Tabur: “Arı Serenleri Bakımları Yapılıp Üretime ve Turizme Kazandırılmaları”

Asayiş 13.06.2021 - 19:40, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1884+ kez okundu.
 

Tabur: “Arı Serenleri Bakımları Yapılıp Üretime ve Turizme Kazandırılmaları”

Antümder Başkanı Yaşar Tabur “Arı Serenleri Bakımları Yapılıp Üretime ve Turizme Kazandırılmalıdır “dedi.
Antümder Başkanı  Yaşar Tabur “Arı Serenleri Bakımları Yapılıp Üretime ve Turizme Kazandırılmalıdır “dedi. Antümder Başkanı  Yaşar Tabur,  “Tarihi 5000 yıl geçmişe dayanan, yaklaşık 400-500 yıllık oldukları tahmin edilen arı serenleri. Arı kovanlarını özellikle ayılardan ve diğer zararlılardan korumak için yapılmış ahşap yapılar. Ortalama 7 metre yükseklikte olan bu yapılar,50 civarında kara kovanı barındırabiliyor. Ayılarında aynı yolu kullanarak ulaşmasını önlemek için, seyyar ağaç merdivenle kovanlara ulaşılıyor. Kumluca ilçesi sınırlarında Dereköy ve Büyükalan kırsalında, Beydağ’ı eteklerinde 4-5 adet tespit edebildim. Kaderlerine terk edilmiş olmaları üzüntü verici. Hâlbuki korumaya alınıp kültürel miras olarak gelecek nesillere ulaştırmamız gereken çok kıymetli yapılardan bunlar. Bakımları yapılıp üretime ve turizme kazandırılmaları zor olmasa gerek” ifadelerini kullandı.     
Antümder Başkanı Yaşar Tabur “Arı Serenleri Bakımları Yapılıp Üretime ve Turizme Kazandırılmalıdır “dedi.

Antümder Başkanı  Yaşar Tabur “Arı Serenleri Bakımları Yapılıp Üretime ve Turizme Kazandırılmalıdır “dedi.

Antümder Başkanı  Yaşar Tabur,  “Tarihi 5000 yıl geçmişe dayanan, yaklaşık 400-500 yıllık oldukları tahmin edilen arı serenleri. Arı kovanlarını özellikle ayılardan ve diğer zararlılardan korumak için yapılmış ahşap yapılar. Ortalama 7 metre yükseklikte olan bu yapılar,50 civarında kara kovanı barındırabiliyor. Ayılarında aynı yolu kullanarak ulaşmasını önlemek için, seyyar ağaç merdivenle kovanlara ulaşılıyor. Kumluca ilçesi sınırlarında Dereköy ve Büyükalan kırsalında, Beydağ’ı eteklerinde 4-5 adet tespit edebildim. Kaderlerine terk edilmiş olmaları üzüntü verici. Hâlbuki korumaya alınıp kültürel miras olarak gelecek nesillere ulaştırmamız gereken çok kıymetli yapılardan bunlar. Bakımları yapılıp üretime ve turizme kazandırılmaları zor olmasa gerek” ifadelerini kullandı.     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.