Miran: ‘Mazerete Bağlı Yer Değişikliği Anayasal Haktır’

Asayiş 31.08.2020 - 19:34, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1666+ kez okundu.
 

Miran: ‘Mazerete Bağlı Yer Değişikliği Anayasal Haktır’

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanmayan ve kontenjan nedeniyle yer değişikliği talepleri karşılıksız kalan öğretmenlerin il-ilçe emrine alınması gerektiğini belirtti. Miran, “Mazerete dayalı yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerimiz lütuf değil hakları olanı istiyor. Aile bütünlüğünün sağlanması ve sağlık durumuna bağlı yer değişikliği talebi, istek değil anayasal bir haktır” diye konuştu. ‘Çözümsüzlük çözüm olmamalı’ Mazeret atamalarında yer değişikliği gerçekleşmeyen öğretmenlerin aile bütünlüğünün korunması, sağlık mazeretlerinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Miran, “İl-ilçe emri talebini karşılıksız kalması belirsizliğe yol açıyor, belirsizlik öğretmenleri yoruyor, eğitim-öğretimin kalitesine olumsuz etki ediyor. Bakanlık, il-ilçe emri talebinin arkasındaki haklı gerekçeyi biliyor, bu yüzden talebi görmezden gelmemeli, çözümsüzlüğü çözüm olarak görmemeli; mağduriyet oluşmaması için mazerete bağlı yer değişikliği taleplerini karşılamalı. Aile bütünlüğü sağlanamayan, sağlık mazereti giderilemeyen öğretmenlerimizin moral ve motivasyonu göz ardı edilmemelidir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanmayan ve kontenjan nedeniyle yer değişikliği talepleri karşılıksız kalan öğretmenlerin il-ilçe emrine alınması gerektiğini belirtti. Miran, “Mazerete dayalı yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerimiz lütuf değil hakları olanı istiyor. Aile bütünlüğünün sağlanması ve sağlık durumuna bağlı yer değişikliği talebi, istek değil anayasal bir haktır” diye konuştu.

‘Çözümsüzlük çözüm olmamalı’

Mazeret atamalarında yer değişikliği gerçekleşmeyen öğretmenlerin aile bütünlüğünün korunması, sağlık mazeretlerinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Miran, “İl-ilçe emri talebini karşılıksız kalması belirsizliğe yol açıyor, belirsizlik öğretmenleri yoruyor, eğitim-öğretimin kalitesine olumsuz etki ediyor. Bakanlık, il-ilçe emri talebinin arkasındaki haklı gerekçeyi biliyor, bu yüzden talebi görmezden gelmemeli, çözümsüzlüğü çözüm olarak görmemeli; mağduriyet oluşmaması için mazerete bağlı yer değişikliği taleplerini karşılamalı. Aile bütünlüğü sağlanamayan, sağlık mazereti giderilemeyen öğretmenlerimizin moral ve motivasyonu göz ardı edilmemelidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.