Antalya’da 45 Bin Öğrenciye Gıda Güvenliği Eğitimi

Asayiş 19.06.2019 - 21:18, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2325+ kez okundu.
 

Antalya’da 45 Bin Öğrenciye Gıda Güvenliği Eğitimi

Antalya’da 2019 yılının ilk 6 ayında 367 okulda 45.000 öğrenciye gıda güvenliğini anlatan eğitimler verildi.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “İnsanoğlunun ihtiyaçlar hiyerarşisinde ilk sırada fizyolojik ihtiyaçlar, fizyolojik ihtiyaçlar içinde de birinci sırada gıda ihtiyacı yer alır. Günümüz dünyasında yaşanan problemlerin kaynağı enerji ihtiyacı olarak görünse de yakın gelecekte gıda ihtiyacı bir numaralı sorun olarak karşımıza çıkacaktır. 1940'lar ile 70'ler arasında dünya genelinde gözlenen tarımsal üretim artışını ifade eden “Yeşil Devrim”  dünya nüfusunun büyük bölümün gıda ihtiyacını karşılasa da kullanılan yöntemler yeni sorunlara yol açmıştır. Bu sorunların başında da gıda güvenliği gelmektedir. Gıda güvenliği kısaca bireyin ihtiyaç duyduğu sağlıklı besinlere kolay ve ucuz bir şekilde ulaşabilmesidir. Endüstride yaşanan baş döndürücü gelişmeler gıda sektörünü de etkilemiş, yaşanan bu hızlı gelişmeler beraberinde yeni sorunlar getirmiştir. Günümüzde hissedilmeye başlayan güvenilir gıdaya ulaşma sorunu yakın bir zamanda dünyanın bir numaralı problemi olacaktır. Bu sorunun aşılması için gereken ilk adım ise toplum genelinde gıda güvenliği bilincinin oluşmasıdır. Bu bilinci oluşturmak ve gelecekte bu tarz sorunlar ile karşılaşmamak için geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimi şarttır. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak gıdada günü kurtarmanın değil geleceği inşa etmenin derdindeyiz. Bu gaye ile çalışmalarımızı usanmadan şevkle sürdürüyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ülke bırakmak için üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız. Yürütmekte olduğumuz birçok projede çocuklarımıza yer vererek geleceğe yatırım yapıyoruz. İl müdürlüğü olarak düzenli bir şekilde gerçekleştirdiğimiz eğitimler ile çocuklarımıza gıda güvenliği hakkında a dan z ye ne varsa anlatıyor ve taze dimağlarda bu bilincin oluşması için gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda Antalya ilindeki 19 ilçede eğitimlerimize yıl boyunca devam ediyoruz. İlçe müdürlüklerimiz gıda mühendisleri aracılığı ile verilen eğitimlere anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerimiz katılıyor. Yıl boyu devam edecek olan ve 19 ilçede ilk 6 ayda 367 okulda toplam 45.000 öğrenciye ulaşan eğitimlerde “Güvenilir gıda nedir?  Gıda hijyeni neden önemlidir? Güvenilir gıdaya nasıl ulaşılır? Ürünleri satın almadan önce nelere dikkat etmeliyiz? Ambalaj ve son kullanım tarihi neden önemlidir? Süt ve süt ürünlerinin ve mevye tüketiminin gelişme çağındaki çocuklar için önemi nedir? “ gibi bir birçok sorunun cevabını vererek öğrencilerde gıda güvenliği bilincinin oluşmasını sağlıyoruz” denildi.
Antalya’da 2019 yılının ilk 6 ayında 367 okulda 45.000 öğrenciye gıda güvenliğini anlatan eğitimler verildi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “İnsanoğlunun ihtiyaçlar hiyerarşisinde ilk sırada fizyolojik ihtiyaçlar, fizyolojik ihtiyaçlar içinde de birinci sırada gıda ihtiyacı yer alır. Günümüz dünyasında yaşanan problemlerin kaynağı enerji ihtiyacı olarak görünse de yakın gelecekte gıda ihtiyacı bir numaralı sorun olarak karşımıza çıkacaktır. 1940'lar ile 70'ler arasında dünya genelinde gözlenen tarımsal üretim artışını ifade eden “Yeşil Devrim”  dünya nüfusunun büyük bölümün gıda ihtiyacını karşılasa da kullanılan yöntemler yeni sorunlara yol açmıştır. Bu sorunların başında da gıda güvenliği gelmektedir. Gıda güvenliği kısaca bireyin ihtiyaç duyduğu sağlıklı besinlere kolay ve ucuz bir şekilde ulaşabilmesidir. Endüstride yaşanan baş döndürücü gelişmeler gıda sektörünü de etkilemiş, yaşanan bu hızlı gelişmeler beraberinde yeni sorunlar getirmiştir.

Günümüzde hissedilmeye başlayan güvenilir gıdaya ulaşma sorunu yakın bir zamanda dünyanın bir numaralı problemi olacaktır. Bu sorunun aşılması için gereken ilk adım ise toplum genelinde gıda güvenliği bilincinin oluşmasıdır. Bu bilinci oluşturmak ve gelecekte bu tarz sorunlar ile karşılaşmamak için geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimi şarttır.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak gıdada günü kurtarmanın değil geleceği inşa etmenin derdindeyiz. Bu gaye ile çalışmalarımızı usanmadan şevkle sürdürüyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ülke bırakmak için üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız. Yürütmekte olduğumuz birçok projede çocuklarımıza yer vererek geleceğe yatırım yapıyoruz. İl müdürlüğü olarak düzenli bir şekilde gerçekleştirdiğimiz eğitimler ile çocuklarımıza gıda güvenliği hakkında a dan z ye ne varsa anlatıyor ve taze dimağlarda bu bilincin oluşması için gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda Antalya ilindeki 19 ilçede eğitimlerimize yıl boyunca devam ediyoruz. İlçe müdürlüklerimiz gıda mühendisleri aracılığı ile verilen eğitimlere anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerimiz katılıyor. Yıl boyu devam edecek olan ve 19 ilçede ilk 6 ayda 367 okulda toplam 45.000 öğrenciye ulaşan eğitimlerde “Güvenilir gıda nedir?  Gıda hijyeni neden önemlidir? Güvenilir gıdaya nasıl ulaşılır? Ürünleri satın almadan önce nelere dikkat etmeliyiz? Ambalaj ve son kullanım tarihi neden önemlidir? Süt ve süt ürünlerinin ve mevye tüketiminin gelişme çağındaki çocuklar için önemi nedir? “ gibi bir birçok sorunun cevabını vererek öğrencilerde gıda güvenliği bilincinin oluşmasını sağlıyoruz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.