Eğitim Sen Antalya Şubesi Dayanışma Konseri

Asayiş 30.05.2019 - 22:38, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1845+ kez okundu.
 

Eğitim Sen Antalya Şubesi Dayanışma Konseri

Eğitim Sen Antalya Şubesi 29 Mayıs 2019 tarihinde Akdeniz Çiçek Pasajında bir dayanışma gecesi düzenledi. Geceye Eğitim Sen üyesi Sasa Serap ve Eğitim Sen Müzik topluluğu damgasını vurdu. Kendisi de ihraç edilen Sasa Serap geceye her yöreden ve dilden türküleriyle renk kattı. Gece, Eğitim Sen Antalya Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Durdu Yıldız’ın açılış konuşması ile başladı. Şube Mali Sekreteri Durdu Yıldız, “Biz mücadeleyi, dayanışmayı güçlendirmek için bir aradayız. Faşizme karşı, onun hayatımızı zindana çevirmesine izin vermemek için buradayız. Boyun eğmeyeceğiz, direneceğiz. Er geç faşizmi yeneceğiz.” dedi konuşmasının başında. Sonra ihraçlar hakkında bilgi verdi. “ AKP iktidarı OHAL ilanının arkasından KHK’lerle üniversiteleri, barışı savunan bilim insanlarını; bilimin, aklın savunucusu Eğitim Sen’i hedef almıştır. İlimizde ilk olarak Akdeniz Üniversitesinden sekiz barış akademisyeni ihraç edilmiş ve bunlardan biri de üyemiz Doç. Dr. Süleyman Ulutürk’tür. KHK’lerle ise Şube Sekreterimiz Mustafa Vakit, üyelerimiz Hüseyin Karabulut, Güneş Adsız ihraç edildi. Üyemiz Hasan Taşkın ise hukuksuz ve haksız bir şekilde memuriyetten men edildi. “ diye devam etti konuşmasına. Sonra da “KHK’lerle Eğitim Sen üyesi 1488 arkadaşımız, KESK’e bağlı sendikalardan ise 1627 yoldaşımız, yani toplam 3115 kamu emekçisi dostumuz ihraç edilmiştir. Tüm ihraç edilen yoldaşlarımız bizim onurumuzdur, onlar yalnız değildir. Onları buradan dayanışma duygularımızla,  en içten en kalbi duygularla selamlıyoruz.” diyen Durdu Yıldız konuşma sırasını Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Kadir Öztürk’e bıraktı. Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Kadir Öztürk de, “ İnsanlık tarihi acılarla, yıkımlarla, kıyımlarla doludur. Buradaki en önemli sorumluluk, paysa “büyük insanlığ”ındır.” dedi. Arkasından “ Bizler bu zulüm düzenini değiştirip, kapitalizmi tarihin çöplüğüne er geç gömeceğiz. Direnerek, dayanışmayla, kardeşlik ve eşitlik duygusuyla yapacağız. Bizi korkutamayacak ve yıldıramayacaklar. O duvar, o duvarları bize vız gelecek. Gecede emeği geçen yoldaşlarıma, Serap arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Güneşin sofrasında ve dostların arasında hep birlikte başaracağız...” dedi. Gece türkülerle, halaylarla büyük bir coşku içinde sürdü. Önce Eğitim Sen Müzik Topluluğu, arkasından da Sasa Serap sahne aldı. Sasa Serap, gece için çok teşekkür etti. Konuşma yapmak yerine türkü ve şarkılarıyla duygularını aktaracağını söyledi. Halayların dayanışma için çekildiği, türkülerin dayanışma ve kardeşlik, barış için söylendiği gece coşkuyla başladığı gibi coşkuyla bitti.

Eğitim Sen Antalya Şubesi 29 Mayıs 2019 tarihinde Akdeniz Çiçek Pasajında bir dayanışma gecesi düzenledi. Geceye Eğitim Sen üyesi Sasa Serap ve Eğitim Sen Müzik topluluğu damgasını vurdu. Kendisi de ihraç edilen Sasa Serap geceye her yöreden ve dilden türküleriyle renk kattı.

Gece, Eğitim Sen Antalya Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Durdu Yıldız’ın açılış konuşması ile başladı. Şube Mali Sekreteri Durdu Yıldız, “Biz mücadeleyi, dayanışmayı güçlendirmek için bir aradayız. Faşizme karşı, onun hayatımızı zindana çevirmesine izin vermemek için buradayız. Boyun eğmeyeceğiz, direneceğiz. Er geç faşizmi yeneceğiz.” dedi konuşmasının başında. Sonra ihraçlar hakkında bilgi verdi.

“ AKP iktidarı OHAL ilanının arkasından KHK’lerle üniversiteleri, barışı savunan bilim insanlarını; bilimin, aklın savunucusu Eğitim Sen’i hedef almıştır. İlimizde ilk olarak Akdeniz Üniversitesinden sekiz barış akademisyeni ihraç edilmiş ve bunlardan biri de üyemiz Doç. Dr. Süleyman Ulutürk’tür. KHK’lerle ise Şube Sekreterimiz Mustafa Vakit, üyelerimiz Hüseyin Karabulut, Güneş Adsız ihraç edildi. Üyemiz Hasan Taşkın ise hukuksuz ve haksız bir şekilde memuriyetten men edildi. “ diye devam etti konuşmasına. Sonra da “KHK’lerle Eğitim Sen üyesi 1488 arkadaşımız, KESK’e bağlı sendikalardan ise 1627 yoldaşımız, yani toplam 3115 kamu emekçisi dostumuz ihraç edilmiştir. Tüm ihraç edilen yoldaşlarımız bizim onurumuzdur, onlar yalnız değildir. Onları buradan dayanışma duygularımızla,  en içten en kalbi duygularla selamlıyoruz.” diyen Durdu Yıldız konuşma sırasını Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Kadir Öztürk’e bıraktı.

Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Kadir Öztürk de, “ İnsanlık tarihi acılarla, yıkımlarla, kıyımlarla doludur. Buradaki en önemli sorumluluk, paysa “büyük insanlığ”ındır.” dedi. Arkasından “ Bizler bu zulüm düzenini değiştirip, kapitalizmi tarihin çöplüğüne er geç gömeceğiz. Direnerek, dayanışmayla, kardeşlik ve eşitlik duygusuyla yapacağız. Bizi korkutamayacak ve yıldıramayacaklar. O duvar, o duvarları bize vız gelecek. Gecede emeği geçen yoldaşlarıma, Serap arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Güneşin sofrasında ve dostların arasında hep birlikte başaracağız...” dedi.

Gece türkülerle, halaylarla büyük bir coşku içinde sürdü. Önce Eğitim Sen Müzik Topluluğu, arkasından da Sasa Serap sahne aldı. Sasa Serap, gece için çok teşekkür etti. Konuşma yapmak yerine türkü ve şarkılarıyla duygularını aktaracağını söyledi.

Halayların dayanışma için çekildiği, türkülerin dayanışma ve kardeşlik, barış için söylendiği gece coşkuyla başladığı gibi coşkuyla bitti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.