Turan Şahin “Tarım Teşviği Para Babalarına Gitmesin”

Belediyeler 13.05.2020 - 20:36, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2592+ kez okundu.
 

Turan Şahin “Tarım Teşviği Para Babalarına Gitmesin”

Aksu Üreticiler Birliği Başkanı Turan Şahin, son günlerde tarımda dikkat çeken bir konuyu gündeme getirdi. Aksu ilçesinde son günlerde tarımla hiç alakası olmayan kişilerin üreticiliğe soyunduğunu iddia eden Şahin, “Herkes işine baksın” dedi.
Başkan Turan Şahin, son dönemde Aksu’da gayrimenkul piyasasının hareketlendiğini öne sürerek, “Parası çok olan insanların satın almak için devasa araziler aradığı duyumlarını almaktayız. 50 dönümün altı olmasın 100 dönüm, 200 dönüm, 300 dönüm, olsun’ diyorlarmış” iddiasında bulundu. Şahin, ne zaman tarıma devlet desteği planlansa bu tür hareketliliğin yaşandığını da belirterek, “Henüz hazırlık aşamasındayken, verilecek olan destek daha çıkmadan fırsatçıların hazırlık yapıp bundan faydalanmaya çalıştıkları herkesin bildiği bir konudur” dedi. Yıllarca sektörün kahrını çeken çiftçinin ne zaman 2 kuruş para kazansa ertesi gün cebine para koyan herkesin üreticiliğe soyunduğunu da kaydeden Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü. “Yetkililer 50 dönüm, 100 dönüm, 200 dönüm devasa tesislere izin verirse üreticinin aile çiftliği biter. O zamanda hayvancılık örneğinde olduğu gibi sebze- meyveyi de ithal eder hale geliriz. Eğer kuşkularımız gerçekleşirse, kredilerin tamamı devasa şirketlere verilirse, küçük aile çiftçiliği devasa işletmelerle rekabet edemez ve seralar üretmez hale gelir.” diye konuştu. Üreten, kendi kendine yeten ülke konumunu korumamız gerektiğinin altını çizen Aksu Üretici Birliği Başkanı Turan Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bizim umudumuz, geldiği günden bu yana başarılı çalışmalara imza atan Tarım ve Ormancılık Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’dir. Aile çiftçiliğini koruyacak bir sistemde, seracılığın kontrollü bir şekilde büyümesi ve ülkemizin gerçek çiftçilerinin desteklenmesi gerekir. Yıllarca emek veren emeğinin karşılığını alsın, artık üretenin; ürettiğinin karşılığı verilsin. Nasırlı elleriyle memleketine hizmet vermeye çalışan üreticimizin ekmeğine kimse göz dikmesin.”
Aksu Üreticiler Birliği Başkanı Turan Şahin, son günlerde tarımda dikkat çeken bir konuyu gündeme getirdi. Aksu ilçesinde son günlerde tarımla hiç alakası olmayan kişilerin üreticiliğe soyunduğunu iddia eden Şahin, “Herkes işine baksın” dedi.

Başkan Turan Şahin, son dönemde Aksu’da gayrimenkul piyasasının hareketlendiğini öne sürerek, “Parası çok olan insanların satın almak için devasa araziler aradığı duyumlarını almaktayız. 50 dönümün altı olmasın 100 dönüm, 200 dönüm, 300 dönüm, olsun’ diyorlarmış” iddiasında bulundu. Şahin, ne zaman tarıma devlet desteği planlansa bu tür hareketliliğin yaşandığını da belirterek, “Henüz hazırlık aşamasındayken, verilecek olan destek daha çıkmadan fırsatçıların hazırlık yapıp bundan faydalanmaya çalıştıkları herkesin bildiği bir konudur” dedi.

Yıllarca sektörün kahrını çeken çiftçinin ne zaman 2 kuruş para kazansa ertesi gün cebine para koyan herkesin üreticiliğe soyunduğunu da kaydeden Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü. “Yetkililer 50 dönüm, 100 dönüm, 200 dönüm devasa tesislere izin verirse üreticinin aile çiftliği biter. O zamanda hayvancılık örneğinde olduğu gibi sebze- meyveyi de ithal eder hale geliriz. Eğer kuşkularımız gerçekleşirse, kredilerin tamamı devasa şirketlere verilirse, küçük aile çiftçiliği devasa işletmelerle rekabet edemez ve seralar üretmez hale gelir.” diye konuştu.

Üreten, kendi kendine yeten ülke konumunu korumamız gerektiğinin altını çizen Aksu Üretici Birliği Başkanı Turan Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bizim umudumuz, geldiği günden bu yana başarılı çalışmalara imza atan Tarım ve Ormancılık Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’dir. Aile çiftçiliğini koruyacak bir sistemde, seracılığın kontrollü bir şekilde büyümesi ve ülkemizin gerçek çiftçilerinin desteklenmesi gerekir. Yıllarca emek veren emeğinin karşılığını alsın, artık üretenin; ürettiğinin karşılığı verilsin. Nasırlı elleriyle memleketine hizmet vermeye çalışan üreticimizin ekmeğine kimse göz dikmesin.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.