Aksu’da Hummalı Çalışma

Belediyeler 07.04.2020 - 20:20, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2545+ kez okundu.
 

Aksu’da Hummalı Çalışma

Aksu Belediyesi coronavirüs salgını kapsamında hummalı çalışmalar yürütüyor. Tüm ekipleriyle sahada olan belediye hem ücretsiz maske dağıtıyor, hem denetimler yapıyor hem de Vefa Sosyal Destek Grubunda canla başla çalışıyor.
Aksu Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubunda gece gündüz, hafta sonu tatili demeden çalışan Aksu Belediyesi birimleri vatandaş için elinden geleni yapıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü gıda paketi dağıtıyor, mahalle muhtarlıkları önünde ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştiriyor. Vefa Sosyal Destek Grubu vatandaşların maaşlarını da evlerine giderek teslim ediyor. Merkezi ödemede yardım alan ailelere verilen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi (EİKP) Destek Programı kapsamında yapılan 1000 TL, 2022 kapsamında maaş alan engelli aylığı, engelli yakını aylığı ve yaşlı aylığı ödemeleri vatandaşların evlerine gidilerek yapılıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Aksu Sanayi Sitesindeki iş yerlerinde dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin çalışmaları düzenli olarak devam ediyor. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ise pazar yerlerinde gerekli tüm güvenlik önlemlerini alarak, pazar esnafı ile pazara giriş çıkış yapan vatandaşlara ücretsiz maske dağıtıyor. Zabıtalar market ve alışveriş merkezlerinde de denetimi elden bırakmayarak hem çalışanların hem de vatandaşların maske takıp takmadığını kontrol ediyor. Sokak hayvanlarını da unutmayan Zabıta Müdürlüğüne bağlı Hayvan Sağlığı Birimi sokakta yaşayan hayvanların su ve gıda ihtiyacını karşılıyor. BAŞKAN ŞAHİN’DEN EVDE KALIN ÇAĞRISI Ekipler aralıksız çalışırken Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de sık sık evde kalın çağrısında bulunuyor. Başkan Şahin yardım talebinde bulunacak olan vatandaşlara da çağrı yaparak taleplerini telefonla gerçekleştirmelerini istedi. Şahin, “Aksu Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan, belediyemizin de aktif olarak görev üstlendiği Vefa Sosyal Destek Grubuna başvurarak her türlü destekten faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın kaymakamlık binasına ya da belediye hizmet binasına şahsen gelerek başvuru yapmaması gerekmektedir. Evde kalmanın, sosyal mesafeyi korumanın önemli olduğu bugünlerde başvurularınızı telefonla yapmanız gerekmektedir. Başvurularınızı 0242 4263930, 0242 4263607, 0242 4263357, 0242 4262344 ve 0535 9624464 numaralardan yapabilirsiniz. Şahsen yapılacak olan başvuruların bugünden itibaren kaymakamlığımız ve belediyemiz tarafından kabul edilmeyeceğini bildiririz.” açıklamasında bulundu.
Aksu Belediyesi coronavirüs salgını kapsamında hummalı çalışmalar yürütüyor. Tüm ekipleriyle sahada olan belediye hem ücretsiz maske dağıtıyor, hem denetimler yapıyor hem de Vefa Sosyal Destek Grubunda canla başla çalışıyor.

Aksu Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubunda gece gündüz, hafta sonu tatili demeden çalışan Aksu Belediyesi birimleri vatandaş için elinden geleni yapıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü gıda paketi dağıtıyor, mahalle muhtarlıkları önünde ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştiriyor. Vefa Sosyal Destek Grubu vatandaşların maaşlarını da evlerine giderek teslim ediyor. Merkezi ödemede yardım alan ailelere verilen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi (EİKP) Destek Programı kapsamında yapılan 1000 TL, 2022 kapsamında maaş alan engelli aylığı, engelli yakını aylığı ve yaşlı aylığı ödemeleri vatandaşların evlerine gidilerek yapılıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Aksu Sanayi Sitesindeki iş yerlerinde dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin çalışmaları düzenli olarak devam ediyor.

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ise pazar yerlerinde gerekli tüm güvenlik önlemlerini alarak, pazar esnafı ile pazara giriş çıkış yapan vatandaşlara ücretsiz maske dağıtıyor. Zabıtalar market ve alışveriş merkezlerinde de denetimi elden bırakmayarak hem çalışanların hem de vatandaşların maske takıp takmadığını kontrol ediyor. Sokak hayvanlarını da unutmayan Zabıta Müdürlüğüne bağlı Hayvan Sağlığı Birimi sokakta yaşayan hayvanların su ve gıda ihtiyacını karşılıyor.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN EVDE KALIN ÇAĞRISI

Ekipler aralıksız çalışırken Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de sık sık evde kalın çağrısında bulunuyor. Başkan Şahin yardım talebinde bulunacak olan vatandaşlara da çağrı yaparak taleplerini telefonla gerçekleştirmelerini istedi. Şahin, “Aksu Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan, belediyemizin de aktif olarak görev üstlendiği Vefa Sosyal Destek Grubuna başvurarak her türlü destekten faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın kaymakamlık binasına ya da belediye hizmet binasına şahsen gelerek başvuru yapmaması gerekmektedir. Evde kalmanın, sosyal mesafeyi korumanın önemli olduğu bugünlerde başvurularınızı telefonla yapmanız gerekmektedir. Başvurularınızı 0242 4263930, 0242 4263607, 0242 4263357, 0242 4262344 ve 0535 9624464 numaralardan yapabilirsiniz. Şahsen yapılacak olan başvuruların bugünden itibaren kaymakamlığımız ve belediyemiz tarafından kabul edilmeyeceğini bildiririz.” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.