Kepez’den Bir Vefa Örneği Daha

Gündem 22.05.2022 - 18:31, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2402+ kez okundu.
 

Kepez’den Bir Vefa Örneği Daha

Kepez Belediyesi, Çevre Bulvarının bir bölümünü içeren yol aksına Müftü Yusuf Talat Efendi Caddesi adını verdi.
Kepez Belediyesi, Çevre Bulvarının bir bölümünü içeren yol aksına Müftü Yusuf Talat Efendi Caddesi adını verdi. Yusuf Talat Efendi’nin torunun torunu Bedia Döndürür, Başkan Hakan Tütüncü’yü ziyaret ederek vefa örneği için teşekkür etti. Son Osmanlı Meclis-i Mebusanı'nda Teke (Antalya) mebusu olarak yer alan din adamı ve siyasetçi Müftü Yusuf Talat Efendi’nin adı Kepez’de yaşatılacak. Kepez Belediyesi, Çevre Bulvarının bir bölümünü içeren yol aksına Müftü Yusuf Talat Efendi Caddesi adını verdi. Kepez Belediyesi’nin gösterdiği vefa örneğine teşekkür etmek amacıyla,  Müftü Yusuf Talat Efendi’nin torunun torunu Bedia Döndürür, Başkan Hakan Tütüncü’yü ziyaret etti. Teşekkür ziyaretinde bulunan torun Döndürür, dedesinin adının Kepez’de yaşatılacak olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. YUSUF TALAT EFENDİ KİMDİR? son Osmanlı Meclis-i Mebusanı'nda teke (antalya) mebusu olarak yer alan din adamı ve siyasetçidir. Teke müftülüğü görevini yürütürken şehrin İtalyanlarca işgal edilmesi üzerine Teke Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'ni kurarak başkanlığını üstlendi. 1920 seçimlerinde teke mebusu seçilerek Meclis-i Mebusan'a dahil oldu. Tarihin en kısa süreli meclis-i mebusanı'nda (66 gün) teke mebusu olarak görev yaptı. 16 mart 1920'de İstanbul'un resmen işgal edilmesi ve iki gün sonrasında meclisin dağıtılması ile mebusluk görevi sona erdi. Bu tarihten sonra Ankara Hükümetine para ve silah yardımlarının organize edilmesinde çalıştı. CADDE 1905 METRE UZUNLUĞUNDA Kepez Belediyesi’nin Müftü Yusuf Talat Efendi’nin adını verdiği cadde,  Çevre Bulvarında Ulubatlı Hasan Caddesi Kavşağı ile birleşiyor. 1905 metre uzunluğundaki caddenin bir bölümü 32 metre, bir bölümü de 40 metre genişliğinde…
Kepez Belediyesi, Çevre Bulvarının bir bölümünü içeren yol aksına Müftü Yusuf Talat Efendi Caddesi adını verdi.

Kepez Belediyesi, Çevre Bulvarının bir bölümünü içeren yol aksına Müftü Yusuf Talat Efendi Caddesi adını verdi. Yusuf Talat Efendi’nin torunun torunu Bedia Döndürür, Başkan Hakan Tütüncü’yü ziyaret ederek vefa örneği için teşekkür etti.

Son Osmanlı Meclis-i Mebusanı'nda Teke (Antalya) mebusu olarak yer alan din adamı ve siyasetçi Müftü Yusuf Talat Efendi’nin adı Kepez’de yaşatılacak. Kepez Belediyesi, Çevre Bulvarının bir bölümünü içeren yol aksına Müftü Yusuf Talat Efendi Caddesi adını verdi. Kepez Belediyesi’nin gösterdiği vefa örneğine teşekkür etmek amacıyla,  Müftü Yusuf Talat Efendi’nin torunun torunu Bedia Döndürür, Başkan Hakan Tütüncü’yü ziyaret etti. Teşekkür ziyaretinde bulunan torun Döndürür, dedesinin adının Kepez’de yaşatılacak olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

YUSUF TALAT EFENDİ KİMDİR?

son Osmanlı Meclis-i Mebusanı'nda teke (antalya) mebusu olarak yer alan din adamı ve siyasetçidir. Teke müftülüğü görevini yürütürken şehrin İtalyanlarca işgal edilmesi üzerine Teke Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'ni kurarak başkanlığını üstlendi. 1920 seçimlerinde teke mebusu seçilerek Meclis-i Mebusan'a dahil oldu. Tarihin en kısa süreli meclis-i mebusanı'nda (66 gün) teke mebusu olarak görev yaptı. 16 mart 1920'de İstanbul'un resmen işgal edilmesi ve iki gün sonrasında meclisin dağıtılması ile mebusluk görevi sona erdi. Bu tarihten sonra Ankara Hükümetine para ve silah yardımlarının organize edilmesinde çalıştı.

CADDE 1905 METRE UZUNLUĞUNDA

Kepez Belediyesi’nin Müftü Yusuf Talat Efendi’nin adını verdiği cadde,  Çevre Bulvarında Ulubatlı Hasan Caddesi Kavşağı ile birleşiyor. 1905 metre uzunluğundaki caddenin bir bölümü 32 metre, bir bölümü de 40 metre genişliğinde…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.