli sürdürülebilir ve yüksek bir büyüme ortamı için gerekli olan yapısal reform ikliminin yeniden oluşacağını umuyoruz” dedi. Verimliliği artıracak, ülke risk primini düşürecek yapısal reform adımları atılmadıkça faiz indirimlerinden beklenen olumlu etkiyi elde etmenin zorlaşacağını belirten Akıncı, “Banka sistemindeki geri dönmeyen krediler sorununun çözüme kavuşması da ayrıca ele alınması gereken sorunlardan birisidir. Bu konularda da hızla harekete geçilmesini ve Türkiye ekonomisinin yeniden dinamizm kazanmasını diliyoruz” dedi.
ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, Merkez Bankası’nın faizleri düşürme kararının olumlu bir karar olduğunu kaydederek, “Enflasyonun düşmesi ve ekonomik istikrar için en önemli faktör Merkez Bankası politikasına ve hedeflerine güvendir” dedi.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından Temmuz ayı toplantısında faizleri düşürme kararının olumlu olduğunu kaydetti. Akıncı, “TCMB’nin aldığı faiz kararını, ekonomimize yeniden ivme kazandıracak olan yatırımların önündeki en önemli engellerden biri olan yüksek finansman giderlerini azaltıcı etkisinden dolayı çok olumlu buluyoruz” dedi. Merkez Bankası’nın bağımsızlığına olan güvenin azalmaması gerektiğini kaydeden Akıncı, “Bunun için 250-300 puanlık bir indirimle başlanması ve indirimlerin zamana yayılması daha doğru bir karar olabilirdi. Sonuç olarak enflasyonun düşmesi ve ekonomik istikrar için en önemli faktör Merkez Bankası politikasına ve hedeflerine güvendir” diye konuştu.   

YENİDEN REFORM İKLİMİ OLUŞMALI

Küresel koşullar, ABD ve Avrupa Merkez Bankaları yaklaşımına bağlı olarak tahvil faizlerinde düşüş olduğunu dile getiren Akıncı, “Bununla birlikte ülkemizde ekonomideki durgunluk ve baz etkisi sonucunda enflasyon oranının düşmeye başlaması faiz indirimine uygun bir ortam hazırlamıştır. Bu bakımdan Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı olumludur” dedi. Akıncı, “Bu faiz kararının şirketler kesimi için hayati önemi olan orta ve uzun vadeli kredi faizlerine de yansıması durumunda özel sektör odaklı bir büyüme dönemine yeniden gireceğimize inanıyorum” diye konuştu. Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele kararlılığını net bir biçimde göstermesi gerektiğinin altını çizen Akıncı, “Kısa dönemde finansman giderleri ve borçluluk başta olmak üzere yatırımları ve istihdamı olumsuz etkileyen problemlerin bu alınan kararlarla düzelmesi sonucunda da uzun dönemli sürdürülebilir ve yüksek bir büyüme ortamı için gerekli olan yapısal reform ikliminin yeniden oluşacağını umuyoruz” dedi. Verimliliği artıracak, ülke risk primini düşürecek yapısal reform adımları atılmadıkça faiz indirimlerinden beklenen olumlu etkiyi elde etmenin zorlaşacağını belirten Akıncı, “Banka sistemindeki geri dönmeyen krediler sorununun çözüme kavuşması da ayrıca ele alınması gereken sorunlardan birisidir. Bu konularda da hızla harekete geçilmesini ve Türkiye ekonomisinin yeniden dinamizm kazanmasını diliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.