Tuba Vural Çokal’dan, Adalet Bakanı Gül’e Öcalan Tepkisi

Politika 23.05.2019 - 01:00, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2203+ kez okundu.
 

Tuba Vural Çokal’dan, Adalet Bakanı Gül’e Öcalan Tepkisi

İYİ Parti Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün terörist başı Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmesi ile ilgili yaptığı açıklamalar hakkında soru önergesi verdi. Dr. Çokal İstanbul seçimleri öncesinde yaşanan gelişmenin akıllara siyasi pazarlık iddialarını getirdiğini ifade etti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesine ilişkin, "Daha önce verilen kısıtlama kararları söz konusuydu. Bu kısıtlama kararları kaldırıldı. Görüşme yasağına ilişkin bu kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi" şeklindeki açıklamalarına ilişkin soru önergesi veren Milletvekili Dr. Çokal, sürecin İstanbul seçimleri öncesinde yaşanmasına dikkat çekti. 31 Mart seçimleri öncesinde kendilerine her türlü hakareti yapanların kandilden talimat aldıklarını söyleyecek kadar ileri gidenlerin seçimi kaybedince İmralı’nın mektuplarını taşımaya başladığını kaydeden Dr. Çokal, yaşananların sadece avukat görüşmeleri ile anlatılamayacağını söyledi.  İmralı ile yeni bir mektup sürecinin başladığını anlatan Dr.Çokal, görüşme trafiğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çözüm süreci diye bir şey söz konusu yok” açıklamasından kısa süre sonra başladığını hatırlattı. İmralı görüşmelerinin İstanbul seçimleri ile bağlantılı olduğunun anlaşıldığını aktaran Dr. Çokal “ Bu pazarlıklar sonucunda yüce Türk milleti kimlerin kimlerle ittifak yaptığını açıkça görmüştür” dedi.

İYİ Parti Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün terörist başı Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmesi ile ilgili yaptığı açıklamalar hakkında soru önergesi verdi. Dr. Çokal İstanbul seçimleri öncesinde yaşanan gelişmenin akıllara siyasi pazarlık iddialarını getirdiğini ifade etti.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesine ilişkin, "Daha önce verilen kısıtlama kararları söz konusuydu. Bu kısıtlama kararları kaldırıldı. Görüşme yasağına ilişkin bu kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi" şeklindeki açıklamalarına ilişkin soru önergesi veren Milletvekili Dr. Çokal, sürecin İstanbul seçimleri öncesinde yaşanmasına dikkat çekti. 31 Mart seçimleri öncesinde kendilerine her türlü hakareti yapanların kandilden talimat aldıklarını söyleyecek kadar ileri gidenlerin seçimi kaybedince İmralı’nın mektuplarını taşımaya başladığını kaydeden Dr. Çokal, yaşananların sadece avukat görüşmeleri ile anlatılamayacağını söyledi. 

İmralı ile yeni bir mektup sürecinin başladığını anlatan Dr.Çokal, görüşme trafiğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çözüm süreci diye bir şey söz konusu yok” açıklamasından kısa süre sonra başladığını hatırlattı.

İmralı görüşmelerinin İstanbul seçimleri ile bağlantılı olduğunun anlaşıldığını aktaran Dr. Çokal “ Bu pazarlıklar sonucunda yüce Türk milleti kimlerin kimlerle ittifak yaptığını açıkça görmüştür” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.