Yörük Gecesi’nde İzmir Marşı Coşkusu

Kültür-Sanat 20.05.2019 - 19:45, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2477+ kez okundu.
 

Yörük Gecesi’nde İzmir Marşı Coşkusu

Gecesi” düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın da kutlandığı gecede FOMGED Gençlik Kulübü 15. Antalya Gençlik Festivali gösterileri de büyük alkış aldı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı’nda düzenlediği Ramazan etkinlikleri sahne gösterileri, hemşeri geceleri, konserler ve çeşitli şenliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda Antalya’yı saran kutlamaların bir diğer adresi de Karaalioğlu Parkı oldu. İlk olarak Antalya Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği gecede Yörük kültürü Antalyalılar ile buluştu. Yörük türkülerinin ve deyişlerinin sevilen sesi Aşık Kozanoğlu’nun birbirinden güzel şiir ve türküleri halkın yoğun ilgisini gördü. Ardından sahneye çıkan gençlerin oluşturduğu Yörük saz ekibi, sevilen türkülerle birlikte İzmir Marşı’nı da okuyarak Antalyalılara 19 Mayıs coşkusunu yaşattı. YÖRÜK ATEŞİ SÖNMEYECEK Yörük Gecesi sonunda çiçek takdimi için Yörük Bey Hatunu Sibel Gezen ile birlikte sahneye davet edilen Yörükler Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Duman “Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhitin Böcek’e saygı, sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Bugün başka bir mutluluğu da yaşıyoruz. Türk Milleti’nin ruh dimağından süzülüp gelen, Türk milletinin köklerinden gelen tarihimizin yetiştirdiği en büyük komutanlardan olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yüzüncü yılını hep birlikte idrak ediyoruz. Emperyalist güçlere karşı Atatürk’ün attığı temel dimdik atakta duruyor. Allah’ın izniyle onun diktiği bu çınar ağacını ebediyete kadar yaşatacağız. Yörüklerin ateşi hiçbir zaman sönmeyecek” diye konuştu. FOMGED’TEN MUHTEŞEM GÖSTERİ Yörük Gecesi’nin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile FOMGED Gençlik Kulübü ‘nün düzenlediği “Uluslararası Antalya Gençlik Festivali gösterileri Antalyalılar ile buluştu. 15. Yılı kutlanan Gençlik Festivali’ne 5 farklı ülkeden 80 genç katıldı. Ukrayna, Rusya, Azerbaycan ve Kırgızistan ‘tan Antalya’ya gelen genç folklor ekibi sahneledikleri dans gösterileri ile Antalyalıları adeta kendilerine hayran bıraktı. Birbirinden yetenekli gençlerin sergiledikleri milli danslar Antalyalılardan büyük alkış aldı.  

Gecesi” düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın da kutlandığı gecede FOMGED Gençlik Kulübü 15. Antalya Gençlik Festivali gösterileri de büyük alkış aldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı’nda düzenlediği Ramazan etkinlikleri sahne gösterileri, hemşeri geceleri, konserler ve çeşitli şenliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda Antalya’yı saran kutlamaların bir diğer adresi de Karaalioğlu Parkı oldu. İlk olarak Antalya Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği gecede Yörük kültürü Antalyalılar ile buluştu. Yörük türkülerinin ve deyişlerinin sevilen sesi Aşık Kozanoğlu’nun birbirinden güzel şiir ve türküleri halkın yoğun ilgisini gördü. Ardından sahneye çıkan gençlerin oluşturduğu Yörük saz ekibi, sevilen türkülerle birlikte İzmir Marşı’nı da okuyarak Antalyalılara 19 Mayıs coşkusunu yaşattı.

YÖRÜK ATEŞİ SÖNMEYECEK

Yörük Gecesi sonunda çiçek takdimi için Yörük Bey Hatunu Sibel Gezen ile birlikte sahneye davet edilen Yörükler Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Duman “Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhitin Böcek’e saygı, sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Bugün başka bir mutluluğu da yaşıyoruz. Türk Milleti’nin ruh dimağından süzülüp gelen, Türk milletinin köklerinden gelen tarihimizin yetiştirdiği en büyük komutanlardan olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yüzüncü yılını hep birlikte idrak ediyoruz. Emperyalist güçlere karşı Atatürk’ün attığı temel dimdik atakta duruyor. Allah’ın izniyle onun diktiği bu çınar ağacını ebediyete kadar yaşatacağız. Yörüklerin ateşi hiçbir zaman sönmeyecek” diye konuştu.

FOMGED’TEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Yörük Gecesi’nin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile FOMGED Gençlik Kulübü ‘nün düzenlediği “Uluslararası Antalya Gençlik Festivali gösterileri Antalyalılar ile buluştu. 15. Yılı kutlanan Gençlik Festivali’ne 5 farklı ülkeden 80 genç katıldı. Ukrayna, Rusya, Azerbaycan ve Kırgızistan ‘tan Antalya’ya gelen genç folklor ekibi sahneledikleri dans gösterileri ile Antalyalıları adeta kendilerine hayran bıraktı. Birbirinden yetenekli gençlerin sergiledikleri milli danslar Antalyalılardan büyük alkış aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.