Virüse Değil Demokrasiye Yasaklama

27.03.2020 - 22:24, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1714+ kez okundu.
 

Virüse Değil Demokrasiye Yasaklama

Muratpaşa Meclis Üyesi Gürsel Güler ayda bir yapılan belediye meclis toplantısının üç ay ertelenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Meclis Üyesi Güler, “Hıfzıssıhha kanununa dayanılarak valiliklere yazılan içişleri bakanlığı genelgesi ile tüm Türkiye'de Nisan-Mayıs-Haziran belediye meclisleri olağanüstü zorunlu durumlar hariç toplanamayacak... (Sanki şu an olağanüstü bir durum yok) Bu genelgeye istinaden, diğer il ve ilçelerde olduğu gibi, 500 bin nüfuslu olan Antalya Muratpaşa ilçesinde 38 kişiden oluşan belediye meclisinin ayda bir olan toplantıları gönderilen genelge ile 3 ay boyunca yasaklanarak Coronavirüs salgınına tedbir alınmış... "Gerçekten bu dâhiyane fikri kutlamak lazım..." Sormazlar mı? 500 bin kişilik nüfusun büyük çoğunluğu yeterli ekonomik devlet desteği olmadığından (kira, elektrik, su, gıda gibi) zorunlu olarak aş iş için sokaktayken vatandaşın bu temel ihtiyaçlarını karşılayarak 15-20 gün geçici sokağa çıkma yasağı ilan edeceğinize, Halk tarafından temsilci olarak seçilmiş 38 kişilik belediye meclisinin kent ve halk için ayda bir toplantı yapmasını iptal ederek mi salgının önüne geçeceksiniz? Tam tersi, asıl böylesi dönemlerde Halk tarafından seçilen belediye meclislerinin Halk'a faydalı olması ve hizmet etmesi gerekmez mi? Hemen hemen her Belediye’de bulunan açık veya kapalı spor salonlarında gerekli hijyen ve sağlık tedbirleri alınarak ayda bir yapılabilecek olan belediye meclis toplantılarının engellenmesi demokrasi açısından manidardır” dedi.

Muratpaşa Meclis Üyesi Gürsel Güler ayda bir yapılan belediye meclis toplantısının üç ay ertelenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Meclis Üyesi Güler, “Hıfzıssıhha kanununa dayanılarak valiliklere yazılan içişleri bakanlığı genelgesi ile tüm Türkiye'de Nisan-Mayıs-Haziran belediye meclisleri olağanüstü zorunlu durumlar hariç toplanamayacak...
(Sanki şu an olağanüstü bir durum yok)

Bu genelgeye istinaden, diğer il ve ilçelerde olduğu gibi, 500 bin nüfuslu olan Antalya Muratpaşa ilçesinde 38 kişiden oluşan belediye meclisinin ayda bir olan toplantıları gönderilen genelge ile 3 ay boyunca yasaklanarak Coronavirüs salgınına tedbir alınmış...

"Gerçekten bu dâhiyane fikri kutlamak lazım..."

Sormazlar mı?

500 bin kişilik nüfusun büyük çoğunluğu yeterli ekonomik devlet desteği olmadığından (kira, elektrik, su, gıda gibi) zorunlu olarak aş iş için sokaktayken vatandaşın bu temel ihtiyaçlarını karşılayarak 15-20 gün geçici sokağa çıkma yasağı ilan edeceğinize, Halk tarafından temsilci olarak seçilmiş 38 kişilik belediye meclisinin kent ve halk için ayda bir toplantı yapmasını iptal ederek mi salgının önüne geçeceksiniz?
Tam tersi, asıl böylesi dönemlerde Halk tarafından seçilen belediye meclislerinin Halk'a faydalı olması ve hizmet etmesi gerekmez mi?

Hemen hemen her Belediye’de bulunan açık veya kapalı spor salonlarında gerekli hijyen ve sağlık tedbirleri alınarak ayda bir yapılabilecek olan belediye meclis toplantılarının engellenmesi demokrasi açısından manidardır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.